Faʻafefea ona fai se sapalai vai i luga o le fale mai le lelei: Faʻapipiiina o se faiga mo vaitau ma tumau pea

Anonim

I totonu o se atunuʻu fale e mafai ona e faia se vai mai le vaipuna mai le vaipuna o loʻo i luga o le upega tafailagi. Matou te taʻuina pe faʻafefea ona fai.

Faʻafefea ona fai se sapalai vai i luga o le fale mai le lelei: Faʻapipiiina o se faiga mo vaitau ma tumau pea 4096_1

Faʻafefea ona fai se sapalai vai i luga o le fale mai le lelei: Faʻapipiiina o se faiga mo vaitau ma tumau pea

E mafai ona faia se sapalai vai i luga o le fale mai le vaieli. Mo lenei, o le a le manaʻomia tagata faigaluega. A faʻapea e le o se fale se mea faʻapitoa ma ua le mafai ona lesitala, o le tapenaina o le poloketi ma e le manaʻomia ai lona faamaoniga. I fale tumaoti, e mafai lava ona toʻatasi le sao, le tumaʻoti ma le faʻapitoa tulaga faʻapitoa ma tulafono faʻaoga e pei foi o fale i taulaga. Fuafuaga e ese. O nisi taimi e aofia ai se kesi porsi, o se vai tafe ma le tamai pai, e ao i ai nisi potu i le taimi e tasi. O le mamafa e maua ai le pamu - tasi pe sili atu. O ni faʻatapulaʻa e tupu i le faʻapipiʻiina o le mamafa o le mamafa o le tau ona o le le lava le mafai ona sili ona lelei o le kaliva. Afai e tatau ona e faʻaogaina se moli moli eletise pe tata le magoto ifo i le umukuka, e leai ni faʻafitauli.

Faʻafefea ona fai se paipa vai i le faleʻaiga mai le vaieli

Tulaga ma le leaga o lelei ma isi filifiliga

Elemene o le faiga

Faapotopotoina le Vaitaimi Vailaau Vailaau

Masini masini mo le tumau tumau

- sauniuni galuega

- kesi i fafo o fesoʻotaʻiga

- i totonu

Asiasiga ma le Puipuiga

Tulaga ma le leaga o le vaieli ma isi filifiliga

Manuia

  • Mine mai le lautele lautele mama o le galue sologa lelei.
  • Na lava se tafega, e sili le filifilia o se polokalame lenei, talu le nei avanoa avanoa i le vai o le a le faalagolago i le eletise. E mafai ona ave pe a tape le masini.
  • O le maualuga o le faʻamamaina e masani ona maualuga.

le atoatoa

Atonu e le lava o vai ma le tele o taumafa, aemaise lava pe a leai ni timu mo ni nai vaiaso ma e vevela le tau.

O le vaipuga ua i ai isi filifiliga.

Isi filifiliga ma o latou uiga

  • Sa faaaoga e le paipa pati i le lotoifale o manaoga o le fale. O le a ave ni lua e aveese ai le oneone, paaga, sauā ma microornitem leaga. O le tuʻuina atu i le nofoaga e faia naʻo le taimi. O le mamafa e masani ona leai. O le mea lea, o lenei filifiliga e tatau ona teena vave.
  • Artsian lelei. Saunia ni vaitafe faifaipea e le manaʻomia le faʻamamaina ma isi aʻoaʻoga. E sili atu le talafeagai. E sili atu le faigata i totonu lava pe a fai pea le faatulaga o mama. O le vaega e fafaga e matua loloto lava. E ave ai mea faʻapitoa ma fesoasoani i le Inisinia e oʻo ia te ia. Faʻatinoina o le faʻauiga ua faʻatagaina peʻa maeʻa le poloketi faamaopoopo i tulaga o le malo.

Afai o loʻo faʻatupeina le faamaopoopoina o le polokalame o le poloketi ma tupe faʻaalu i tupe a Inisinia ma mea faigaluega faapitoa, e le mafai ona aoina se vai i luga o ou lava lima.

