Faʻafefea ona fai se boiler i le taʻele ma ou lava lima

Anonim

Ua tatou foloina ai mea taua uma o le mamanu ma tuuina atu se laasaga-i-laasaga fuafuaga e potopoto ai le polero.

Faʻafefea ona fai se boiler i le taʻele ma ou lava lima 1889_1

Faʻafefea ona fai se boiler i le taʻele ma ou lava lima

E toʻatele e le o fai ma sui o se atunuʻu fale poʻo le fale e aunoa ma le taʻele. Ina ia fufulu sa le lelei, e tatau ona e aoina ma faʻapipiʻi le masini vevela. Ua le na faatau i totonu o le faleoloa, o nisi o aoina le uila mo le taele ma o latou lava lima. O le a tatou fuafuaina le auala e fai ai tonu.

Uma e uiga i le faia o le taele boeir

O le ituaiga e ala i le ituaiga o suauu

Mamanuina elemene

Foliga lelei

Faatonuga mo le gaosiga

Ituaiga o taele falefafa

Fuafua i le ituaiga o suauu faʻaaogaina, ua vaevaeina le masini i ni ituaiga.

Kasa

O le colalant o loʻo vevela i le taimi o le faʻatulagaina o le kesi kesi. O masini o lo o fetaui le tau, tamaoaiga. E le manaʻomia le malieina o le faʻamamaina, faigofie ona faʻatumauina. Galue i luga o le kesi tele, ona manaʻomia ai lea o le laumeni, pe i luga o le suavai. O le filifiliga mulimuli e sili ona taugata. Ae ui i lea, o le kesi ua manatu o se mea e ono ono afaina ai mea mataʻutia, ia tatau ona faʻamaonia masini ma faʻapipiʻiina e tagata faʻapitoa. E mafai ona matua matautia suiga i le fale.

Eletise

O le sili ona faauo filifiliga filifiliga. O le faʻamafanafana ua faia ona o le suiga o le eletise eletise i le falemaʻi. I lea tulaga, na le mafai ona tupu le susunuina, o le dentaister ma chim tali e le o manaomia. O masini o loʻo fetaui lelei, faigofie ona faʻapipiʻi. E faigata tele ona faigata. O le le mautonu e manaʻomia le maitauina o le manaʻomia o le le popole i sapalai eletise ma se tau maualuga e siʻitia ma le alualu i luma le tau.

Mautu malosi

Galue i ituaiga eseese o le atoatoa suauu: kolooa, pi mat, fafie, briquettes, ma isi mea E i ai ituaiga o le "mu le susunuina". O le suauu lelei faʻasauina tele e matua faʻasaʻoloto, faʻamafanafana lelei. O le mea taua o le mea e manaʻomia ai le utaina o taimi uma utaina Bellow Fuel Buies. Faapea foi, e manaʻomia le faʻamamaina, saoloto mai lefulefu. O le a matou iloiloina faatonuga mo le gaosiga o lenei ituaiga o poler.

Faʻafefea ona fai se boiler i le taʻele ma ou lava lima 1889_3
Faʻafefea ona fai se boiler i le taʻele ma ou lava lima 1889_4

Faʻafefea ona fai se boiler i le taʻele ma ou lava lima 1889_5

Faʻafefea ona fai se boiler i le taʻele ma ou lava lima 1889_6

  • Ogalaau mo taele i luga o fafie: o le a le mea e filifili ai?

O elemene autu o se burue fila boler

  • Afi. Ole potu lea e tupu ai le susunuina o le susunuina. E faia i le mafiafia-singled uamea. I le pito i lalo o loo i ai ni ata. Nei o nitttistitis mo le a le suauu talafeagai. O ia io latou luga, o le tui tui o loo ufiufi i lalo.
  • Pisa. Mea pueata gaogao, alu i lalo o le ogaumu. Ua lipotia mai le mea mulimuli e ala i se grate grid. Mai le tau ua tapunia le ea. E manaʻomia mo le susunuina. Solo le otaota ua liligiina iinei. Ua latou masani ai.
  • Vevela fesuiaiga. O se masini e lafoina le vevela mai le faʻaputuputu vevela vevela.
  • O tane tane o loʻo i luga aʻe o le ogaumu. A o le suauu mumu i totonu o le tane, o le vai o vevela.
  • Kamenka. E tumu le koneteina i maa. Faatasi ai ma lea, o le vevela e toe faʻatumu ma toe tufatufa.
  • Chimney. Ua iloa mai le auala, o oloa mautu o loo tusia i luga. Faaauupegaina ma le alatoto e ala i le le mautonu e faatonutonuina. E amata mai i le potu, ona pasi atu lea i le itu vevela o le vai, na te faʻamafanafanaina latou. Faauma ma se paipa paipa.

