O le a le mea e toto ai ia Mati i le fatu: o se lisi o aganuu ma fautuaga i le itu taumatau

Anonim

Matou te faʻailoa pe faʻapefea ona fuafua le taimi o le lulu o le lulu, o le auala lea e faʻatosina ai ia Mati.

O le a le mea e toto ai ia Mati i le fatu: o se lisi o aganuu ma fautuaga i le itu taumatau 4373_1

O le a le mea e toto ai ia Mati i le fatu: o se lisi o aganuu ma fautuaga i le itu taumatau

Faagaoisolo ropi amata ia Fepuari. Ia vave puʻeina aganuu e naʻo le umi o le vaitau o laʻau ma sina tausaga. E amata le totū i le amataga o le tautotogo. O laʻau e i ai se taimi e ola aʻe ai i le taimi o le tulaueleele i luga o le moega. O le a tatou fuafuaina le mea e toto ai i le savaliga i le fatu ma le auala e fai ai e sao.

Lisi o fualaʻau 'aina ma fugalaʻau i le vitio

Uma le auala e lulu ai fatu fatu ia Mati

Fuafua Taimi

O nisi fualaau 'aina

Sue fugalaau

Faʻafefea ona faʻatapulaʻaina le lulu

O le umi o vaomatua e faʻalagolago i tulaga taua o loʻo atiaʻe ai le laau. O le mea lea, mo fualaau ese, o le filifiliga o aganuu ma le taimi o lo latou laueleele e ese lona taua. Ina ia mafai ona avea ma sese, poto masani tagata fai togalaau faʻataʻitaʻi le Countdown Metotia. E pei ona taua i ai. Muamua, i le sao o le tele o aso, o le gata e gata ai mo le tulaueleele laʻau i le fale o le fale o le fale poʻo le eleele e fuafuaina. Mai lea aso, le tama a le matua ma ni nai aso ma ni nai aso, o le a faia seia fanaina.

Ia faʻafaigofie le faʻatauvaʻa, tatou te ofoina atu se laulau.

Laulau ma le tusa o le matua o le fatu o loʻo lelei mo le faʻaseʻe i le aʻea o le vaega o le ogatotonu

Aganuu O foliga o fana (numera o aso pe a uma ona lulu Tausaga (aso) Tusa o taimi ua leva
Tamato 5-8 50-60

Oloa anu Atu o Le 15. Tatala eleele Iuni 5

Isalaelu 7-10. 50-60 Telefoni fale i luga o le 20.
Pepa 7-10. 50-60 Telefoni fale i luga o le 20.
Kukama 2-4

20-25 tapuni eleele;

30-35 Tatala Place

Telefoni fale i luga o le 20. Gyanky i le Lalolagi Iuni 5

O LE MUAMUA LUA MUAMUA 3-4 45-55 Le 1 atonu
Tuai paʻepaʻe kapeti 3-4 35-50 Me 15

Mo isi itulagi o loʻo aʻea, o faʻamatalaga auiliili e tatau ona faasaʻoina e tusa ai ma ona tuutuuga. Lulu e taua tele aua o fesuiaiga e le lelei le atagia i mea foai. Na auina atu mulimuli ane pe aʻo leʻi faia le fanau ina ua maeʻa ona fetaui lelei ina ua maeʻa le taotoga, e sili atu le faigofie i faʻamaʻi, leaga tele.

O le a le mea e toto ai ia Mati i le fatu: o se lisi o aganuu ma fautuaga i le itu taumatau 4373_3

  • O le a le mea e tupu ai i luga o le faamalama i lenei tautotogo: 6 trandy, matagofie ma maloloina laau

O a vaisu na lulu ia Mati

Odurodnik e taua le iloa o le mea e toto ia Mati ma pe faʻafefea ona faia saʻo. I le itu i saute o loʻo i le taimi o le tele o fualaʻau o fualaʻau e amata ona suʻe i le muamua Mati o le vaiaso. I nofoaga malulu, o nei sauniga e suia i le ogatotonu, masalo e oo lava i le masina.

Kukama

Fatu e noatia i le vave vave. Ua latou le fiafia i le piniki popk penmannite fofo mo le 30 minute. Ona fufulu lelei lea ma gerniate i totonu o se susu susu, cotton po o le pepa soloto. E taua tele le vevela i le germination e le pa'ū i lalo ifo o le 18 ° C, o le a faʻagaioia o le a o le a le mea o le a faia i le aso pe lua. O fatu ua gaosia e tuu i totonu o se nofoaga e suia ai. Ua taua o ia i totonu o le faleoloa ua saunia muamua.

I le mataupu mulimuli, o sea vaʻai o loʻo fefiloi ma lau eleele eleele, paʻu, susu ma pita. E sili le totoina o fatu uma i totonu o se tagata taitoatasi pusa o 350-550 ml. Talu ai o fagafao o manu felelei e faigata tele. O le laueleele i le tane e manaia, o le fatu e faaputu mai, momomo o lea, o lona laasaga o le 5-8 mM. Ona toese lea ma le vai mai le fasioti tagata.