Faʻafefea ona fai se sapalai vai i luga o le fale mai le lelei: Faʻapipiiina o se faiga mo vaitau ma tumau pea 4096_3

  • Faʻafefea ona saunia se sapalai vai i le atunuʻu i le taumalulu

Tulaga muamua

O le faigofie auala e aofia ai le tolu vaega autu - pamu, paipa pai ma faʻaputuputu tane tane, o loʻo i totonu o le fale. O le tane e fesoʻotaʻi ma le pipili. I se isi nofoaga faigata, faʻafefe kupili, faʻamafanafana seleselega ma le hydroculatorus, e faʻatonutonu ai le mamafa. O se isi gaioiga le faatofuina ma luga o pamu.

Toaga o masini ma luga

O la latou filifiliga e fuafua lava i le numera o tagata o loʻo soifua ma o latou manaʻoga. Le umi o fesoʻotaʻiga ma le maualuga lea latou te fuafuaina e faʻatinoina. E manaʻomia le filifilia o masini ma se faʻasao i le malosi o le tusa o le 50% - lea, e le tatau ona galue i le faʻatapulaʻaina o ona tomai, ma o le a umi lava.

Lua ituaiga o pamu mo vai mo le suavai

  • Faʻavave - O le masini e tumau le latalata i le 0.5 m mai le pito i lalo. Na te uuina le uaea. O le uaea uaea ma paipa e fesoʻotaʻi ma fale. Ma se nofoaga maualalo, e tatau ona e tuʻuina se faamama e puipuia ai oneone ma isi vaega tele i le pito i lalo. O nisi faʻataʻitaʻiga o loʻo i luga. Latou te le manaʻomia le faʻamama. Atonu e manaʻomia le faʻaaogaina o le faʻaopoopoina i le vaitusi i le paipa paipa, talu ai o masini e pasi ai le vaega mautu ma le lapoʻa o le 2 MM.
  • Luga - O le fale o loʻo ulagia i luga o le laualuga, o le taʻele naʻo le hese i le vai. O lenei fuafuaga e talafeagai mo tane papaʻu. O le masini e le o fuafua i luga o se tele tele ma e faʻaaoga tele mo le maua o le suavai ma manaʻoga tau tamaoaiga. E mafai ona faʻaaogaina mo se tamai potu o le taumafanafana ma le tane i le falealuga. O le Hull e tatau ona puipuia mai le susu, a leai e tatau ona nana mai le osofaʻi i lalo o le uamea.

Ina ia tutusa ma le tele o peni, e aunoa ma le fefe o le a gaogao le tane, e tatau ona faʻapipiʻi le masini. Averesi mana - 24 l / min. Ua lava lea e sii ai le vai pole o le manaʻomia o le faʻamoemoe i le lona lua ma le fogafale tolu.

O masini e faʻaoʻo atu ma omiga galugalu fuaina omiga. E mafai ona e setiina le mago le susu - E tape le fafaga pe a solia le galuega, pe a tupu, pe a faʻalavelave poʻo le faʻaleagaina o fesoʻotaʻiga.

Faʻafefea ona fai se sapalai vai i luga o le fale mai le lelei: Faʻapipiiina o se faiga mo vaitau ma tumau pea 4096_5

Totogi vai sapalai

O le polokalama e aofia ai mea nei.
  • O le Porper Tank ua taʻua o le hydrocumustolator. E faʻaputuputu le tele o le vai o le vai e tatau ai mo ona 'auʻaunaga e le taliaina i le pamu, ma faʻaaogaina pe a o le siʻitia omiga.
  • O le pamu o loʻo iai, o se tulafono, tuʻuina i tafatafa o le tane. O le hese poʻo le paipa ma se faʻatauga o alatoto ua faʻatupuina i le vaieli.
  • Uunaiga ki ma puipui tapunia galuega. E tape le malosi pe a oso mai le omiga i lalo ifo o le seti tulaga.
  • Suiga o Vatoto o loʻo oso aʻe i luga pe a tafe vai i le isi itu.
  • Voltage Stibilizer - E manaʻomia i nofoaga o loʻo faʻatagaina ai le sapalaiina o eletise eletise. O le stabiilizer puipuia i le malepelepe e tupu mai i le voltage oso. Ma se puʻupuʻu puʻupuʻu, o le eletise eletise e mafai ona sili atu.
  • Faʻaoso - Afai o le vai o loʻo aofia ai tulaga leaga e faʻaititia ai lona uiga, e sili le faʻavaeina o ni moli uila.

