Autumn po o le tautotogo: Matou te malamalama pe a sili atu le totoina o laau

Anonim

Matou te faamatalaina le aoga o le totoina o fualaau aina ma laau taualuga o le tautotogo ma le ulu ma malamalama pe a totoina ituaiga faapitoa o fatu.

Autumn po o le tautotogo: Matou te malamalama pe a sili atu le totoina o laau 6445_1

Autumn po o le tautotogo: Matou te malamalama pe a sili atu le totoina o laau

O le mea moni, o se tali e tasi i le fesili pe a manaʻomia le toto laau, leai. O le mea moni o le tau e ese lea mai le tausaga i lea tausaga, ma le palapala i nofoaga eseese, ma o tane uma o loo ofuina. Matou te taʻu atu pe faʻapefea ona sese.

Uma e uiga i le taimi e toto ai fatu fatu:

A o le totoina o fua laau
  • Foliga o le totoina i le tautoulu
  • E manaʻomia le faʻaaogaina o le tautotogo

A e sili atu le totoina o laau

Tulafono tulaueleele

A totoina fualaau aina

O le faʻaiuga i le tulaueleele e aoga le aveina, fuaina uma a le aoga ma ua aisi taimi taʻitasi o le tausaga.

I le tautoulu

O le fanua o loʻo iai le tele o tulaga lelei.

Plus o Autumn tulaueleele

  • O le falevavale ua amata ona ofoina atu laʻau fou, o tau o tau e maualalo, ma e sili atu le filifiliga sili atu. I se faʻaopopoga, o nisi tagata faʻatau mafai ona faʻataʻitaʻia le mauaina o Fua o se ituaiga lapisi.
  • O le lalolagi i lenei vaitaimi o le tausaga ua leva ona susu, magafagafa - o le faʻafitauli o le a faʻaititia.
  • O aʻa o le a tupu seʻia oʻo le vevela o le eleele i le fa tikeri. O lea o le a maua le taimi e tupu ai le taimi e ola ai ma fetaui i luga o le togafiti. Ma o le tautotogo, o le a amata o latou alualu i luma mo ni vaiaso ao leʻi atoa le totoina - o le mea mulimuli o le a manaʻomia le taimi e faʻapipiʻi ai.
  • I le tulaga lautele, o le togafiti i le paʻu i le atunuʻu o loʻo i lalo o le i luma o le taumafanafana. O le mea lea, o le a e maua ai le tele o le taimi i le vasega togavao.

I le itu i saute ma atunuu e leai ni 'malulu, e sili atu le totoina o laau fua i le tautoulu. Mafanafana taumalulu ma le le lava o le lamatiaga o le faʻaʻaisa faʻamaonia lelei fana.

Miscuses

I le itumalo tutotonu e aoga le mafaufau i mea nei lamatia mo fana:
  • Malosi malulu ma le kiona - mafatiaga mo se talavou laau. O le mea lea, e aunoa ma le tausiga faaopoopo, ae le o mea uma e mafai ona ola ai i lea taimi.
  • I le taimi malulu, o rodents e mafai ona fao i se paʻu.

Ituaiga talafeagai ma ituaiga

I tulaga o le afio mai o le taumalulu i le ogatotonu o Lusia ma i gagana o le ituaiga, o ituaiga "na moli, o i latou na maua i se itulagi faapitoa. Afai tatou te talanoa e uiga i ni ituaiga faʻapitoa e faigofie ona ave le aisa, o le taumalulu-faigata ituaiga o pi ma le apu o le apu. O le vao o Rasspbers, Curral Currand ma Gooseberry e lelei.

Autumn po o le tautotogo: Matou te malamalama pe a sili atu le totoina o laau 6445_3

  • O a mea e mafai ona totoina i tafatafa o le cherry: 5 sili ona matagofie laau-tuaoi

Taimi

O le taimi o le taimi o le taimi e faʻalagolago i se tausaga faʻapitoa. O le tautoulu e oomi, le umi o le taimi. O nisi taimi i le ogatotonu o le lane o Lusia, o le au palota ua toe teuteuina i le fanauina ia Novema.

  • O le masina atoa mai le ogatotonu o Setema - i le ogatotonu o Lusia ma le au.
  • O Setema uma - i le itu i matu ma Siberia.
  • I le itu i saute, o le umi lava lea, e umi atu mai le amataga o Oketopa ma le ogatotonu i le ogatotonu po o le faaiuga o Novema.

E taua tele o loʻo i ai i le tulaga o le tino o le ū o le leai o le yamentatolo - pe a uma ona moe o Finage.

  • O le a le mea ia Fepuari: 13 fualaau faisua, lanu ma berries, o le taimi lea e toto ai i le fatu i le taimi nei

Faʻafefea ona sefeina fanau i le tautotogo pe a e misia le faʻafanua fanua

O le mea la, pe a sili atu ona 'eseʻese laau, pe a fai o le taimi ua leiloa? E le mafai ona totoina mulimuli ane, e tatau ona e faatali mo le tautotogo. O le mea autu o le sefeina o le shorout. Tele pisi pakete faaaoga ni auala se tolu mo lenei.

