Suavai mafanafana fola: mamanu ma faʻapipiʻi foliga

Anonim

O loʻo matou talanoa e uiga i le lelei o le vai o loʻo i lalo o le vai, o mataupu faʻavae o galuega ma faʻapipiʻi tulafono.

Suavai mafanafana fola: mamanu ma faʻapipiʻi foliga 15045_1

Suavai mafanafana fola: mamanu ma faʻapipiʻi foliga

O tagata faʻapitoa na faʻamaonia o le tagata sili ona manaia lagona pe a oʻo le vevela o le ea i lalo e oʻo i mea taua o 22-22 ° C, ma i le ulu ulu 18-20 ° le ulutala Ulu 18-20 ° C. O nei tufatufaga e sili ona mautinoa e ala i le fola i le folo. Agavaa fuafuaina mamanu sefe e oʻo atu i le 20% o le malosi punaoa. Toniga o le amoina o le tulaga o le sili atu o le sili atu i luga o le sili atu o le faʻavae o le faʻataʻamilomilo solo, puipuia le mea na tupu o drits. Talu ai o tagata faʻalauaʻitele ma feola mai le potu ua fufulu, o le tusiata ma tagata mamanu o avanoa mo gaioiga fou fofo. E taua foi le faʻamamaina o le faʻamamaina o meaola e taua tele. Ae ui i lea, o le vai mafanafana o le sami e i ai lona lava mimiti. Matou te faamatalaina mea uma i le faasologa.

Mea uma e uiga i le faʻapipiʻiina ma le faʻagaioiga o le vai o le vai

Foliga

Faʻafefea ona galue

Fausaga

Elemene autu

  • Paipa
  • Faailoga o le pamu
  • Heatting Contors

Faapipiiina

  • Sasaina
  • Sima

O foliga o vai vevela

E tele auala e faaleleia ai le ova. E faigata ona fai atu pe o le Sydraulic Scheme o loʻo lelei tele i luga o le leai o se mea e faʻaoʻo atu i lalo o le laumua pe a faʻaaoga i totonu o le taulaga. Mo manino faaletonu, i lena faʻatusatusaga, o foliga matagā, e mafai ona faʻatatauina ai le laumei laiti. Paipa e nana i lalo o le fusi e tautua ai naʻo se ausilali. I tafatafa o itulagi ma le agamalu o le tau, ua lava lo latou lava e fausia ai tulaga lelei, ae i le malulu malulu e mafanafana ai le ea, o le tapulaa o le pesega ua manaomia.

Suavai mafanafana fola: mamanu ma faʻapipiʻi foliga 15045_3

O le isi vaega o le manaʻoga e faʻapipiʻi ai le boiler, faʻamafanafana suavai e tafe i auala i luga o le laina. O lona faʻapipiʻi e le gata i fale tumaʻoti, ae mo potu potu o loʻo i ai se eletise eletise o le paipa, lea e manaʻomia le faʻaaogaina o masini bullky. O se tasi o mea o le ono mafai ona oso ese mai le auvai ma lologa o tuaoi. Lalo o le lamatia o le a fesoasoani susu o le suavai.

I fale mautotogi, o falaoa faʻafefe e faʻasaina faanofoaga mai le totonugalemu o le maʻa vevela. I lea tulaga, o le polokalame e aofia ai se fesuiaiga vevela lafo le faasoaina atu o le vevela pe a talanoa i fesootaiga ma fesoʻotaʻiga i le fale mautotogi. E le gata i lea o le lapotopoto ma oso aʻe, ae faʻapea foi ma le dhw. E tatau ona maitauina, o lenei polokalame e le eseese i maualuga tulaga pe a faʻatusatusa atu i se ata tifaga faʻapitoa poʻo se elemene eletogo, natia i lalo o le laumua.

I totonu o le fale e tasi le auala e masani ai le toe faʻaleleia o le autu ma faʻataʻatia i le tulaga o le ata. E faʻamatalaina ai isi tapulaʻa, pei o le maualuga o le taualuga, o le mafiafia o le soʻona faʻaalu poʻo le ituaiga o le boiler faʻaaogaina.