Ae e te leʻi paʻu, o pusa o loʻo ufiufi i tioata poʻo se ata manino ma tuu i totonu o se nofoaga mafanafana. I le averesi, i le 5-8 aso sporots foliga mai, ona aveese lea o le ata. A maeʻa 17-20 aso, o fanau ua sauni mo le suia. Seia oʻo i le taimi lenei, e manaʻomia ona tau faʻatonutonu mai le taimi i le taimi. E manaʻomia le faia ma le faaeteete, vaaia i lalo o le aʻa.

O le a le mea e toto ai ia Mati i le fatu: o se lisi o aganuu ma fautuaga i le itu taumatau 4373_5

Tamato

A totoina Tomatoes Tomatoes i totonu o fatu ia Mati e faʻalagolago i le filifilia o ituaiga ma tulaga masani. E fautuaina le fuafua lelei o le latalata i tuutuuga, mo le amataga o ese ma le tuai o le latou ese. Ae le i faamauma, o fatu o tamato e le fiafia i le vai na soloia i le vai permancate shartash, ona grania. Mo laʻau e ave le faʻatauina o le eleele, e masani lava ona lautele. E mafai ona filifili se faʻapitoa pe faʻafefiloi le leaga o le eleele ma le malie ma le pi ma le pita i mea tutusa.

Afai e tele ituaiga e totoina, ia tofu laai ona oti i totonu o se atigi pusa ese. Latou te momoe i ai, aua le aapa atu pito, tufatufa. Ona taʻoto lea o fatu ma sina mamao mai le tasi i le isi. Moe ou te moe ai ma suia. Ua ufitia i latou i palasitika po o tioata, ona aveese lea i le vevela. Ina ua uma ona ave le sporsus, tioata.

A faʻaalia le fatu o le pepa lua, o loʻo tataina latou. Tolopoina i ni vae vae. I oi latou taʻitasi na tuuina mai alavai, naʻo le taimi o le eleele o le manava o le moe. O tagata taptored e manaʻomia le tele o le malamalama. A leai o le a latou aveeseina mai fafo. Averesi, latou manaomia 12-itula moli. Afai e le lava le mea faʻalenatura, faʻavasega ma phytolalama.

O le a le mea e toto ai ia Mati i le fatu: o se lisi o aganuu ma fautuaga i le itu taumatau 4373_6

Pepa

Mai ituaiga filifilia filifilia faʻalagolago i luga o le pepa ia Mati. Tele taimi e faia ai i le amataga o le masina. Fatufatu e tau i sauniuniga muamua. Ua vevela, ona e le mautonu lea ma faamaʻaʻa, tuu mo ni itula i le pito i lalo o le pusaaisa. Ina ua mavae lena, susu mo 2-3 aso. Mo le laau, o le lautele o le eleele ua filifilia pe saunia se paluga tutusa ma le faʻaaogaina mo tamato.

Peppers o le lulu i totonu o pusa taitoatasi. E tatau ona aofia ai ma se vaega o alavai o alavai mai laupapa polo, fuamoa po o lima. O le mea e aofia ai i luga. E faʻamamaina lelei, ona o le 1-2 fatu e tuu i le loloto o pe tusa o le 150 mm. O le a latou tofoina o le lalolagi, latou te tetete ma se faaputau ma se pusa. A o leʻi oʻo i le amo, o le koneteina ua tapunia ma se ata tifaga, tuu i le vevela. O le alualu i luma fatuga seia oʻo i le vaʻaiga manaʻomia. Faalelei mo i latou le umi o le ao - 13-14 itula. Isgplay tuputupu ae tutusa.

O le a le mea e toto ai ia Mati i le fatu: o se lisi o aganuu ma fautuaga i le itu taumatau 4373_7

O aniani aniani

Mo le tulaueleele faʻaaoga pusa maualalo. Ua tumu i latou i le eleele lautele, o le maualuga o le vaega e le itiiti ifo i le 9-10 cm, o se mea tele na tupu. O fatu o loʻo faʻataʻalo i le eleele, faʻasolosolo ona o loʻo moe i luga, moe i le mea e te suia ai. O le maualuga o le vaega e latalata i le ogatotonu. Tapuni le koneteina ma tioata po o ata tifaga. O le muamua fana o le a faʻagaioia i le 18-20 aso. Ua vave aveese le ata. O moli e faʻatafunaina pe a manaʻomia, pe a uma le 20-22 aso talu ona latou foliga o ia, pe a tuʻu i se faigata fetilaisa. Vaʻai i le faʻatoʻaga i le vaiaso mulimuli o Me.

