O mea uma e uiga i le fafagaina o strawberries i le tautoulu pe a uma ona teuteu

Anonim

Matou te faʻamatala auiliili i le mafuaʻaga e te manaʻomia ai le fafagaina, lea e manaʻomia le muamua galuega ma o a fetilaisa e sili atu le ulufale.

O mea uma e uiga i le fafagaina o strawberries i le tautoulu pe a uma ona teuteu 1734_1

O mea uma e uiga i le fafagaina o strawberries i le tautoulu pe a uma ona teuteu

Frangad Gard Sorwberries alofa i tamaiti ma tagata matutua. O lea, e tupu toetoe o atunuu uma ma faʻatoʻaga. Mo le mauaina o se mamafa seleselega, e tatau ona e tausia lelei le berry. Ma aua e le gata i le tautotogo ma le taumafanafana. O le a tatou malamalama i le tagata vaʻai e manaʻomia strawberry i le Pa'ū: Tipiming ma fafaga mo tulafono uma.

O mea uma e uiga i strawberry livi

Aisea e te manaʻomia ai le fafagaina o le berry

Galuega sauniuni

Nai lo le mea e te fafagaina ai le aganuu

- okeni

- minerale fualaau

- fefiloi fefiloi

Le mea e fafagaina ai strawberries i le pa'ū

I le faaiuga o le taumafanafana, na uma ai e le Berry fua. E tupu lenei mea i taimi eseese e fuafua i le ituaiga. O lea, toe faʻaleleia ituaiga o mea e mafai ona maua i le taimi o Setema. E le o ni togalaau uma e iloa o loʻo i le faaiuga o le aoina o le arae e manaʻomia e ulufale i meaʻai. Tele le taʻele e faʻatamala ai togavao ma le palapala i lalo o latou. O lo latou faʻamalolo atili, o le mataʻutia o faʻamaʻi foliga vaaia.

I ia tuutuuga, e manaʻomia e le laau ola ai mo le taumalulu ma taoto fatu fatu. O le fua o le tausaga o le isi tausaga e faʻalagolago i le aofaʻi o le numera o le mea mulimuli. Sili atu nai lo le taoto i le taumalulu, o le fatugaʻo o le a le i ai. Tusa lava pe o le tautotogo atoa o le "fafagaina" o le fife. O lea la, e manaʻomia le fesoasoani i strawberries e toe maua mai i se taimi puʻupuʻu. O le faigofie auala e faia ai lenei ma le fesoasoani o mea filifilia filifilia.

O le muamua fafagaina o strawberries i le pau i le pau i le taimi lava pe a uma ona fua. O lana sini o le vave toe faʻafouina o le laʻau, o se faʻateleina lona teteʻe i faʻamaʻi ma le lololo. O le lona lua o loʻo faia mulimuli ane, i le masina ma le afa. E fesoasoani i le Berry e sauni ai mo le taumalulu, faʻaosofia ona feolave ​​ma le tetee i le leaga o le tau. Aemaise fafaga fafagaina e vaivai ai laau. Ua latou "fafaga" e sili atu nai lo le lua taimi i luga o le tautoulu vaitaimi. Malosi uila e mafai ona lava tasi.

O le muamua gaosi e masani ona faia e se vai fofo. O loʻo sasaa ifo i lalo o le aʻa, o fualaau 'aloʻalo o fualaau faasaina ua faʻaaogaina tele lava. E manaʻomia le iloa o le vaiaso mulimuli o Setema, o le faʻalauiloa lea o vai fita fetinitizers e le fautuaina. O le vevela po ua leva ona maualalo, o le root system e leai se taimi e toe faʻaaogaina ai le faʻaaogaina o mea. O lenei saofaga e utaina ma mulimuli ane faʻaʻaisa o togavao.

