Pau lau mea e tatau ona e iloa le togalaʻau e uiga i le mulching o le eleele

Anonim

Matou te taʻuina atu le mululua, o mea e manaʻomia ma le ai i lenei tekonolosi, matou te taulimaina mea talafeagai mo le mulching.

Pau lau mea e tatau ona e iloa le togalaʻau e uiga i le mulching o le eleele 2691_1

Pau lau mea e tatau ona e iloa le togalaʻau e uiga i le mulching o le eleele

E manaʻo le Garder taʻitasi e maua le seleselega lelei. A aunoa ma le malamalamaaga ma le faʻaogaina o tekinolosi, tekinolosi, e matua faigata lea. O le a matou taulimaina i le a ma le auala ia mulch, tatou talanoa e uiga i ituaiga eseese o mea malie.

Uma e uiga i Mulch Mulching ma Tekinolosi

O le a

O ituaiga o mea o mulching mea

- fluge

- mutia

- pork

- Nuu.

- ea

- fanaina ma chips

- Shishki.

- iliili ma oneone

- ie faapitoa

Auala e Faia ai Mea Uma

Aisea e faʻaaoga ai le mulching

Ina ia aʻe i le laueleele - o lona uiga o le fausiaina o se puipuiga o loʻo tata i luga, o le a tausia le susu, o le a puipuia le tuputupu aʻe ma le atinaʻeina o vao. E mafai ona e faia i ni auala se lua. O le muamua e i totonu o le malosi o le eleele. O loʻo faʻaalu le taimi ma faʻaalu le tele o le taimi ma le taumafaiga. O le lona lua o lona uiga le faʻaaogaina o mea faʻapitoa. Ua sasaa pe tuu i luga o le eleele i luga o moega, i luga o ala po o le lanumeamata.

O le eleele na solia taua tele mai i le eleele masani. E le pei o ia, o loʻo iai le tele o lelei.

Manuia o tekonolosi

  • Puipuiga o le Root system mai le afaina o le vevela aʻafiaga: alu i le taumalulu ma le latalata i le taumafanafana.
  • Faasaoina o le susu i luga o le Priknyaya eria. O lenei faaitiitia le aofaʻi o le alavai, puipuia le faʻavae o le malosi o le eleele papaʻe.
  • Taofiina micro ma macroelements o le pito i luga eleele tulaga. Latou te le o faaumatia ma aua le fufulu ese.
  • Faʻafefeteina o le manava o le eleele e faʻaaoga ai isi ituaiga mulch ituaiga.
  • Polokalame Fuafuaina Taʻavale Faʻafitauli O le toe gaosia ma le atinaʻeina o le aoga o microorganism.
  • O le eleele i luga o le eleele e faʻamalosia i microdeots ma meaʻai.
  • O le faʻataʻamilosaga ma le fausaga o le eleele faʻaleleia.
  • Atuatuvale pe taofi i le atinaʻe ma le toe gaosia o aganuu-tagata tauvaga ma vao.
  • Fua ma mea e fesoʻotaʻi ai ma le lalolagi, lea e taofia ai le atinaʻega o faʻamaʻi pi ma le pala.
  • A le faʻamaʻi le vai, otaota ma vai i luga o lau, fualaʻau.
  • Tulaueleele foliga lelei-matua ma manaia.

E ui i lea o le saoasaoa o le avanoa o le lelei, manatu o le mulchoding e le masani ona faʻaleaga le maʻi. E tatau ona tatou iloa e uiga i manatu le lelei e ono aliali mai i luga o le fale i totonu.

Pau lau mea e tatau ona e iloa le togalaʻau e uiga i le mulching o le eleele 2691_3
Pau lau mea e tatau ona e iloa le togalaʻau e uiga i le mulching o le eleele 2691_4

Pau lau mea e tatau ona e iloa le togalaʻau e uiga i le mulching o le eleele 2691_5

Pau lau mea e tatau ona e iloa le togalaʻau e uiga i le mulching o le eleele 2691_6

Les o le Agrotechnical Reginge

  • Mulch i luga o eleele mamafa i eleele, lotoa poʻo pati, ma le sili atu o le faʻanoanoa e amata ona pala. E tatau ona amanaia i le timu timuga.
  • O le tuai o le malulu e lamatia mo le tele i luga o se eleele valevale. Toilalo amio e pei o le vevela o le vevela. Ma le taufaamataʻu o le tuai o le frosts, e sili atu le aveeseina i le taumalulu.
  • O faʻataʻitaʻiga, mo le faʻataʻitaʻiga, natiaeina, o manogi e tosina mai pulu, anufe, anufe. O le mea lea, e masani ai asiasiga tuufaititia.