O le ofisa e mafai ona tuʻuina i le potu i lalo o le fale poʻo le fesoasoani i le fogafale muamua. E tatau ona fesoʻotaʻi i le outlet ma le RCD. O nei tafaoga e faʻaaoga i potu susu. Latou tape le taimi nei ma se puʻupuʻu puʻupuʻu.

Afai o le setete o loʻo i fafo atu o le fale, e le tatau ona tuʻuina i fafo. E tatau ona puipuia e le taualuga ma pa. I lea ma le tulaga, o loʻo fesoʻotaʻi masini i le eletise eletise ma se pusa e tolu-autu uʻamea, faʻaputu i lalo ole paipa. O le koluse vaega e mai le 1.5 m. O le paipa o loʻo teu i lalo ifo o le tulaga o le faʻaʻaisa, afifi e geothextile. I le eleele 'olo, o le taʻavale na moe moe ma maʻa ma oneone.

E mafai ona aoina le nofoaga i vaega poʻo le faʻatau i le maeʻa o le pepa. Fale gaosi eseese i tulaga eseese.

Parakalafa o fale gaosi nofoaga

  • Fua o le hydrocumustolator. O lona voluma o le averesi o 60-80 lita.
  • O le aofaʻi o le pamu o le palu o le 1,500-4,000 l / h.
  • Mana - 250-1,400 W.
  • Pule o le taumafaina - o se tulafono, ua lava le masani ai o le masani ai o outlet. E tatau ona maitauina i le nofoaga o le nuu atonu e eseese ai mai le taulaga.
  • Pamu faatofuina loloto - luga i le 50 m.

E taua le faʻalogo i le leo o le leo, aemaise pe a faʻapipiʻi i se fale nofomau.

Faʻafefea ona fai se sapalai vai i luga o le fale mai le lelei: Faʻapipiiina o se faiga mo vaitau ma tumau pea 4096_6

Faʻafefea ona fai se paipa ole vai o le taumafanafana i luga o le fale

E le fuafuaina mo le taumalulu. Faʻapipiʻiina e sili atu le faigofie nai lo le system mafai ona galue i le tausaga atoa lapotopoto.

I lea tulaga, o le o mai o le faʻatulagaina o fesoʻotaʻiga ua molia e le manaʻomia. O le filo na fausia ai se masani masani le tele o le tino. O le fale taʻele poʻo le magoto e mafai ona faʻatulagaina i soʻo se nofoaga talafeagai. O fesoʻotaʻiga i fafo atu e tautuaina paipa ma lau o loʻo faʻatulaga e le eleele. Faatasi ai ma le eleele o loʻo i lalo, o le loloto e tatau ona le itiiti ifo ma le 30 cm - a leai se lamatiaga o le faʻaleagaina o le uaea o le a aliali mai. I totonu o le fale faʻaaogaina tulaga o loʻomea palasitika faʻamalosia ma le auʻaunaga o tulimanu ma tee.

A faʻaaoga le nofoaga, o le faʻaputuputu tane o le a le manaʻomia. O le tafe o le a sau mai lalo ifo o le mamafa o le mamafa. O le faʻatapulaaina o le tane pito i luga o le tane o loʻo taulaʻi i se tamai tafe, pe a fai o loʻo faʻaogaina ni masini.

Mo le taumalulu e manaʻomia le 'aʻai ma faʻamamaina ana auiliiliga. O le mea o totoe o le susu, liliu i le aisa ma faʻateleina, e mafai ona faʻaleagaina ai latou. O le vevela e oo lava i le fale mafanafana na totoe mo le taumalulu pa'ū i lalo ifo o le leai, o lea o paipa i totonu e tatau ona gaogao. E manaʻomia tele le aveʻesea o latou, a o soʻofia e mafai ona teuina i le vevela vevela.

Faʻafefea ona fai se sapalai vai i luga o le fale mai le lelei: Faʻapipiiina o se faiga mo vaitau ma tumau pea 4096_7

Faʻafefea ona Faʻaiuga o se Vai Vai mo le Faʻagaioiga tumau

Sauniuniga o Suetena

A o le i faia se vai i luga o le fale i le vaieli, e manaʻomia le faʻatonuina. O le pamu e tatau ona teuteuina lelei i luga o le malosi talitonuina malosi. O Raiks mai le pito i luga o le eleele e tatau ona aveese - latou te faʻaititia tele le lelei o le vai. Fafo atu o le pa e tatau ona puipuia mai le migao.