O mea uma e uiga i le fafagaina o strawberries i le tautoulu pe a uma ona teuteu 1734_3

O le lona lua faʻagaioiga o loʻo faia i se taimi mulimuli ane, e masani lava ia Oketopa. Auā 'ua naʻo le faʻamago faʻamaʻi. Ua faamauina i latou i le le atoatoa o lalaga pe, i le tulaga o le faʻaaogaina o le okeni, mulch rows, taimi e feololo ai. O le mea moni e te mafaia, o le le taumafa ai o le togalaau ua uma ona pa'ū, ae i le taumalulu e le mafai ona faatali le tele o le tausaga e le mafai ona e faatali.

  • 4 sili auala e teu ai strawberry seleselega

Gaoioiga sauniuni

I le iʻuga o le aʻa, e manaʻomia le saunia o strawbering crawbering e taʻoto ai.

Aveese le vao

Muamua e tatau ona e aveeseina vao. Latou te tauva ma togalaau i tua o le susu ma meaʻai, faʻalavelave i le tulaga masani. Ole mea lea, na matua lavea lava le mutia i totonu, ae pe a na tupu i le faaiuga o le taumafanafana. O le faʻafitauli o le taimi lena e masani ai ona faʻateʻaina le vao o le vao o le vao o le Berry.

Afai e tupu lenei mea i le tautoulu vaitaimi, atonu e leai se taimi e toe malosi ai ae le i malulu. O le mea lea, ulufale atu i le Pa'ū o se mea ese atu. Mo ai, o faʻailoga talafeagai e faʻaaogaina. O le a latou faʻaumatia le mutia vao ma e le faʻaleagaina ai aʻa o strawberries.

Matou te faia le kopiina

E tatau ona tipiina meaola mamae O feeseeseaiga e uiga i le faia o le mea saʻo, latou te galulue mo se taimi umi, ma e naʻo le pau lava le saʻo e le mafua ai. Tagata lagolago o "le mautonu fua" finau e manaʻomia e aveese uma fugalaʻau ma le matua tuai. Ae maise lava, o iinei e malo le vanimonimo o fungi ma vailaau iniseti, o lea e tutupu ai le sili atu le matagofie o le ata. O a latou fili e faʻamaonia e faʻamaonia ai le laʻau ma le totoina o le a toe faʻafoʻi uma lo latou malosi i lo latou toe faʻafouina. O le tuputupu aʻe o le mea o le a unaʻia ai se vao, o le a ia alu i fafo i le taumalulu sa leʻi faiaina.

O mea uma e uiga i le fafagaina o strawberries i le tautoulu pe a uma ona teuteu 1734_5

O le faaiuga mulimuli, pe o le fea tikeri o le teuteuina e filifili ai, saogalemu i tua atu o le fai togalaʻau. E tatau ona malamalama i lau laʻau e puipuia ai le vao mai le afaina o le malulu o le malulu ma matagi. Tuu le leai se manaia i le taumalulu e le mafai, e le mafai, o le a ia oti. O le mea lea, pe a fai o le faʻauiga atoa ua fuafuaina, o loʻo faia i le taimi mulimuli ane nai lo le ogatotonu o Aukuso. Ma o le a iai le taimi o le a maua ai le taimi e vili ai le lanumeamata i le malulu. O le taututn o le tau o le mea e ave ese ai. O le poto, o tagata mamai ma mago susu ua aveeseina. Mo le teuteuina o le a te faiaina se mea totino. E manaʻomia le faʻateʻaina. Tipi laulaau ma le e tatau ona amio saʻo, taumafai e tipi i latou i lalo o le faʻavae. Afai e tatau ona e tipiina se lau ma faʻailoga manino o le faamai, pe a maeʻa le tipiina e manaʻomia e faʻateʻaina ai le faʻamau ina ia aua le tufatufaina le faʻamaʻi. E fautuaina e faia i taimi uma i taimi uma i se mataupu, ona o auga o le faʻamaʻi atonu e le mafai ona vaʻaia. O le tipi tele o loʻo piilima i totonu o le pakete ma vave faia le lauʻeleʻele.