E le gata i lea, e manaʻomia le iloa o le gauaʻi o le eleele pe a maeʻa le atinaʻeina. E tatau ona i ai lua i le tolu tau i le tolu o tau aʻo leʻi faia le faʻamoemoe. E le masani ai ona masani le togalaau i taimi uma e uiga i ai ma, e aunoa ma le vaaia vave le aafiaga, e teʻena solo agratechnology. O se mea sese lenei e le tatau ona toe fai.

  • Laasaga-i-sitepu gaosiga o moega mafanafana ma o latou lava lima: Vaʻaiga lautele o 3 filifiliga

Ituaiga o Mulching Mea

Mulch mafai ona eseese. E vaevaeina i totonu o le okeni ma le polofesa. O le vaega muamua e aofia ai ituaiga uma o mea o totoe o le laau na o mai. Na faʻauʻu lemu le palapala, faʻamalosia eleele i meaʻai. Talitonu i Lona faavae, o le faʻatugata e mafai ona suia ai, e tatau ona e filifili saʻo.

Leai se faʻalapotopotoga e maua, oneone, ufiufi ata puʻeina. Latou te le aʻafia le eleele o loʻo fuafuaina, ae e sili atu le faʻatumauina o le susu ma faʻaumatia atoa vao leaga. Gairders faʻatasi ai le okeni ma leai se tino, filifili le sili ona lelei fofo mo lona nofoaga. O le a matou auiliiliina le mea e tatau ai ma le leaga o ituaiga eseese o paluga.

Leai se mea

Pa'ū i le pa'ū i se aso filemu ma le manaia i lea aso pe a uma le lisi. E mafai ona e faʻaaogaina vave mo nofoaga autu. Ae o le tele o taimi e mafai ai ona teuina o laulaau seia oo i le tautotogo. Latou te aoina le flugevage i lalo o le ola maloloina. E le fautuaina ni tagata fai togalaʻau e ave le aspen, Yawa ma ok laʻau. O loʻo iai sa latou tele o le tele o tannis, e le o se mea e le aoga mo laʻau faʻatoʻaga. O le foliage ua manatu lelei tele eleele ea. Ua maua e le au Usu e le au tausi amio manatu, e tatau ona mafaufau iai. E mafai ona faʻaaogaina semi-proverse faapaologa mai lau.

Pau lau mea e tatau ona e iloa le togalaʻau e uiga i le mulching o le eleele 2691_8
Pau lau mea e tatau ona e iloa le togalaʻau e uiga i le mulching o le eleele 2691_9

Pau lau mea e tatau ona e iloa le togalaʻau e uiga i le mulching o le eleele 2691_10

Pau lau mea e tatau ona e iloa le togalaʻau e uiga i le mulching o le eleele 2691_11

Ushed mutia

O le filifiliga sili o le mutia mai le vao, lea e totoe pe a uma ona faʻagaioia se maila Law Circ po o se trimmer. Ae e toetoe lava a mafai ona e, ae o vao foi ia. Pau lava le tulaga o: ina ia leai ni pusa fatu, o le tala sese foi lea. A leai, latou te matutua ma pa'ū mai i fafo mo le vevesi. E faʻatagaina ona o loʻo faʻamamaina ni mea fou. O le vaega e tatau ona maualuga, o le susture ua lelei tausia i lalo, o le pa puipui e le o fausia.

E manaʻomia ona e iloa lelei le auala e faʻamomolu ai le mutia. E tele ni atrogen i totonu. O le numera o nitrogen-o loʻo iai fetilaisa e faʻaititia pe ua le aofia ai atoa. Se isi taimi. Fou mutia, maliu, vevela i luga. Mo lenei mafuaʻaga, e le tatau ona faʻapipiʻi latalata i le ogalaau o laʻau poʻo ni mea. I tulaga o le maualuga o le susu, o le a amata ona lalafi ma ono oti. E manaʻomia le iloa o le a vave paʻu ai Herbal aluga ma aʻoaʻi. O le a i ai i le masani ai faafou. Mo le vaitau o le a faia le lima i le ono taimi.

