Filifili se fale teu fale i luga ole laiga: 6 taua manatu e tatau ona e iloa

Anonim

Ia siaki i taimi uma ni faʻamatalaga, fai i le faleoloa e lafo ai ata moni ma fai se bet i luga o le le mafaufau i ai ituaiga o lanu o totonu, e aunoa ma le maua o le filifiliga i totonu

Filifili se fale teu fale i luga ole laiga: 6 taua manatu e tatau ona e iloa 3317_1

Filifili se fale teu fale i luga ole laiga: 6 taua manatu e tatau ona e iloa

Ink i le tautotogo lagona i totonu o le a fesoasoani ia te oe potu potu. Ia faʻatau suamalie, e le manaʻomia le alu i le faleoloa, o lenei la mafai ona faia o ni nai kiliki: luga o le 'upega tafaʻilagi faleoloa aulelei ata o fale puipui. E faigata ma e faapefea ona le tosoina tupe i le matagi? O le a le mea o loʻo i ai i tatou ma le faʻalogo i ai ma pe faʻapefea ona misia taua pe a filifilia ni lanu mo le fale? Aoina ono aoga aoga.

1 Fai se bet i luga o tamai faleoloa laiti

O faleoloa lapoa o fefaatauaiga vagana ai laʻau e sili atu ona manaʻomia le faʻaititia o mea ma le tausiga o le Greens. O le iʻuga, e toʻatele tagata mamaʻi ma sloggish lanu e o mai i luga, e faigata tele ona toe faʻaleleia (pe a mafai). O faleoloa laiti i le lotoifale o loʻo manumalo lava i laʻau ma latou te aofia ai ma le malamalama ma tausia i latou (ia e mafai ona fuafuaina).

Filifili se fale teu fale i luga ole laiga: 6 taua manatu e tatau ona e iloa 3317_3

  • 6 potu moe lelei

2 Fesoasoani i le lafoina o ata moni

Afai o le faleoloa ei ai se avanoa, talosagaina ata moni o laʻau nei. E mafai tele ona fai e ala i le avefeau. E masani lava o loʻo faʻaalia le mea i totonu o le lisi o oloa e le tutusa ma le moni tulaga o mea. Tusa lava pe iai le laʻau lava e tasi, e mafai ona liliu, e pa'ū, malolo pe maʻi foi.

Filifili se fale teu fale i luga ole laiga: 6 taua manatu e tatau ona e iloa 3317_5

  • Faʻafefea ona faia se togalaʻau o fugalaʻau i totonu o le fale o loʻo iai sina malamalama: 6 olaga

3 Faʻalogo i Faʻamatalaga

Toetoe o le faʻatuatuaina o taumafa faʻatuatuaina o le fale teu oloa o loʻo iai se vaega ma iloiloga. Faitau faʻalelei i latou ae leʻi faatauina - E masani ona i ai i iloiloga o loʻo iai nei faʻamatalaga e uiga i le faleoloa ma ata o laʻau. I le auala, o le mulimuli mulimuli o se mea lelei lava le moni o le manatua. Afai e te masalosalo i faʻamatalaga autu i luga o le upega tafaʻilagi itulau, vaʻai mo nisi faʻamatalaga e uiga i le kamupani i luga o le lona tolu-pati punaoa.

Filifili se fale teu fale i luga ole laiga: 6 taua manatu e tatau ona e iloa 3317_7

  • 8 sili ona lelei laau mo potu pogisa

4 Siaki ma le totoʻa le laau pe a lafoina

Siaki totoʻa i oloa pe a lafoina pe a fai o le tautua o le kamupani felauaiga, siaki le Courier siaki pe i le mataupu aitema. O le masani lava o le faʻaolaina oe i le tulaga o le faleoloa na lafoina ia te oe se matagofie laʻau fou, ma i le taimi o le faʻaooina atu pe faʻaleagaina.

Filifili se fale teu fale i luga ole laiga: 6 taua manatu e tatau ona e iloa 3317_9

  • 6 mea e uiga i le mea e aoga i le mafaufau aʻo leʻi aumaia se laʻau i le fale (e taua tele!)

5 Filifili ituaiga le le lelei

Afai o loʻo e sailia e leai se laʻau faʻapitoa, ae na o le lanumeamata lanumeamata mo totonu, e aoga le vaʻai atu i le sili atu o le mea o loʻo i ai. I le avea ai o se tulafono, latou te le oʻoleleina, ae e masani ona latou masani ona faʻamoemoeina o faleoloa ma leai se mafatia i le taimi o felauaiga. O laau le fiafia e aofia ai, mo se faataitaiga, Mons, Sansevieria, Fitis, Chlorophytum. Latou te le manaʻomia le faʻaavanoaina o vai ma le tausiga faʻapitoa, faʻalelei atili ai le tele o faʻalavelave. O lea, filifili se "pusi i totonu o le taga", i lenei tulaga e itiiti ifo le avanoa e misia ai.

Filifili se fale teu fale i luga ole laiga: 6 taua manatu e tatau ona e iloa 3317_11

  • 8 mea lelei uma mo le umukuka

6 Faapipiiina le afifiina

E matua moni lava lenei mea i le tau malulu. Seasea, o ai e taulaʻi atu i le afifiina o le laʻau, ma, o le taimi nei, o le iʻuga o le malulu vevela pe a utaina i totonu o le taʻavale ma tiliva e mafai ona afaina ai o le sili ona faʻaleagaina. Le atoatoa afifi i le malulu taimi o fale gaosi ma pepa mai luga. E ala i le ala, lelei afifiina e mafai ona maua ai se faʻaopopoina o le sili atu fugalaʻau puipuiga mai masini faʻaleagaina.

Filifili se fale teu fale i luga ole laiga: 6 taua manatu e tatau ona e iloa 3317_13

  • E faʻafefea ona faʻaleagaina le totonu o lanu o aiga: 5 fesoasoani

Faitau atili