  1. Taumalulu i totonu o le cellar. O aʻa o loʻo faʻamamaina ma tuʻu ai se laʻau i totonu o se koneteina ma le pi mat poʻo le matata. E taua tele o le vevela vevela e le siitia i luga o le sefulu tikeri ma e le pa'ū i lalo ifo o le zero. E le tatau ona i ai le matutu ma le ea: e manaʻomia le faia o le susu i le 90%. Vai le system tasi i le vaiaso - lua.
  2. Snowman - taumalulu i luga o le auala i le kiona. Sili auala e teu ai laʻau ma laʻau. O le faia o lea mea, e afifi i le spaunbond, tuu i latou i le tele o pomoni o mea faapipii ma faapiopio ma le kiona. I le taimi lava e tasi, e tatau ona i lalo ifo o le Snow Soun Camner nai lo le 15 cm, ma sili atu - sili atu. O le faʻafetai ia te ia o le vevela o loʻo tausia. O le mea lea, i se taumalulu ma le faʻamaoni o le tau, e le mafai ai ona faʻaaogaina lenei auala.
  3. Puse e talafeagai mo i latou e leai se misi. Sa sefe atu i fale i fale na fuafua e galueaina i luga o le auala o le a le aoga, o le a oti i latou seia oo i le tautotogo. O le aano o le ata o le ata o loʻo tuu i le eleele i le loloto o le 50-60 cm ma faʻapipiʻi eleele. E taua le faʻamamaina o latou i le tulimanu o le 45 tikeri, le pito i luga i saute, le aʻa o le aoauli - North. O le ogalaau ua moe e tusa ma le afa e puipuia ai le stawut mai le aisa. I le taimi lava e tasi, o le eleele e le gaoia ma faaputuga, siitia mai o mea uma.

Autumn po o le tautotogo: Matou te malamalama pe a sili atu le totoina o laau 6445_6

  • Faʻafefea ona Tilom le Laau: O se Taiala auiliili mo Amata Taʻavale

Vaipuna

Ae le i filifilia pe a sili atu le totoina o fatu o fualaʻau o fualaʻau, vaʻai totoʻa i le itu o le faʻaisaga o le tautotogo i le tautotogo.

faamoemoe

  • O le avanoa o le frostbeate o le shrout e masani ona toesea. E le mataga ia i latou i le tautotogo ma malosi malulu matagi.
  • A o se tulafono, i lenei taimi o potu taumafanafana o loʻo masani ai i le tulaga, ma o lea, ma o lea, ma o lea e mataʻituina lava le gaioiga e fautua atu.
  • Mo le taumalulu e mafai ona e mafaufau i le fuafuaga fuafuaina, saunia le eleele ma aumai le soifua maloloina o fatu.

Miscuses

  • O le aufaitau filifilia o laʻau faʻatusatusa i le tautoulu faʻatau. Ioe, ma e masani ona manaʻomia le lelei le manaʻo e manaʻomia.
  • Afai o le taumafanafana e vevela, o le a tatau ona e tausia ma le faaeteete mo fana, vai toetoe o aso uma, ma o nisi taimi e tafe tuufua.

Ituaiga o laau

I le taimi lea, o laʻau vevela-alofa e lelei. E aofia ai ituaiga tagata taʻitoʻatasi o pirs ma apu, apricot, peach ma cherry.

Afai e te nofo i le Itumalo i le itu i le itu i le itu i le itu, i le tautotogo o se mea e mafai ona tuufaatasia ni isi e maua mai i saute. Pei o se tulafono, e le o ese le laau i le tetee i le aisa.

  • Uma le totoina o tuli i le tautotogo: O se taiala o le a malamalama i ai i novice ma e aoga i le poto masani i tagata fai togalaau

Taimi

E le pei o le tautoulu vaitaimi, o aso ua tuufaatasia. O lenei ua faʻamaonia, muamua uma, i le tau: i le tele o itu o gofie gofiejone, aemaise i saute, e pasi vave mai le itu i saute. Ma o le fale faiva o le vaiaso o le vaiaso pe a le o le koluma o le armometer i le po i lalo ifo o le zero ma e le tulai i luga o le lima sefulu tikeri.

Faʻaititia le faʻauluuluga vaitaimi ma laʻau laʻau. O le taimi lava na amata ai ona le tatalaina lau lau, o lo latou ola e faʻaitiitia ai le faʻaitiitia. Ma o lona uiga o le laʻau o le a afaina, faʻasolosolo solo ma ono amata ona ou malosi mo le tele o vaitau seia oʻo i le tele o vaitau seia oʻo i le tele o vaitau seia oʻo i le tele o vaitau seia oʻo i le tele o vaitau seia oʻo i le tele o vaitau seia oʻo i le tele o vaitau seia oʻo i vaitau o vaitau.