Pau lau mea e tatau ona e iloa le togalaʻau e uiga i le mulching o le eleele 2691_12
Pau lau mea e tatau ona e iloa le togalaʻau e uiga i le mulching o le eleele 2691_13

Pau lau mea e tatau ona e iloa le togalaʻau e uiga i le mulching o le eleele 2691_14

Pau lau mea e tatau ona e iloa le togalaʻau e uiga i le mulching o le eleele 2691_15

Apamemea

Faʻatau atu i le faʻataʻutaʻuina o foliga, i ni isi vaega. Mo le tausaga "O le nofo" e na o le 10-1-15%, ua manatu o le sili ona faigata mea. Mo lenei mafuaaga, e le masani ona faatatau i luga o moega e manaomia ai le Perotaxide. Mo Peremerials o le sili filifiliga. O loʻo iai le paʻu paʻu o le faʻatau. E aulelei o ia, ae ia fai ma le faaeteete, aua e le o mai e le saogalemu le vali sa mausali i totonu.

Pau lau mea e tatau ona e iloa le togalaʻau e uiga i le mulching o le eleele 2691_16
Pau lau mea e tatau ona e iloa le togalaʻau e uiga i le mulching o le eleele 2691_17

Pau lau mea e tatau ona e iloa le togalaʻau e uiga i le mulching o le eleele 2691_18

Pau lau mea e tatau ona e iloa le togalaʻau e uiga i le mulching o le eleele 2691_19

O le sili o le sili ona lelei o le paʻu o Pine poʻo ni larch. E faʻaleleia atili ai le fausaga o le palapala, ua vave lava ona faʻaleagaina, e puipuia ai le atinaʻega o vao. I se faʻaopopoga, e i ai se matagofie lanu enaena, lea e le o leiloa faʻafefe i lalo o le malosi o le susu ma le la. I fautuaga, pe faʻafefea ona lelei 'auʻavale le palapala o le pala, e faʻasino i taimi uma e uiga i le eseʻesega i le va o mea fai pese ma mea leaga. O le mea e mui o atu le palapala, talu ese atu nitrogen mai ai. O loʻo i ai muamua le paʻu i le tulaga, e manaʻomia le tuʻuina atu o le papupuni mo le faʻauʻuina mo le tausaga pe lua.

Vao mo inu

Lelei le tuai o vai ma le vevela i le eleele. Vaivai lemu, tasi le numera e masani ona patipati mo le vaitau. E le manaʻomia le faʻafouga. O se laʻau e sili ona lelei mo le tuputupu aʻe maukeni ma pasta, faʻapea foi ma le berries: doguts, bluebers, strawberries. O le vao "aluga" puipuia i latou mai le soona susu ma fesootai ma le eleele. O lea, e le pala e Beres, ma vave feave.

I lalo o le vao e faʻateleina faʻateleina ai e le hay hay. O lenei aoga microorganism puipuia aganuu mai le maso siama ma pathogenic microflora. Soure "Helters" e mafai ona uuina vai. I totonu o le fale vevela, atonu latou tuliloaina. E maualuga tele vaega latalata i togavao mafai ona telegese mai le atinae fou o fana. A o mai le vao, o le a le mafai ona faia e Nitrogen mai le eleele, o le a manaʻomia tele le faʻasoaina. O tagata malaga e fiafia e nofo i totonu o le vao, mo lenei mafuaʻaga, o aʻoaʻoga masani e manaʻomia.

Pau lau mea e tatau ona e iloa le togalaʻau e uiga i le mulching o le eleele 2691_20
Pau lau mea e tatau ona e iloa le togalaʻau e uiga i le mulching o le eleele 2691_21

Pau lau mea e tatau ona e iloa le togalaʻau e uiga i le mulching o le eleele 2691_22

Pau lau mea e tatau ona e iloa le togalaʻau e uiga i le mulching o le eleele 2691_23

Nila

Ma Se Masinilua: Pine, Lote Faatuatua, na inu, ma isi foi

E iai ni matalagi lanumeamata i moli, e faʻamutaina le atinaʻeina o laʻau. Ole mea lea, e faʻaoga mo le alofa Ami i le taimi o lo latou fua o lo latou fugalaʻau poʻo le tafe.

Brown Cheeu talosaga i soo se taimi. Seʻi manatu i le leaga, o loo faʻaaoga nisi tofi i laau ameaiga ina ia maua ai se faʻafitauli. Cheese Mulching O nisi taimi e aʻafia ai le tofo o fualaʻau. Beets, kapeti ma pateta mafai ona teu.