O le a le mea e toto ai ia Mati i le fatu: o se lisi o aganuu ma fautuaga i le itu taumatau 4373_8

Kapeti

O ituaiga uma o kapeti o loʻo taʻua tutusa. Amata i le tapenaina o mea lulu. E tatau ona mafanafana i le vai vevela, e faʻaoʻo mai ma soʻo se vailaʻau talafeagai poʻo le permangate byassaum. Ma mago. Sauni mamao. O le oneone ma Turf orlil o loʻo fefiloi tutusa. I luga o vaetasi o le iʻuga o le taunuʻuga o le faʻaopopoina o le sipuni o lefulefu. O le lalolagi e moe i totonu o le koneteina poʻo ni ipu tino.

Totoina laʻau e sili i lalo o le polokalame 4x3 cm. O fatu taʻitasi ua faʻapipiʻiina i le ogatotonu. Moe, feula mai le fana fana. O le koneteina ua ufitia i ata tifaga. Mama i le mafanafana i fana. A uma le laupepa moni, matauia, pe a tatau ai. Cabbage Greenlings vaitaimi e tumau i ni nai aso i se nofoaga malulu mo le manava. E le gata i lea, latou te manaʻomia e faʻaputu e le phytolampa poʻo ni moli lanu masani.

O le a le mea e toto ai ia Mati i le fatu: o se lisi o aganuu ma fautuaga i le itu taumatau 4373_9

  • O le a le mea e mafai ona i ai le fanua i le: 7 ituaiga o fualaʻau ma 6 lanu

O a fugalaau na tuu i luga o fatuga ia Mati

O le vaʻai i le fugalaʻau fugalaʻau i le vave e mafai ai, o tagata fai togalaʻau e gafa ma fatufatuga fatuga.

Veape

O le fugalaʻau e lulu i totonu o pusa ma le perite poʻo se malosi mata. E totoina fatu vai i luga o le vai, e moe i le malie. A o le i aliali mai o loʻo pupula, o pusa o loʻo ufiufi ma aveese i totonu o le potu mafanafana. Ina ua mavae le 25-30 aso, o fanau e aliali mai. E masani ona mala, aua le fafagaina. I vaega, 3-4 o le ata o loʻo sologa faʻatasi ma ipu faʻapitoa i ipu taʻitoʻatasi. Nofo i totonu o le fugalaʻau pe i le taʻele moega pe a uma le amataga o le maa mafanafana.

O le a le mea e toto ai ia Mati i le fatu: o se lisi o aganuu ma fautuaga i le itu taumatau 4373_11

Anolete dahlia

Saini i pusa na tumu i le eleele lautele. Fatu i luga o le numera tasi i le fale mofisized i le eleele, tui ma le mea e sili atu ai ma teisi le fetaui. Latalata ma faamamaina i se mafanafana ma le manuia. A paʻu le laueleele, faʻaputuputu. Ma le toe afio mai o fanafana, e faamamaina ai le malutaga. Filifili pe a maeʻa le faʻavae o le lona tolu-lona fa o lauʻi moni. Georgian alofa alofa vevela, o le sili ona lelei vevela mo le talavou fefe e tusa ma le 20 ° C. E fesiitai i le fugalaʻau ia Iuni.

O le a le mea e toto ai ia Mati i le fatu: o se lisi o aganuu ma fautuaga i le itu taumatau 4373_12

  • Faʻafefea ona toto le Laveander fatu: Faʻaupuga tuputupu aʻe taʻiala

Zinnia

E luluina i totonu o le pateta pateta ia Mati, tele taimi i lona lua afa. O le laueleele e sau e faʻamalosia, tuʻu le lua pe tolu fatu taʻitasi i totonu o fale taʻitasi. Latou te tui i luga o le tasi i luga o le nofoalii, teisi i le itu i le mea e tupu ai. E mafai ona vave maua ni mea susulu, tusa o le 6-7 aso. Tuputupu Ae Zinno e alofa i le vevela ma le malamalama. E tuputupu aʻe i lalo o moli uila moli, vevela - 23-24 ° C. Fesootaiga fefiloi ma se lavelave paluga. E tolu taimi i aso uma 15 i aso uma. Nofo i totonu o le eleele ia Me.

O le a le mea e toto ai ia Mati i le fatu: o se lisi o aganuu ma fautuaga i le itu taumatau 4373_14

Le lisi, o le a totoina fafaga mo Mati, e mafai ona faʻaauau. O le a aofia ai fugalaʻau: Peniania, o Dolphinium, Tausaga, Lion Zehees, ma isi. Green, Eseʻese. E taua le fuafuaina lelei o le taimi o le lulu i le strappont malosi maloloina toto i totonu o le eleele. Latou te vave mafai ona uunai ma foai se seleselega lelei. O le sili atu o le tele o fatu o le a tele taimi o le a tele le taimi ma taumafaiga i tulaga fou, o lea o le a ou suamalie pe fugaina e sili atu le leaga.

  • O le a le mea ia Fepuari: 13 fualaau faisua, lanu ma berries, o le taimi lea e toto ai i le fatu i le taimi nei

Faitau atili