Galuega Faavae

Heatting e mafua mai i le malulu - vai po o isi vai. E agai i le paipa ua tapunia atoa le vaega o le pito i luga o le pito i lalo po o lona tulaga. Mo le tau talafeagai o le vevela, ua faʻamalosia ai le kesi masini e masani ona faʻaaogaina. O se tufatufa faʻafanua e fesoʻotaʻi i ai, o se tamai fesoʻotaʻiga i luga o le itu atoa o le potu, poʻo le Sefulu o lea, lea e tatau ai. O le gaioiga ua tapunia ma faʻamautinoaina e masani lava i se faʻailoga o le pamu. Tago i le itu atoa, o le uta feʻaveaʻi toe foʻi mai i le boeir, ma amata loa lea o le gaioiga. O le fetuunaiga e sili atu le faigofie e maua ai ma otometi o loʻo maua ai faʻatonuga mai lentors. Mo se faʻataʻitaʻiga o se masini faaopoopo.

Suavai mafanafana fola: mamanu ma faʻapipiʻi foliga 15045_4

O le taua taua mai le polokalame tauputiga e ala i le faʻaopopoina o le lapoʻa o loʻo mou atu le manaʻoga mo lona malo malosi. Ia mafai e le vaitafe o le vaitafe ona momoli atu lona malosi i le itu mamao o le potu poʻo le umukuka, e tatau ona vevela. E le manaʻomia lenei mea, talu ai o le faʻaosoina o le malosi o le tele o sikuea mita.

Aoga o le vai mafanafana vai

  • le mautonu tufatufaina o le ea vevela i luga o le volusume o le potu;
  • O le lamatiaga e matua mumusu ai i le maa;
  • E malosi tele le ea o le ea ma tafega mai le maa;
  • O le faia o le faʻamamaina i lalo o le faamalama o le faʻamafanafana e sili atu faigofie.

O le leai o ni paʻu malosi e lelei ma o le mea moni o le o le atoatoa o le atoatoa o le faʻauma ua faʻaititia. E itiiti le faʻamalologa e mafua ai le malaia ma le fatu faʻavae o se faʻaiʻuga o le faʻateleina o le tiaʻi. O se mea e tatau ai ona fuafuaina ma fuafuaina o le vevela o le kamuta "mafanafana fola" mafai ona tautua 40-50 tausaga. O lenei metotia e sili ona lelei i lona tulaga faʻapitoa ma le faʻamalosi i le soifua maloloina o tagata.

Suavai mafanafana fola: mamanu ma faʻapipiʻi foliga 15045_5

Fausaga

Ina ia mafai ona filifili lelei le vaega ma faʻapitoa tapulaʻa, o le a avea ma vevela inisinia fuafuaina.

O le a le mea e liliu ai le vevela inisinia:

  • manaʻomia le tele o le pule o le pule;
  • Tulaga o le vevela leiloa i totonu o le fale (o le i ai o le vevela vevela, glazing balconies, ma isi mea);
  • faʻafeusuaiga vevela i le alavai ma vaitusi;
  • Ituaiga ma mea o oloa;
  • Sima e sio le mafiafia;
  • Ituaiga o le kuka mea.

Faʻavae i luga o lenei faʻamatalaga, o le tagata faʻapitoa o le a fuafua le bandwidth ma le manaʻomia o le laʻasaga. Faʻapea foʻi, o le Matai o le a fausia se polokalame faʻatulagaina o mea taua. Atonu o se galuega faigata tele, ma e iloiloina faafitauli mo uaea.

Manaʻomia manaʻoga:

  • E le fautuaina le faʻatinoina o le au o le umi o le umi. E le manaʻomia i ai e le sili atu i le 100 M, pei o le umi lea mo le lisi o Polymer paipa ma le lapoa o le 16 pe mm;
  • O mea uma e sili ona lelei e tatau ona iai le umi o le umi (Plus-minus 10%);
  • E tatau ona latou pasi ina ia faʻamalieina vaega uma o le laulau.
  • E manaʻomia le faʻaaogaina o le laititi o le tele o le tele o fesoʻotaʻiga ma fesoʻotaʻiga.

E ono eseese le kesi e fuafua e fuafua i le mamafa o le avega. I totonu o le sone o le malosi vevela leiloa (puipui fafo, faamalama), e itiiti (10-15 cm), ma i le ogatotonu o le potu - sili atu (20-30 cm).

Suavai mafanafana fola: mamanu ma faʻapipiʻi foliga 15045_6

Talu fuafuaga

A fuafua le fuafuaga a le lisi o le laga, e le mafai ona i ai le bend shiiius nai lo le tau maualalo. O lenei faʻatapulaʻaina e faʻalagolago i mea mai le mea na faia ai le elemene o loʻo faia. Lua polokalame e iloga: "O le gata" ma le "Spiral".