Foliga o le mamanu o le tagata lava ia-faia mautu fula

Muamua lava, e tatau ona e faamatalaina le pepa. Filifili e masani ai mai le lua filifiliga: o se faatafafa po o se cylinder. I soo se tulaga, i luma, o loʻo i ai se faitotoʻa tusi ma le le mautonu ma le lunisa. I le itu faʻapipiʻi le faitotoʻa o le sterter. Tap i lalo o le Heatting Cirting o tua.

Fale Faatulagaina

Faigata i le pepa ma gaosia. Latou manaʻomia le tele o faʻamatalaga e fesootai mai i le faʻamaufaʻailoga. E tele mea. E taua tele le faia o le agavaa. O le mea e fai ai le masini e uiga i auala eseese. O le tulaga o le faʻatulagaina o loʻo aliali mai se mea puʻupuʻu e nofoia le ala itiiti. E manaʻomia le faʻamautuina ma le malupuipuia. E le manaʻomia le faʻatulagaina o laina sima, e mautu. Ae e tele avanoa.

Faʻafefea ona fai se boiler i le taʻele ma ou lava lima 1889_8
Faʻafefea ona fai se boiler i le taʻele ma ou lava lima 1889_9

Faʻafefea ona fai se boiler i le taʻele ma ou lava lima 1889_10

Faʻafefea ona fai se boiler i le taʻele ma ou lava lima 1889_11

Cylindrical polokalama

Faia latou faigofie tele nai lo le faatafafa. E mafai ona e aveina se parrel poʻo se paipa mafiafia ma se lapoʻa lapoʻa na faia i uʻamea talafeagai. Matters na o ia ma le malulu kesi kesi. Faaopopo ia tuuina atu o nei suiga o mea ua saunia-faia o oloa le gaoia. Ua suia i latou i le boiler ma le itiiti ifo numera o auala. E sili faigofie mo le faaletausaga o oe lava. Faʻasolo le masini e mafai ona faʻamilomi pe faʻaoʻo. O tulaga lelei ma le le fiafia o fofo e tutusa e pei ona masani ai.

Faʻafefea ona fai se boiler i le taʻele ma ou lava lima 1889_12
Faʻafefea ona fai se boiler i le taʻele ma ou lava lima 1889_13

Faʻafefea ona fai se boiler i le taʻele ma ou lava lima 1889_14

Faʻafefea ona fai se boiler i le taʻele ma ou lava lima 1889_15

Foliga o le vevela vevela

E taua le fuafuaina o le mamanuina o le vevela o le vevela (o le elemene ua fuafuaina mo le mafanafana vai): Tank po o ni elemene elemene. O le tane e tatau ona tele, a leai se isi o le a mafanafana le suavai mo se taimi umi. Ma o le maualuga o le vevela vevela o le a afaina ai le tele o le mugala boeir. E masani ona faʻaogaina ni elepulea elemene. E faia i foliga o se faimi, simirale poʻo sanuisi tubes.

O le fofo faigofie: punou e lua i lalo o le lapoa, toe fai le lapoa o le potu o le potu. Ma vaega faʻapitoa e faʻafesoʻotaʻi ai i latou i le masani ai. I le tasi itu o elemene taʻitasi tuʻu le pulu. O se leo o le a veleina i se isi itu. O le muamua nozzle o loʻo i le pito i lalo, o le malulu malulu o loʻo sapalaiina atu. O le lona lua o loʻo i le pito i luga, o le mea lea o loʻo tuʻuina mai le mafanafana vai.

Ole vai e ala i le pito i lalo o le aila i le vevela o fesuiaiga o faiga, pasi atu i ai ma teuteu. E tele taimi e faʻaavanoaina ai le vevela vevela i totonu o le potu vevela. Ae o isi filifiliga e mafai: latalata i le chimney pe i le poler fale.

O le isi mea taua o le vevela vevela. O le maualuga o lona vevela fesiitai e afaina ai le lelei o le vevela. O lea, o le filifiliga sili o le apamemea. O lenei uʻamea e i ai le sili ona maualuga le vevela o le siʻitia Ae o sea filifiliga o le a sili ona taugata. O le a tele le numera o paipa mafiafia-ufiufi laina, o le tau o le maualuga maualuga. I se faʻaopopoga, latou te manaʻomia le faʻaaogaina o tulaga faʻapitoa mo a latou faʻavae.