O mea uma e uiga i le fafagaina o strawberries i le tautoulu pe a uma ona teuteu 1734_6

  • 4 ituaiga o moega i lalo o le strawberries ma a latou sauniuniga talafeagai i le tautotogo ma o latou lava lima

O a fetilaisa e ulufale i le pa'ū i le pa'ū

O le autu autu o le tautoulu gaosiga o le fesoasoani lea i laau ina ia mafai ona lofituina. O le mea lea, o lona faʻavae e ese mai le tasi ua faʻatinoina i le tautotogo. E matua le fautuaina e faia nirogen ma aofia ai ona fualaau faasaina. Latou te faʻagaioia le tuputupu aʻe o le lanumeamata tele, o le mea e mataʻutia i luma o le malulu. O le faʻaaluina o malosiaga uma i le saoasaoa tuputupu aʻe, o le a le tapenaina e le evsce mo le taumalulu ma o le a oti. O le folasaga o le Apsphorus ma Passpap o loʻo taʻuamiotonuina. E mafai ona e faia lea mea i auala eseese, manatunatu ia i latou uma.

Faalapotopotoga

Guafa strawberry e alofa i le tuufaatasiga tuufaatasi. O le mea lea, ma fafagaina mo vaomago i le paʻu pe a uma ona faʻaaluina le teuina o le tino. O filifiliga atonu e tele.

Otaota

Tele ona masani ona faaaoga moa. Ua le mafai ona taofia i totonu o le vai i se fua faatatau o le 1:15. E tatau ona tausisi i le lua i le tolu aso. A o le i faia le togafitiga, togavao ua malaia ina ia aua le susunu ai aʻa. Tuuina atu o le fetilaisa e matua masani ona ogatasi, o loʻo faia le vai i le va o laʻau. I lalo o le aʻa aʻa e le fautuaina. E manaʻomia le mautinoa o le vai e le lavea ai lau poʻo le poto.

Mulin

Faaaogaina o se suavai sauniuniga. Mo ana sauniuniga, o Korovoa ona ua faʻasaina i vai, o le faʻatusa lea o le 1:10. O le tele e fefiloi lelei, pe a uma ona taua tele mo le tasi pe lua aso. O le faʻaiuga o loʻo taʻoto i lalo o le aʻa. O le tasi vao o se lita o taumafa vai. O le ulufale i Greens e le mafai.

O mea uma e uiga i le fafagaina o strawberries i le tautoulu pe a uma ona teuteu 1734_8

Uaua

Fou, aua le faʻamutaina le manuʻa o le fale o loʻo taʻape ai i le va o moega i le taeao o le amataga o le malulu. O le tele o le a faʻamamaina, liliu i se vailaʻau e faigofie ona faʻaitiitia mo totō olaga. I le faagasologa o le pala, vevela ua tufatufaina. O le a mafanafana strawberry togavao i le malulu. Nai lo le mea e faaaoga ai le susu susu. O le iʻuga e tutusa, ae e aunoa ma le faʻafaileleina. O le fua o le tafe o pamu o le okeni o le 10 kg i le sikuea.

Auvai

Aganuu, e lulu pe a uma ona selesele. A uma ona foliga mai alu pelu, ona uaseaā, i luga o le eleele. Latou te faʻaleleia lava ona fausaga faʻaosofia i makro ma migao. O le mutia paʻepaʻe ua olopalaina, faʻaosoina i le va o laina o strawberries, tosoina ai le lalolagi. Soʻo ni mea, sinapi, lusi, o saito, o oats poʻo rye ua luluina e pei o le nofoa.