"O le gata" e faigofie. E masani ona fai lava ni mea e faia e le au popoto i tagata fai pisinisi. O le a se aoga a le polokalame e mafai ona lelei i potu laiti ma se vaega o le 10 M2. I le faʻaopoopoina i le tele o le potu, o le leleiga o le faʻamafanafanaga i ona vaega eseese ua avea atili ma vaaia. I lea tulaga, o le "Spiral" e talafeagai.

Ole lata faʻasologa o le fola suamalie e mafai ona faia io latou lava lima faʻaaogaina i luga o le lugalaina mea fuafua o loʻo i totonu o nofoaga tetele o loʻo tetele. O le a fesoasoani ia oe e fuafua le leai o se mea leaga ma le tau o vaega autu. O le tuʻuga o le faʻafesoʻotaʻi e tatau ona fuafua le faʻapitoa.

O le vevela o le vevela e le tatau ona sili atu ma ni tulaga taua (ISO77730 Standard):

  • i potu nofomau +26 ° C;
  • i totonu o le faletaele + ° i;
  • E le vai taele ma i le pito i lalo +32 ° C.

Ina ia le o lagona le le lavalava le eseʻesega i le taimi o le faʻamafanafana o le tagi, o lona laasaga e le tatau ona sili atu nai lo 0.35 m.

E masani lava, o le vai e vevela i le +35 ° C. Le maualuga taua o le +55 ° C. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona ou faʻafefeteina le vai vevela o le sapalai mai le boailer, ma le ulufafo mai le tagata faʻatautaia, ua maeʻa ona malulu. O lenei taotoga e faʻatonutonu otometi faʻaaoga ai alavai o le Hereve. O la latou galuega o le amoina le manuia poʻo le le manuia i le fausiaina o le faʻalavelave manaʻomia i totonu o le potu.

E aoga tele le mafaufau muamua i le a le afaina o le ai ai. Mo Chidy Coveration, o le a manaʻomia e faʻaopopo ai le faʻaleleia o le faʻaleleia e le 4-5 ma le mea lea e laga ai le le tagolima malosi pe a le 15-25%. Taʻitasi 10 mm le mafiafia o le feoaʻi faʻateleina le faʻaaogaina o le malosi faʻamalosi e le 5-8%.

Faia ma sefe se kopi o le matagaluega ma le faʻailoga o uma ituaiga poʻo le itiiti ifo i le sitepu o le laʻasaga ma le tulaga o le amataga amataga. O le a le mafai ona faʻaleagaina auala i le taimi o le toe faʻaaogaina i le lumanaʻi. Ave mai le nofoaga iloga i luga o le tafe fua o le malulu, ona talafeagai lea pe a uma le faatuina o le polokalama.

Suavai mafanafana fola: mamanu ma faʻapipiʻi foliga 15045_7

O le faʻapipiʻi o loʻo faʻatinoina le itiiti ifo i le 15 ° C. Aua le galue i taimi malulu i le potu matala.

Elemene o le faiga

Paipa

Oloa e tatau ona faigofie, tetee i le lamatia ma le maualuga vevela. O mea e faʻaaoga ai palasitika ma uʻamea:

  • Stitchs Polythylene (Pex) - Talerate faʻafesoʻotaʻi ma vai vevela ma mafai ona galue i le 80 ° C. E pei o oloa palasitika uma, e le afaina ile 'malulu. O le pito sili ona maualalo o le bendiuus e tusa ma le sefulu ata. Faʻaleleia meatotino e iai le pex paipa ma le puipuiga e faasaga i le okesene i luga o le okesene. Sili puipuiga saunia lima-vaega puipui. O loʻo latou faʻatuatuaina i lo le tolu-vaega e aunoa ma ni puipuiga mai fafo puipuiga ma lea e te manaʻomia e taulima lelei ai.
  • Corruggetated spingless steel - o lona uiga o le le atoatoa e tusa ma le 200 taimi sili atu nai lo polythylene. E iloga i le sili atu fetuutuunai. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le Perptun iws faʻataʻitaʻiga i se tagata pito i fafo o le 18 MM ua faʻatagaina e faʻatagaina ai se pupuu o 30 mm. O le laina o le laina o le laina e faʻaaoga pe a vevela i le 50 ° C o 20 taimi i lalo ifo o le pex. O i lalo ole paipa mo le vai o le vai e sili atu ona taugata, a o latou paepae e aoga ma faigofie ona faʻapipiʻi.
  • O le vevela-tetee Polythylene Pert e latalata i uiga i le Pex, ae e tele le mautu. O le eseʻesega e mafai ona vaʻaia pe a osofaʻia i le 70 ° C, o lea mo le tele o faiga o lenei mea e talafeagai. O puipui e tatau ona iai se okesene puipuia vaega.
  • O le apamemea o le fale tali vevela o lenei uamea i taimi sili atu nai lo le uamea. E i ai ni faʻailoga sili mo le fetuʻunaʻi ma le tumau. Ae talu ai le maualuga tau, e seasea lava na o le sami.
  • Uamea palasitika - o se tolu-vaega mamanuina mamanu ma se vaega i totonu o le almininim mol. O le pito i fafo ma totonu i totonu e mafai ona faia i le pex poʻo le per polythylene. E le atoatoa le atoatoa mo le okesene, tetee i le vevela ma le vailaau o le tino. O le pito sili ona maualalo e tusa ma le lima e tusa ma le lima ato. O le pito sili ona lelei o oloa, o le uamea autu o le mea ua faia e aunoa ma ni auala. E mafai ona tele ni mea e mafai ona punou i luga o se togafiti ma se tamai sikuea tutusa i tulaga taua e tolu o le lapoa o le pito i fafo.

Suavai mafanafana fola: mamanu ma faʻapipiʻi foliga 15045_8
Suavai mafanafana fola: mamanu ma faʻapipiʻi foliga 15045_9
Suavai mafanafana fola: mamanu ma faʻapipiʻi foliga 15045_10
Suavai mafanafana fola: mamanu ma faʻapipiʻi foliga 15045_11
Suavai mafanafana fola: mamanu ma faʻapipiʻi foliga 15045_12

Suavai mafanafana fola: mamanu ma faʻapipiʻi foliga 15045_13

Suavai mafanafana fola: mamanu ma faʻapipiʻi foliga 15045_14

Suavai mafanafana fola: mamanu ma faʻapipiʻi foliga 15045_15

Suavai mafanafana fola: mamanu ma faʻapipiʻi foliga 15045_16

Suavai mafanafana fola: mamanu ma faʻapipiʻi foliga 15045_17

Oloa e iai le olaga tautua ile averesi 50 tausaga. Afai o le fesili na tupu - o fea le fola mafanafana o loʻo faʻapipiʻiina, e sili atu le gauai atu i le gaosi oloa. Ina ia faʻapipiʻiina, E leai ni faʻafitauli, e tatau ona e faʻatauina vaega o le vaega e tasi.

Faailoga o le pamu

E fautuaina e maua se pamu malosi. Mafaufau i le tulaga manaʻomia ma ave le faʻataʻitaʻiga ma le faʻasao i tulaga o le itiiti ifo i le 25-30%.

Heatting Contors

I le vaʻai atu i le lalaga, latou te vaevaeina i le mesere poʻo zigzag ma spiral. I le tulaga o le tamaoaiga i totonu ia i latou, o le mamafa leiloa o le 0.2 ATM e faʻatagaina, o lea o le aofaʻi o le umi e le sili atu i le tasi o le fola o le tino. Mo potu tele e faʻaaoga ai ni elemene. O le itu i luma o loʻo fesoʻotaʻi i le tufatufa ma le fetuunaiga faʻamalosi, le pito i tua i le aoina. E masani lava, o le tufatufa ma le aoina o se faapona i le ituaiga o se selu, faaauupegaina i le ea ea.

Suavai mafanafana fola: mamanu ma faʻapipiʻi foliga 15045_18

Mo le suia o le vevela i totonu o le potu, e leʻo suia i isi, o le soʻoʻaga o le tagata tuʻuleleia o loʻo faʻatinoina. Ina ia faia lea, i vaega taʻitasi, e fautuaina ai le faʻapipiʻi o se pule faatonutonu poʻo le taumafaina o le vai. Ua latou toe faatulagaina tasi, pe a amata le polokalama. O sea galuega e tatau ona faia e se fomaʻi faʻapitoa.