O se tulafono, o le mamanu o le sima mama o le tino o latou i le va o latou lava. Oona solo ma faatonu le latou asiasiga. O le utu e tatau ona maua se tagata. E na o le tasi le itu e tasi - o le lona lua e taofia ai le palapala.

Amata i le felauaiga o auala. Ua faamamaina, O loʻo tafe ifo foʻi ma tapuni le eleele ma tapunia i le sima. Ina ua uma ona tauivi, o le laualuga ua ufitia i crubbroid ma le mafai ma bitsumen mastic. O le itu i totonu e le manuia i le vai inu.

Pe a uma le susu, geothexttiles o loʻo faʻagasolo. Ina ia mafai ona faʻaleleia atili le sili atu le faʻamalosi, minerale papa uʻamea, tapunia i itu uma e lua e lua i le polythylene.

Faʻafefea ona fai se sapalai vai i luga o le fale mai le lelei: Faʻapipiiina o se faiga mo vaitau ma tumau pea 4096_8

I le vaega mulimuli, o le utu moe moe i le oneone. Mai luga o le tusia i luga o le omea omea vaega.

O se vaega faʻapitoa o loʻo faʻapipiʻiina i lalo o le pito i lalo, e faʻalelei ai le lelei o le vai. O loʻo tumau i le tulaga o le tino i luga o le faʻaaogaina o le tagata o le faʻaʻaisa ma moe ma se tamai vaega o rumble.

Faatolaau i fafo

O le faʻamalosia o fafo o le faʻamalosia o loʻo tuʻuina atu i lalo ifo o le tulaga o le muamua o le eleele, faʻaopopoina o le afa-mita. O lenei afa-mita aofia ai le kolosi vaega o le faamalosia o le faamalosia ma oneone oneone e tuu. Polypropylene ma Polythylene paipa e talafeagai mo le faia o se auala. Latou te le fefefe i le lamatia ma le lelei ma le sili atu o le masini. O le faʻataʻitaʻiga e tatau ona fuafua mo le faʻaaogaina i fafo.

O le satauro vaega e faʻalagolago i le umi o le auala. Ma le umi o le 30 m, o le 32 mm. Mo le umi auala, o le kolosi vaega o 38 mm ua ave.

O le faamalosia o loʻo tuʻuina i luga o se vaega o oneone ma le mafiafia o le 20 cm. O le tulimanu o le faʻaaloalo e mai le 1 tikeri. Sgake Taiala i le vaieli.

Faʻafefea ona fai se sapalai vai i luga o le fale mai le lelei: Faʻapipiiina o se faiga mo vaitau ma tumau pea 4096_9

O mea e fai e faʻatino ai le faʻaaogaina o se masini e faʻamavae ai. E maua ai se soʻotaga soʻotaga, o se filo filo ua faʻaaogaina. O le faʻamaligiina o le minerale fulufulu, tapunia ma le le mautonu ata tifaga, ma geothextile. Ae le i faʻatumuina le utu, latou te faia se faʻalavelave faʻasalalau, matamata pe o ai ni isi. Muamua Tuʻu atu se laʻititi o le lima, ona faasolosolo ona liu faʻaseʻe maualuga. Le suʻega mulimuli 1-2 itula. Afai na pasia manuia, o le oneone vaega 20 cm o loʻo sasaa i luga ma tanu le utu.

I le itu i matu o le laueleele, o le maualuga o le faʻaʻaisa e matua loloto lava. I lea tulaga, o le faamalosia e tuuina atu i luga o le loloto o le mita ma le vevela e se uaea faapitoa i le taumalulu.

I totonu

O le vasega i fafo e ulufale i le pu na faia i le Faavae. O le pu na faia nisi paipa satauro e le atoa ona faʻailoa atu i le vevela ma le le gaoia o mea o mea. E tatau ona iai se fale teu oloa ma le malu puipuia o Samoa e faʻamautinoaina o loʻo feaveaʻi ai le paʻu o pa.

