I le Gardener tusi: O le a le mea ua totoina ia Aperila i le atunuu

Anonim

Matou te taʻu mai mea o mea e tatau ona i ai laʻau i Aperila i le faʻatoʻaga ma pe faʻapefea ona saunia se togalaʻau i lenei.

I le Gardener tusi: O le a le mea ua totoina ia Aperila i le atunuu 3802_1

I le Gardener tusi: O le a le mea ua totoina ia Aperila i le atunuu

E le o tagata uma e amata ona totoina laʻau i le togalaʻau ia Mati, ae ia Aperila, e le mafai ona toso i ai. O le mea lea, e manaʻomia le faʻavave ma tuʻu le eleele ina ia saunia se fale vevela ma ei ai le taimi e oso ai i luga o fua. Matou te taʻu atu ia te oe le mea e tuu i ai Aperila ina ia maua ai se seleselega suamalie i le taimi.

Tasi le faitauina? Lisiina 7 laau mo le tulaueleele i vitio

E uiga uma i le totoina o laau ia Aperila

Sauniuniga

Tulaueleele

Sauniuniga o Fanau

Sauniuniga o moega

Ina ia faigofie ona galue ma se fale puipui, atoa foi ina ia maua ai se fua lelei, e aoga le totogiina o le taimi i le lumanaʻi o le lumanaʻi.

Aveese le paddance

A o le i lulu atu ma toto, e manaʻomia le aveese ai o lau mea matutu mai le togalaʻau a le togalaʻau a le togalaʻau, faʻapea foi ma lala o le raspberry togavao ma curras. Aveese o fua pala.

I le Gardener tusi: O le a le mea ua totoina ia Aperila i le atunuu 3802_3

Faagasolo le eleele

E manaʻomia le faia, i le tautotogo e le mafai ona e 'eli maʻei loloto - ua lava le tino. Ia mautinoa e lagolago le eleele. Mo se faʻataʻitaʻiga, ma Nitrogen fetilaisa (30 kalama i le 1 sq. M.). Pe, afai e mafai ona faʻatau se malo fou, faʻaaoga le polokalame lenei: e le o se lagona loloto tele o le lautele o le mita poʻo le le 20 cm ). E tatau ona usuina fatu.

Siaki lanumeamata ma lanumeamata

Afai e te leʻi sauniaina i latou e lulu, ona oʻo i le taimi e faia ai. O le ea i le fale o le fale o le fale e tatau ona mafanafana i le 16 ° C, ma o le eleele e oʻo i le 10-13 ° C. O le taimi na ausia ai ia i latou se vevela, e mafai ona e fanua, pei o le fatu tamato. Greenhouseses e le manaʻomia ni faʻailoga maualuga: I le 5 ° i le vevela ma luga atu, e mafai ona e lulu ni ata: Pasyy, salalau, salalau foi o le amataga o le vave. O le seleselega o le a aliali mai e ala i tusitusiga aso malolo.

I le Gardener tusi: O le a le mea ua totoina ia Aperila i le atunuu 3802_4

  • O le a le mea e mafai ona i ai le fanua i le: 7 ituaiga o fualaʻau ma 6 lanu

O le a le mea e totoina ia Aperila e tatala ai eleele

E mafai se totoina e le gata i lanumeamata, ae o isi fualaau faisua foi. O le mea lea, o le ogatotonu o Aperila o se taimi vevela mo le dacha e pule i le Moscow eria ma isi itulagi. E le o se mea manaʻomia le faanatinati atu o le itu, e leʻi mafaufauina e mafai ona faʻaumatia le uluaʻi faʻatoʻaga, e le manaʻomia le alu, pei ona tiʻeia le suavai, ona le o lea o le suavai, ona le o lea o le suavai, ona le o lea o sulu o le a le mou. E uiga i le mea ua totoina ia Aperila mai o le frost-restsant ropps e maualalo.

Manuia le vevela tulaga mo fana

Vasega Vaiaso Vevela
Faanoanoaga 1-2 ° C.
Radish 1-2 ° C.
Radish 1-2 ° C.
Salati 2-3 ° C.
Ni 2-3 ° C.
Kapeti 2-3 ° C.
Saderi 3-4 ° C.
Fana 3-4 ° C.
Kapeti 3-4 ° C.
Pateta 5-8 ° C.

O laʻau laʻau o loʻo taua i totonu o le laulau e mafai ona nonofo i le tau malulu e aunoa ma le fefe, o le a saʻo ai i latou ma le fefe, i po uma na ola ai.

Radish ma radish

Muamua lava, e manaʻomia le toloʻaina o Ia i le Atunuu. O le taimi lava na maua ai le masiofo, e tatau ona e lulu. E taʻitasi le Sterp stop stow e mafai ona faia pe a aliali mai laupepa i luga o le tasi muamua. Ma mai le tasi moega mo le vaitau e te maua ai ni faatoaga e tolu.

Ina ia e alu uma e te totoina, e mafai ona galue i se fuafuaga tele: Filifili fatu tetele, o faasusu i totonu o masima. O mea uma na oso i luga, aveese. O le taimi o le mea o le faia i le PITS 1-2 CM, o ese mai le tasi ma le isi i le mamao o le 2-4 cm. Muamua o le eleele e soloia ma mou ese.