Faapipiiina

Faatulagaina o vai mafanafana

O le faavae e tatau ona i ai o le tino loloto. O le maualuga o eseesega mai le 1 cm mafai ona aofia ai le faʻavae o le ea o le ea e faʻaititia ai le lelei o le polokalama. Afai e tatau, o le sima o loʻo sasaina. O le Base Fielders o le Canprooy, o loʻo faʻaaloalogia, o loʻo faʻapupulaina le le atoatoa o le faʻafitauli. E mafai ona avea o se metalsized lavssan ata, cork po o minerale fulufulu masts, papatusi o polypropylene po o isi polyromers. Tele lona aoga, faʻataʻitaʻiga, apaʻau faʻamama, faʻaopoopoina e se vaega o mea e sili ona taugata, ae o le uiga sili atu o le susu poʻo le lupe. O le latalata atu i le eleele, o le tele o le tele o auslatons e manaʻomia. Ina ia mafai e le folaʻoloa le faʻalauteleina pe a vevela, e le faʻatonuina e le foluga i puipui, le avanoa e maua ai i le va o latou. Ina ia faia lenei mea, ae e te leʻi faʻapipiʻiina soʻoga o puipui ma le tumutumu, e ufiufi i se faʻailoga faʻapitoa ma le mafiafia o le 5 mm ma le ata o le vai. E faʻamatiʻe le fusi ma le mastic, o le talavou o le palasitika ata tifaga e le saʻo lava ma Scotch.

Suavai mafanafana fola: mamanu ma faʻapipiʻi foliga 15045_19

Ona tuu ai lea o le fola mo paipa. E mafai ona avea o se faʻamalosia faʻapitoa togafitiga - ua faʻapipiʻi i ai ma le. O le faʻapipiʻi ua faʻatautaia foi i luga o le polystyrene papatusi ma le taliaina o le oloa e faigofie ona faʻatumauina. E i ai isi auala.

Ma le aflysyrene Mat E faigofie tele ona galue, e mafai ona fautuaina i latou i le puleaina o tagata atinae. Faatasi ai ma latou faʻaaogaina, e le o se mea manaʻomia le faʻalauteleina agaʻi i se isi faiga o loʻo iai.

Masini e toso i totonu o le vai mafanafana vai

Sima e leai se totogi o le fetaui i luga o le pito i luga. E maitauina le avega ma tufatufa atu i se softer i lalo o le vaega o le vevela o le vevela. O lea la, e tatau ona maoaʻe, ae afai e mafai ona manifinifi, ma e le o le gaʻo ma le malosi tele. E masani lava o le le itiiti ifo mafiafia o le 40-50 mm. Ua lava lenei mo le mea e fai ai le avega i le 2 by / m2 (200 kgf / m2). O nisi kamupani ua faʻalauiloaina i totonu o se fofo faʻapitoa faʻapitoa e faʻateleina ai le pule o le puʻeina ma le feololo i le lautele o le lautele.

Suavai mafanafana fola: mamanu ma faʻapipiʻi foliga 15045_20
Suavai mafanafana fola: mamanu ma faʻapipiʻi foliga 15045_21

Suavai mafanafana fola: mamanu ma faʻapipiʻi foliga 15045_22

Suavai mafanafana fola: mamanu ma faʻapipiʻi foliga 15045_23

I le taimi lava e liligiina atu i le 40 m2 o le laufanua. Afai o le laufanua e sili atu i le tele, o le avanoa ua vaevaeina i nuu vavaeeseina e taui le tau ma le lautele o le 3-6 mm. O Seam e tumu i mea lelei, faʻataʻitaʻiga, polyrethane. Afai e sopoia e le paipa le laina o lenei Seam, o loʻo i lenei nofoaga i le puipuiga o le paʻu ma le umi e faʻatumu ai le 0.5 m i le faʻagaioiga o le mamafa ma le vevela. Sefe se sima naliina mo le itiiti ifo i le fa vaiaso.

E naʻo le faʻaʻaiina o le malulu pe a uma ona aoina uma elemene, ma o fesoʻotaʻiga ua siakiina. Ina ia mautinoa o galuega lelei uma, e tatau ona e faʻataʻitaʻi i le maualuga o le mamafa ma le maualuga o le vevela. I lenei faiga, e tatau ona latou galulue mo le ono itula. Naʻo le maeʻa o le faʻapipiʻiina o le vai i lalo o le eleele e mafai ona faʻaiʻuina ma alu i le mea e faʻapipiʻi ai masini.

Suavai mafanafana fola: mamanu ma faʻapipiʻi foliga 15045_24

  • Ituaiga o vai maualuga o fola ma le tekonolosi o la latou masini

Faitau atili