Faʻafefea ona fai se sapalai vai i luga o le fale mai le lelei: Faʻapipiiina o se faiga mo vaitau ma tumau pea 4096_10
Faʻafefea ona fai se sapalai vai i luga o le fale mai le lelei: Faʻapipiiina o se faiga mo vaitau ma tumau pea 4096_11
Faʻafefea ona fai se sapalai vai i luga o le fale mai le lelei: Faʻapipiiina o se faiga mo vaitau ma tumau pea 4096_12
Faʻafefea ona fai se sapalai vai i luga o le fale mai le lelei: Faʻapipiiina o se faiga mo vaitau ma tumau pea 4096_13
Faʻafefea ona fai se sapalai vai i luga o le fale mai le lelei: Faʻapipiiina o se faiga mo vaitau ma tumau pea 4096_14
Faʻafefea ona fai se sapalai vai i luga o le fale mai le lelei: Faʻapipiiina o se faiga mo vaitau ma tumau pea 4096_15

Faʻafefea ona fai se sapalai vai i luga o le fale mai le lelei: Faʻapipiiina o se faiga mo vaitau ma tumau pea 4096_16

Faʻafefea ona fai se sapalai vai i luga o le fale mai le lelei: Faʻapipiiina o se faiga mo vaitau ma tumau pea 4096_17

Faʻafefea ona fai se sapalai vai i luga o le fale mai le lelei: Faʻapipiiina o se faiga mo vaitau ma tumau pea 4096_18

Faʻafefea ona fai se sapalai vai i luga o le fale mai le lelei: Faʻapipiiina o se faiga mo vaitau ma tumau pea 4096_19

Faʻafefea ona fai se sapalai vai i luga o le fale mai le lelei: Faʻapipiiina o se faiga mo vaitau ma tumau pea 4096_20

Faʻafefea ona fai se sapalai vai i luga o le fale mai le lelei: Faʻapipiiina o se faiga mo vaitau ma tumau pea 4096_21

I totonu o le fale i le pito i lalo, o le alatoto e fesoʻotaʻi ma le hydrocucumulactoctor pe o le pa puipui le pamu e faʻaaogaina. Afai o le omiga e siʻitia ai le suavai post e le lava, o le faʻaopopo meafaigaluega o loʻo faʻamauina.

Metotia mo le faʻafesoʻotaʻi Plumping:

  • Faʻatupeina o mea faigaluega i le tasi auala, agaʻi atu i le nofoaga o totoe. O lenei metotia faʻatagaina e sefe ai le avanoa i totonu, ae le mafai ona maua ai le tele o le vai manaʻomia mo le faʻatinoina o le tele o le tele o masini.
  • O le Aufaigaluega Metotia - Faʻatootiga Feteʻenaʻiga Faʻalauiloa i Taavale taʻitasi ma le taʻele o le fale mai le nofoaga.

Asiasiga o le System ma Puipuia galuega

  • O le pamu ua faaili lemu e pupuni ai ma manogi, sima ma oneone. O ana kesi e ofuina ma le taimi e masani ai faʻafesoʻotaʻi ma ni vaega mautu. O meafaigaluega e tatau ona faʻamamaina tasi i ni nai masina ma fai se tulaga fuafuaina o le pDs, e aunoa ma le faʻatali ia latou te le fiafia i ai. O le puipuiga sili o le a faʻapipiʻi ni faamama luga o le pito i lalo ma le masini lava ia.
  • Tausia le mamafa o le pamu. O le averesi 2.5- 4 4 vamosino.
  • Asiasiga o le vaieli - e le tatau ona lafo atu ai i le pito i luga. E latou te faʻamoemoeina e uiga i le talaʻaga o le mama sima. O vaega pito i luga e aofia ai le tele o le malosi e faʻaititia ai le lelei o le vai.
  • E tatau ona mafanafana le polokalama. Ma se leaga le vevela, o le a liliu le vai i le aisa. Faʻalauteleina le faʻalauteleina, o le a ia fuga le paipa ma faʻateʻia meafaigaluega.

Faʻafefea ona fai se sapalai vai i luga o le fale mai le lelei: Faʻapipiiina o se faiga mo vaitau ma tumau pea 4096_22

Faitau atili