Pau lau mea e tatau ona e iloa le togalaʻau e uiga i le mulching o le eleele 2691_24
Pau lau mea e tatau ona e iloa le togalaʻau e uiga i le mulching o le eleele 2691_25

Pau lau mea e tatau ona e iloa le togalaʻau e uiga i le mulching o le eleele 2691_26

Pau lau mea e tatau ona e iloa le togalaʻau e uiga i le mulching o le eleele 2691_27

O mea na, chips, chips

Latalata i meatotino o mea mata. O le eseʻesega o ni tamaʻi laʻau o loʻo faʻapipiʻi vave.

E le mafai ona faʻaaogaina lapisi lapisi laʻau fou. Na latou tusia le palapala, ave mai Arogen mai ai. O le mea lea, latou te manaʻomia e tuʻuina atu i le fā mo le tasi pe lua tausaga. Mo laʻau tetele poʻo ni sipi, e te manaʻomia le tolu tausaga.

O le faʻaauau pea e mafai ona faʻavaveina pe a iai se faʻapitoa gaosi. O le pakete o le pakete poʻo chips ua sasaa i luga o le palasitika ata, sasaa ma se vaifofo o le UreA. I le 3-3.5 lita o vai 60 g o le MeaA. E faapena foi o le fa pe lima o le tutusa tutusa. O loʻo ufiufi i se ata tifaga, tuʻu le vevesi. Mo se faʻataʻitaʻiga, piliki poʻo laupapa. Lua vaiaso mulimuli ane, o le 'aitusi e mafai ona faʻatumuina i se togafiti. Ina ia faʻasaʻoina le faʻalilolilo, aʻo leʻi faʻatumuina, e tatau ona e faia le faʻaopopoina o le eleele, o le a faʻasaoina mai le soona gaoioi.

Pau lau mea e tatau ona e iloa le togalaʻau e uiga i le mulching o le eleele 2691_28
Pau lau mea e tatau ona e iloa le togalaʻau e uiga i le mulching o le eleele 2691_29

Pau lau mea e tatau ona e iloa le togalaʻau e uiga i le mulching o le eleele 2691_30

Pau lau mea e tatau ona e iloa le togalaʻau e uiga i le mulching o le eleele 2691_31

Shishki.

Mea ofoofogia ma le poto. E puipuia lelei mai le vevela ma le le fiafia E masani ona faʻaaogaina i le taamilosaga lanu o laʻau, latalata i lanu o lanu poʻo togavao. Talisapaia mo le gaosiga aafiaga. Mo le fulafula, naʻo le taofiofi o patupasi o loʻo faʻaogaina, le mafaufau loloto i le faʻatulagaina o tau, filogia le eleele ma le resin. O le COMS e mafai ona faʻaaogaina atoa pe i le faʻaleagaina foliga.

Pau lau mea e tatau ona e iloa le togalaʻau e uiga i le mulching o le eleele 2691_32
Pau lau mea e tatau ona e iloa le togalaʻau e uiga i le mulching o le eleele 2691_33

Pau lau mea e tatau ona e iloa le togalaʻau e uiga i le mulching o le eleele 2691_34

Pau lau mea e tatau ona e iloa le togalaʻau e uiga i le mulching o le eleele 2691_35

Iliili, maasiasi maa, maa

Faʻaaogaina ma faʻamoemoega ma mea e tuʻuina atu i le upega tafailagi - tausia lelei ituaiga. E taofia ai le tuputupu aʻe o vao leaga, vevela ma le vai e le lava le lava lelei. E masani ona tuʻufaʻatasia iliili ma isi mea mata. Faʻataʻitaʻiga, i luga o le vaega, o maa mimita poʻo maa faʻapipiʻi fola. E tofo ese matagofie ma le aoga. Isi tuʻufaʻatasiga o loʻo faʻaaogaina. Pepe ua filifilia e puipuia le pito i luga o le eleele vaega mai le mafaufau pe o fufulu.

Pau lau mea e tatau ona e iloa le togalaʻau e uiga i le mulching o le eleele 2691_36
Pau lau mea e tatau ona e iloa le togalaʻau e uiga i le mulching o le eleele 2691_37

Pau lau mea e tatau ona e iloa le togalaʻau e uiga i le mulching o le eleele 2691_38

Pau lau mea e tatau ona e iloa le togalaʻau e uiga i le mulching o le eleele 2691_39

Mulching ie

O se lanu uliuli faʻapitoa, ae o le faʻaaogaina o le mafiafia polysethylene ata e mafai. Lanu uliuli e manaomia. E tuai i le susu ma le mafanafana, puipuia ma vao ma le tele o alofilima. E le lava le ea i le penefiti, aemaise ata tifaga. O lea la, e ono mafatia ai le suiga.