Pateta

I le amataga o le masina, amata kuka pateta. E tatau ona e faʻavasegaina le au tubers: Aveese tagata mamaʻi ma e le o faʻaalia. E aoga foʻi lena mea e suia nofoaga i le taimi e teu ai nofoaga i totonu o le atigipusa o loʻo teu ai mea, e manaʻomia ai le latou te sauniuni ai. Ae peitai i le leai, aua le faʻaalia i latou i lalo o le la: o faʻaiʻuga saʻo ia i latou. E mafai ea ona auai i ofu susu i tulaga susu: E le gata o mata o le a aliali mai ia i latou, ae o aʻa o aʻa. O le totoina ia Aperila i le eleele o loʻo tu i le 10-20 aso, i le taimi lava e faʻapipiʻi ai laʻau lanumeamata ma mafanafana o le tau.

Aua neʻi e tui lenei aga i luga o le moega, lea, luga o afeto, suauʻu, fuamoa, kapoti ma ua tupu aʻe. E i ai le maualuga maualuga o le a afaina ai uber.

I le Gardener tusi: O le a le mea ua totoina ia Aperila i le atunuu 3802_6

Salati

E masani ona fautuaina e lulu i le malulu ae leʻi faia oe, e tatau ona e faia vave i ai. O le laʻau e oʻo mai i le mamafa, o lea ua lava le faʻatumuina i totonu o se eleele faʻafiafia. O le a tupu atoa i le taumafanafana atoa: E naʻo le le aoga le toe faʻaleleia o le lulu i vaiaso taʻitasi. Spring Sounderies Spotwise vave: A maeʻa le 5-7 aso i le vevela luga 5 ° C. E le gata i lea, o le salati e le fefe i le Minus vevela: o le a mafai ona sao i le -6 ° C i taimi o fua.

Faanoanoaga

O le isi vasega umi o le Greenery, e le fefe i le malulu tautotogo. Ua amata ona ia totoa i le taimi lava na liusuavai le kiona. E mafai lava ona e tuʻuina i soʻo se taimi o le tausaga, ae sili le faia o muamua. Ia mataala o le palapala e faʻaeʻe, o le matutu laʻau e le pei.

Kapeti

O fatu o lenei laʻau ia tapenapuʻepuʻe le maʻa lelei, o lea latou te tofoina lemu lava. E faigofie tele ona totoina i latou, a leai e ao ona faigata lou olaga: e tatau ona sasaa teisi i aso uma. Afai e le faia lenei mea, ona o le matutu matutu, o kapeti atonu e le mafai ona mitiia uma.

Filifili se mea tatala i luga o le togalaʻau, e le fausia e lala o laʻau: e le fiafia le laʻau pei o ata lafoia. Ina ua tu i lalo, faia ni laina manino, tuu le fatu i le eleele, foi, i se laina sao, aua le faataapeape latou.

I le Gardener tusi: O le a le mea ua totoina ia Aperila i le atunuu 3802_7

Ni

E mafai ona vavale i le fua faʻatatau i le taimi muamua, ae 'aina e le lalolagi. Sota i le tautotogo ma i le taumafanafana i le taumafanafana uma 10-15 aso, ma o le a i ai pea le lanumeamata i le fale.

Saderi

Faʻapipiʻi ana fanau ia Aperila - ua oʻo i le taimi. Peitaʻi, e manaʻomia le nofo ai mai ia Fepuari. O aʻa i luga o le togalaʻau e tatau ona tuʻuina ese: i le mamao o le 30-45 cm. Naʻo laʻau e tatau ona tumau i luga, o aʻa e tatau ona faʻasaoina ma le faʻaeteete.

Afai e te misia le taimi, ona e tatau ai lea ona sauni fatu: Faʻaalu ia i latou le olasega, ma faʻamamafa ai sina tamaʻi ma fefiloi i le faʻatusa o le 1: 5. E mafai le toto vave i le taimi lava e mafanafana ai le lalolagi, ma misa ia latou e le mataga. I le fertleleiaous ma vali i le lua vaiaso, o le palapala tuu le 1 gr fatu mo le 10 sikuea mita. m.

Pasili

Se isi pele e Greens. E tatau ona totoina ni taimi mo le vaitau: i le ogatotonu o le tautotogo ma Authen. Muamua-fatu sili ona lelei. E tatau ona tuʻuina i totonu o se laueleele tatala i totonu o le grooves loloto 3 cm. E le fiafia tele le laʻau tele, faʻapea foʻi ma sina matutu, ina ia tatau ona e mulimuli i le paleni.

E mafai ona e tuʻuina i le paolo, o lona pasili e le fefe. O le a alualu i luma pe a na ola le kapeta, o kapeta, ma kututamapi i le togalaau.

I le Gardener tusi: O le a le mea ua totoina ia Aperila i le atunuu 3802_8

  • O le a le mea ia Fepuari: 13 fualaau faisua, lanu ma berries, o le taimi lea e toto ai i le fatu i le taimi nei

O a ni moli e saunia i Aperila

Aua nei galo lena mea, faatasi ai ma tulaueleele i le faleteva ia Aperila, e tatau ona e saunia fanau ma e aoga. O le mea lea, e uiga i le ogatotonu o le masina i ni pusa eseese pe naʻo le ipu o loʻo fai ai fatu o zucchini, kuka, alatoto ma maukeni. Faʻafetai i galuega faapena, o le a e mauaina se faʻatoʻaga vave ma faʻatulaga toto toto.

Fatu o Falaga fatufatuga (PEPPER, tamato, fuamoa fuamoa) mafai ona faia saga i le fale ia Aperila e tuu i totonu o le atunuu. E tatau ona siaki ma faamaapeina i fafo. Na faʻasolosolo malie lava faʻaititia le suavai ma le faʻaopopo moli ina ia masani ai laʻau i le atunuʻu.

I le Gardener tusi: O le a le mea ua totoina ia Aperila i le atunuu 3802_10

Faitau atili