O le mea lea, e masani ona faʻaaogaina mo le gaosiga o vevela vevela, o le kapeteni kate o le 2.5 mm poʻo le mafiafia. E mafai ona avea paipa o foliga talafeagai. I lea nofoaga e mulimuli ai, o le laulau mafolafola o loʻo faʻamamaina, e faʻaaogaina i lalo ma le pito i luga ma le pito i luga e tasi le aufaʻatau. O le vevela o le system e fesoʻotaʻi ma i latou.

Faʻafefea ona fai se boiler i le taʻele ma ou lava lima 1889_16
Faʻafefea ona fai se boiler i le taʻele ma ou lava lima 1889_17

Faʻafefea ona fai se boiler i le taʻele ma ou lava lima 1889_18

Faʻafefea ona fai se boiler i le taʻele ma ou lava lima 1889_19

  • Fausia se piliki pulou mo le taele ma ou lava lima: sitepu-i-sitepu faatonuga faatonuga

Faʻatonuga mo le gaosiga o Boiler i le taʻele ma ou lima lima

Amata i le faʻauiga o le fomu ma lapoʻa o le masini, filifiliga o mea. O le mea sili ona faigata e fai ai le boiler mo le taele ma lau oe lava gland uʻamea. E tele lava ina ave se pato e talafeagai pe o se fasi fasi paipa ma toese. E taua le filifilia o le tele. Ma, aua o le fale o le fale o le fale o le fale e le sili atu i le 12 sikuea mita. M o le a lava meafaigaluega faia o le 200-lit choulders. E mafai ona ave se parrel mo le suauu o le a penisini. Fetaui lelei mo natterics ma 70-100 cm. Oti paipa, o le lapoa o lea e le itiiti ifo i le 50 cm.

Taimi taua. Ua leva ona unaʻia le uamea, pe a na vave ona faasaina. Mo puipui, steel 5 mm ua filifilia mo le pito i lalo o le 10 mm. I le faʻaopopo atu i le galuega, o le a ave mea faigaluega mo le Fono Aoao, o le faagaau mo le gaosiga vevela, o le paipa poʻo le tulimanu poʻo le faʻamalosia mo viʻiga, o se faʻamalosiʻau. O le a ave se isi piliki e faʻatulaga ai se puipuiga puipuia. Sei o tatou iloiloina i auiliiliga le faiga o le gaosiga i ou lima le boaile a le taele mai le taele mai le paipa.

Nofoaga Faatulagaina

O le laasaga muamua o le faʻailoga o le galuega. E tatau ona e otootoina le fa mea pueata. O le maualalo o le ash pa, o lona maualuga e tusa ma le 100 mm. Ona i ai lea o le maualuga o le tuufaatasiga ma le maualuga o le 360-400 mm. O lo o tuʻuina atu i se sikafu, o fea leisi 400 mm ua faʻaleagaina. I luga o le tane, e tumau le 400-600 mm. Faailoga e tatau mo le tuueseeseina o le galuega i luga o potu. Tapulaʻa o tagata e faʻatapulaʻaina nofoaga o loʻo taʻua ai, e mafai ona latou faia mai le faʻamalosia o pa i le 12 mm.

Mulimuli ane, o loʻo faʻapipiʻiina auupega uʻamea vaega i luga o nei tapulaʻa. Ua tipi i luga o le vaega o le vaega o le mataupu. O loʻo tuu i le pito i lalo o le pito i lalo o le aʻoga. A maeʻa ona faʻapipiʻiina le tapulaʻa, o le pito i lalo o le faʻaaogaina i le galuega. Seam e tatau ona maualuga-lelei ma faamauina. Ona faia lea o lagolago mai le atigi afi. Faʻamau i latou ma le faʻaaogaina o le pito i lalo o le fausaga.

Faʻafefea ona fai se boiler i le taʻele ma ou lava lima 1889_21
Faʻafefea ona fai se boiler i le taʻele ma ou lava lima 1889_22

Faʻafefea ona fai se boiler i le taʻele ma ou lava lima 1889_23

Faʻafefea ona fai se boiler i le taʻele ma ou lava lima 1889_24

Matou te aoina le le mautonu ma le ogaumu

Tolu Laulau, afai e te manatu mai lalo, faʻauʻuina ma faitotoʻa. I lalo o latou tipiina pu. O le muamua i le vao. Lenei faitotoʻa ua faʻasaʻoina i luga o le pissil. I luga o le laina tutusa ma lea, ae o luga aʻe o le pu o loʻo tuʻuina i lalo o le faitotoʻa o le suauu. E taua i luma o taimi uma, ae mafai ona e faia se isi mea. Ona tatavale lea o fasipepa o loʻo faʻaaoga ai faitotoa. Na latou faʻapipiʻiina le 'au ma matape. O lea e liliu le taugofie, ae faigata i le gaosiga.