Ole taugofie e tasi-system e le mafai ona tumau, e faigofie lava ona faanatinati. Sili atu taugata tele-malosi sili atu le malosi.

Pau lau mea e tatau ona e iloa le togalaʻau e uiga i le mulching o le eleele 2691_40

Nei e le o Mulch mea uma. Na faʻaoga e le Sava le Peot, Husoso, o se papuʻe o vao vao ma lofituina i le fasiotiga, sili atu. I mea teuteu mafuaʻaga, e masani ona filifilia le mulla: soʻo se vaitusi puʻupuʻu poʻo moss-sphanotum.

  • 3 talafeagai suiga i le nofoaga o moega i le fale gaosi

Faʻafefea ona mimilo saʻo

Mulching o loʻo faia faʻalua le vaitau: i le paʻu ma le tautotogo. O taualumaga o Autumn e faia pe a uma le seleselega. E fautuaina le faʻaaogaina o se totoa mulid, faʻapipiʻi i se mafiafia faaputuga e sefe le vevela i le tele e mafai ai. I le tautotogo, e la faamaeaina i le tautotogo pe a uma ona galu lelei le lalolagi. O le averesi vevela e tatau ona 12 ° C.

Faataga se mulching tua ua aveese. E sili le susunuina pe ave ese mai le togalaau. Mo le taumalulu, o faʻamaʻi poʻo pathoges o viilc ma faʻamaʻi mumu e mafai ona nofo ai i totonu. Matou te ofoina atu faatonuga, pe faʻapefea ona faia le mulū o moega, faʻamuamua tiliega, laina taua.

Laasaga-i-sitepu faatonuga

  1. Faʻamama le vaega mai le matutu, toto toega ma isi lapisi.
  2. Ou te faataapeapeina i luga o le malosi o le malosi o le fetilaisa talafeagai i totonu o le masani ona fuafuaina.
  3. Loloto le pe tuua le eleele latalata i fualaau faasaina.
  4. Faʻaulu le lalolagi, matou te avatua le faʻamaʻatoō ma le faamesina lelei.
  5. Na matou tuu le mulch. Ia mautinoa o le pito i tua o le toniga. Mo lanumeamata lanumeamata o 30 mm, mo kuka, tamato, poppers po o zucchini 80-100 mm, mo carrots, beets 40-50 mm. Ia mautinoa e tuʻua le ea i le va o le paelo ma le toe kiina, a leai o le a fesoʻotaʻi le ea, ma o le a mafatia ai le laʻau pe o le a mafatia le laʻau pe oti le oti.

Ata tifaga poʻo nigofluoro ua tutusa foʻi. O loʻo tuʻuina mai i luga o le togafiti, tulaʻi mai i le tulaga lautele e komiti, piliki poʻo laʻau. O pu o loʻo tipi i totonu o le ie o loʻo totoina ai le fatu o fatu poʻo goto fatu.

Pau lau mea e tatau ona e iloa le togalaʻau e uiga i le mulching o le eleele 2691_42

I le vaitau o le taumafanafana, o uiga masani e mafai ai. E faalagolago i lona ituaiga. E fautuaina le faʻaogaina o le tele o ituaiga e tele ituaiga e faʻagaioia ai le decomposone o gaioiga. I luga o nofoaga malu, faʻapea foʻi ma le mamafa mamafa i eleele, latou te moe lava le mea sili ona maualalo stratum mafiafia mafiafia. I luga o moli pupula pito i tua sili atu.

E taua foi le iloa faʻalogo pe faʻapefea ona vai ile mumiti talimalo. Ua latou taofi lelei le tofo lelei, o lea ua faʻaititia le suavai. A leai, o le aona laʻau o laʻau o le a tigaina. E matua moni lava lenei mo le tele o le aofia ai ma faʻatoʻaga poʻo se ata tifaga. Afai e tutusa uma, ua tupu le tino ese, o le mulch e aveese le tumau, ua mama le laueleele. Ona toe foʻi mai ai lea o mea uma i ona nofoaga.

  • O le a le fefiloi o fertisizers aumai i le tautotogo: o se auiliiliga muamua e ituaiga o fualaau

Faitau atili