Ash

Mauoa i Potassium ma Apsphorsus, vagana ai e sili atu nai lo le lua lua mea. O le assh o le mea sili, ae mafai foi ona mafai ona ave le tasi na tumau pe a mu ina ia susunuina vao, pito i luga. O le Ash Powder o loʻo lafo i eleele latalata i togalaʻau pe faʻaopopo i ai ma le peroxide. I se mea matutu, o le a aumaia mulimuli. O le fofo e faʻaaoga e le o le taimi mulimuli ane nai lo le faʻaiuga o Setema. O se ipu vai o le efuefu ua soloia i le 10 lita o le vai. O le afa liter intosis e sasaa ifo i lalo o ala uma.

  • Ash mo le togalaau: penefiti ma metotia o talosaga

Bone falaoamata

Enrich o le eleele ma phosphorus ma calcium. Powder o le fafine lototele ma le vai pupuea, e tatau ona ia fufusi teisi. Aise e tatau ona malulu, ona faʻapipiʻi lea i luga ma luga ma palapala palapala. O le fulafula e latalata i le eleele i le loloto o le 10-15 cm. O iina e decomposes, fafagaina o le root system. E le pei o isi fetilaisa, ponaivi falaoamata Uplor o Acsphororus i eleele mo le tolu tausaga.

O mea uma e uiga i le fafagaina o strawberries i le tautoulu pe a uma ona teuteu 1734_10

Minerale

Afai e leai ni mataupu faʻalenatura, strawberry fafaga o le tautoulu mineral federaizers. O loʻo iai la latou aofaʻi o elemene taʻitasi, o mea la e manaʻomia e faʻavasega ai le faʻamavae. A leai, nai lo le poto o le aʻi aʻoaʻoga a Berry, o le a leaga. Se isi taimi. I lagona ma le igoa e tasi, ae mai le eseese gaosi, o le anotusi o gaioiga o toaga e ono eseese. O lea la, e matua taua lava muamua i le iloiloina o faʻatonuga, fuafua le mea taua e faʻatatau i ai ma fautuaga.

O le faigofie o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, o fea le numera o tu mea e filifilia ma le faaeteete ma paleni. Latou te lautele pe fuafuaina mo nisi aganuu. E lelei uma filifiliga. Auā o strawberry fautua "Kmir AumEnn", "Gera", "Autum Unions", "Amrikaol" ma isi. Afai e manaʻo, e mafai ona e faia se fefiloi oe lava. Matou te ofoina atu ni fua faatatau.

Fua faatatau o minerale fetilaisa

  • 4 G o le nitropropki ma le 20 G o Breash masima ua faaosoina. Granules o loʻo liliuina le 10 lita o vai mafanafana, faʻalavelaveina i le maeʻa o le faʻateʻa. O le taunuuga o le suavai ua feoai E fiafia o le vai e manaʻomia, e leai se mea e susunuina ai gaioiga o aʻa.
  • 10 g o le superphosphate ma 20 g o le pash masima ua sasaa e 12 lita o le vai. Vevesi e soloia le granules. O le fofo e faʻaaoga mo le alavai o lalaga.
  • 20 G o le Sasataʻa o Sasaʻe ma le 20 G o Ammophos o loʻo fefiloi ma sasaina le sefulu lita paʻu gaʻo. Faapipii le laupapa laupapa seia oo ina solomuli granles. Faʻateʻa se vaifofo o le ala i le fua o le lua lita o le suavai i luga o le vao.
  • 60 g o le pasa o le pasa o ma 80 g o le superphosphhate ua sasaina i se tulaga ma 20 lita o le vai. Faalavelave i luma o le solia o fertitizer. Vai laau i lalo o le aa. Taʻitasi o le 1.5-2 lita o meaʻai o meaʻai ua alu.