O le pu i lalo o le faitotoʻa o le sterter tipi i le lona tolu i lalo o le potu. O le faʻamoemoe e fesoʻotaʻi le faitotoʻa e fesoʻotaʻi i le ua, ua faʻaofi i le va o le potu Steam ma le suauu. O le mea lea e talafeagai le vai le ogaumu ma le vai e maua ai le ausa. Ina ua maeʻa, agai atu i le sauniuniga o se grate grid. E faamaapeina mai le faamalosia o tootoo pe ave se atigi fagu ma le atoatoa. O fuaitau o le faʻamatalaina e tatau ona lava ina ia faʻamutaina le ea i totonu o le gafa ma lefulefu ma lefulefu.

Pule Tau Fatuga o loʻo tipiina i foliga o se lapotopoto. E tatau ona tutusa le lautele o le lapoa o le mataupu. O le lapece na saunia i lenei auala ua faatatauina i le lagolago i le va o le vevela ma le le mautonu. E le manaʻomia le faʻaleleia ma le faʻamalieina, maleleʻe e tatau ona pepelo saʻo i luga o le lagolago. E faʻapipiʻiina le vevela vevela i totonu o le potu tufusi, ua mautu ile nofoaga. O le uamea uamea ma le pu o le a le chimney o loo faaulu mai i luga o le ogaumu.

Faia o pisia. O le faigofie auala e tipi i le afa o le pamu mafiafia-sipela e talafeagai i luga o itu. Ua tipi ma le faʻapipiʻi i totonu o le potu. Auā o ia e sauni ni taʻiala mai le tau. O le mea e lelei i luga o latou, ae le aveesea atoa.

Faʻafefea ona fai se boiler i le taʻele ma ou lava lima 1889_25
Faʻafefea ona fai se boiler i le taʻele ma ou lava lima 1889_26

Faʻafefea ona fai se boiler i le taʻele ma ou lava lima 1889_27

Faʻafefea ona fai se boiler i le taʻele ma ou lava lima 1889_28

Matou te faia le tane i lalo ole vai

O le pito i luga o le pito i luga. Muamua, o le uʻamea ua tipi ese mai le uamea. A maeʻa, o le nofoaga tutotonu o loʻo talanoaina ma tuʻu ai le pu, o le a faʻaofi i totonu. O le vaega saunia o loʻo tuʻuina i le nofoaga. Sa le mautonu lemu le sooga i soʻo se tasi ma le sili atu le lautele. O le iʻuga e tatau ona faʻamau atoa. E tumau le faia o le tapuni. E tutusa lava ma le faʻamoemoe ma le isi mea na i ai, o fea le sasaʻo ai le vai.

E faʻapipiʻiina le fausiaina i nofoaga. A faʻapea o loʻo faʻapipiʻi le potu, o le puipuiga o le puipuiga. O le mamao mai puipui i totonu o le '' mea fai meaʻai e tatau ona o le 0.4-1 m. I se tamai leo poʻo le potu Steam, e le mafai. O lea, e puipuia puipui i le faʻatafunaina o lau lau. E manaʻomia le fuafua e sili i le tulaga o le fauina ma o latou lima le ata o le boler boler. Masani ona faaaoga piliki.

O le piliki ua faʻapipiʻiina le tino o mea faigaluega poʻo puipui tapunia afi afi. E masani ona manaʻomia e tuua tamai avanoa mai le pito i lalo o le masony e aumai ai le ea. Nai lo pili komutausitai, inclating talitane o loʻo faʻaaogaina. E faia mai le lafoina o le uʻamea poʻo le uʻamea. E mafai ona faʻaaogaina isi mea: faʻaputuputu fala mai Banimanet, Thitters, Thitter, Stunless Steel laupepa, Sperosole Platos.

Faʻafefea ona fai se boiler i le taʻele ma ou lava lima 1889_29
Faʻafefea ona fai se boiler i le taʻele ma ou lava lima 1889_30

Faʻafefea ona fai se boiler i le taʻele ma ou lava lima 1889_31

Faʻafefea ona fai se boiler i le taʻele ma ou lava lima 1889_32

Afai e te manaʻomia le vevela o le potu loka ma taʻele, e fesoʻotaʻi ai le genitors. O le mea sili e faʻaaoga ai le tasi-paibe polokalame ma se diagonal ituaiga fesoʻotaʻiga i luga o le bypass. O le a tuʻuina atu le avanoa e teʻesega ai potu uma pe naʻo le tasi le mea. I le mataupu mulimuli, o le maa e mafai ona le atoatoa le atoatoa.

Faitau atili