O mea uma e uiga i le fafagaina o strawberries i le tautoulu pe a uma ona teuteu 1734_11

Ina ua faia vailaʻau puipui, latou te mulimuli ma le faʻaeteete latou te le paʻu i latou e le paʻu i luga o le stalk poʻo lau. A leai, e le maalofia le mu. Fetaui lelei i luga o se sope e mafai ona oʻo atu ai i le oti o le vao. Ina ua maeʻa le uluaʻi frosts amata, o le vai fafagaina. E matua le fautuaina lava e fai ni vailaʻau nitrogen-o loʻo iai vailaʻau, e oʻo lava ile tuʻufaʻatasiga ma isi auala. E manaʻomia tele mo le faʻaitiitia atoa o le faʻaoso o Amoni, Calcium ma Sodium, URE, Vulfathe and Amona Culfson

Fefiloi fefiloi

I le tautoulu, i le taimi o le tapenaina o ni 'ai tino, o ituaiga fefiloi ua faia e le tau malulu. E talitonu o le a latou faatumuina le tasi i le isi ma faaumiumi. O sauniuniga e tuʻufaʻatasia i tuʻufaʻatasiga eseese. Matou te avatu ni filifiliga eseese.

  • 20 G o le pato o le pasa o le kapeta, 30 g o le nitropopota ma le 250 g o lefulefu o fefiloi ma le soloia i le 10 lita vai. O le fofo leaga e faia i lalo o le aʻa o strawberry togavao i se lita mo taʻitasi.
  • 20 kalama o le superphosphate ma 10 kalama o le pash masima e faʻaosofia i se homogeneous tele ma 2.5 kg. O le iʻuga o le fefiloi o le faʻapolofesa e faʻapipiʻiina e 1 sikuea mita. Mita o fanua. Ona faia lea o le mea e fai i le tapuni i le loloto o 0.1-0.15 m.
  • Sefulu lita o le tuufaatasia o se cowboat saunia i se fua faatatau o le 1:10 o loʻo fefiloi ma le 2 tbsp. Sipuni o superphophate ma tioata o lefulefu. Mass e tatau ona faalavelave i seiloga o le pallets ua soloia atoa. I lalo o le 'auvae uma o fafie i fafo 250-500 kalama o le suavai.

O mea uma o lona uiga e faʻaosofia ai le tusi fatugaʻo, o le a faʻalauteleina ai, faʻamalosi le faʻatatau i le aganuu e sauni ai mo le taumalulu e sauni mo le taumalulu. Mo le totoina o fanau talavou e saunia ai le isi palu. Faafefiloi 10 kalama o le pasa o le pasami, 35 kalama o le superphosphhate ma 3 kg o le faapalaga. Faaosoina i le homogenous tele. Faʻaopopo le tuʻufaʻatasiga i le lelei pe a tulaueleele. O le iʻuga, o laʻau laiti e lava meaʻai e gata tele mo le atoa o tausaga. I nisi tulaga latou te mananaʻo e faʻaavanoa atu ai le "FUA" nitrogen i le tautotogo.

O mea uma e uiga i le fafagaina o strawberries i le tautoulu pe a uma ona teuteu 1734_12

Sa matou faailoaina po o fetilaisa e fafaga ai sāvali i totonu o le Pa'ū ma le faiga o saʻo. I le vaitaimi o le tautoulu vaitaimi, o le faʻaopopoina o mea taua e manaʻomia mo malae faʻatoʻaga uma strawberries. Tuusaunoaga - O fanau talavou na tulaueleele i le faaiuga o le taumafanafana. Latou te le manaʻomia e fafaga, aua o elemene uma e manaʻomia mo le atinaʻe ma le tuputupu aʻe ua uma ona faʻailoa atu i le suafa. Peitaʻi, o le tausiga e manaʻomia. O le tamaititi talavou i le taumalulu o loʻo tuʻuina atu i le vao, pit, o loʻo vaʻaia poʻo le faapaologa. O le a sefe mai mai le malulu ma le ogaoga o aisa.

  • O a fetilaisa e faia le tautoulu: o se taʻiala auiliili mo novice deachen

Faitau atili