O lea, pe a sili atu le totoina o laau: i le tautoum po o le tautotogo? Faalagolago i le itulagi. E pei ona taʻua i luga, o tagata o Saute Saute o tagata e masani ona faia i le tautoulu. Ma i le itu i matu, tuʻu le tulaueleele i le tautotogo, faʻatau o fana i le tautoulu ma taofia latou i le taumalulu.

Autumn po o le tautotogo: Matou te malamalama pe a sili atu le totoina o laau 6445_9

  • O le a le mea e toto ai ia Mati i le fatu: o se lisi o aganuu ma fautuaga i le itu taumatau

A e sili atu le totoina o laau

Na totoina e Confifers o le pau ma le tautotogo. E leai ni tulafono manino, ae filifili tagata uma. Peitai, o loʻo faʻaalia ai le masani, e tafe atu laʻau toto i le taumalulu i le taumalulu ua oʻo atu i le taumalulu e oʻo atu i le taimi e televave ai ma tupu malosi.

Ae ia faaeteete i laau e le tetee i le maalili. E aofia ai ni ituaiga o arasi, cypretook, o sasaʻe o le INFA ma Italia. A o juniper, o nisi ituaiga o pine o pine, ma 'ai ma' ai e mafai ona ova atu e aunoa ma le malutaga.

  • 6 o le sili ona taua tulaga i le tausiga o le tau i le tautotogo

Tulafono o loʻo tulaʻi mai laʻau

Muamua - E tatau ona e fuafuaina le fanua lauʻeleʻele. O le itu taumatau e manatu i le itu i saute, o lea o le togalaʻau o le a lava lona malamalama, ma o tulaga talafeagai mo le seleselega lelei.

  • Faaeteete i le faatulagaga o laau. Maualuga atu e mafai ona totoina i le itiiti ifo i le itu i matu, ma o loo i lalo ifo - saute.
  • Aua le tu i ai se laau ma latalata i le fale, fesoʻotaʻiga ma pou. Ole mea maualalo e oʻo mai ile 4 mita, talu ai o aʻa o le laʻau e ono faʻaleagaina e oʻo lava i le faʻavaeina o le fale, e oʻo lava i le 20 mita.
  • E le o ituaiga uma o fualaʻau o loʻo faʻafeiloaʻi lelei ma o latou tuaoi, pe mafai ona latou tufatufa atu i totonu o le eleele le faʻatamaia o vailaau mo aiga. E faasinoina i le ogalaau, e le mafai ona ia fegalegaleai ai ma le kuata; O le APRICot Stakes i tafatafa o le a tupu tele, taumafai e aloese. Ae o le au pea tutusa lagona i totonu o le kamupani ma apu laau ma phors. Ae latou te tutu i le mamao o le itiiti ifo i le 4 mita.

Autumn po o le tautotogo: Matou te malamalama pe a sili atu le totoina o laau 6445_12

  • O le tulaueleele lelei o Tuou Smoragd i le atunuʻu o loʻo iai ma le toto

Fetaomi Pum

O laau uma ma laau e fetaui ma le taimi nei e sauniuni ai. Afai e tupu lenei mea i le pa'ū, ona eli lea i le 2-3 vaiaso, faʻapea - masina 'iā; Afai i le tautotogo - saunia lelei mai le tautoulu.

  • O le lautele o le taga e faʻalagolago i le tele o le aʻa o le aʻa o le aʻa. Mo le ponaivi, e 40x60 cm, mo fatu - 80x100 cm. Ae afai o le aʻa ua tupu, e tatau ona tupu nei tapulaʻa.
  • O le pito i luga o le eleele e sili ona leaga. E le mafai ona fefiloi ma le pito i lalo, talu ai na o le fanua mauoa i minerale e talafeagai mo le kiona.
  • O le pito i lalo o le lua e tatau ona faʻataʻatia alavai. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaogaina le maʻa maa nutimeina, iliili pe fusi. E taua tele lenei tulaga, pe a mamafa le laueleele.

  • Faʻatulagaina i le faʻatoʻaga mo le tausaga muamua: o le a le taua e iloa uma togalaau

Tuufaatasia faatonuga

Afai o aʻa o le laʻau ua matutu, latou te manaʻomia le muamua gutu, tuʻuina i totonu o le vai mo se aso. E le gata i lea, e manaʻomia le aveese atoa o nofoaga mago, ua faʻaititia ai le faʻaleagaina.

  • A o tulaueleele i aʻa o loʻo tulaʻi, mulimuli i le latou tulaga.
  • Afai o le itu e savili, e fautuaina le faʻapipiʻiina o se lagolago mog.
  • Talia le moe i se laʻau ma se palu meaʻai mai le pito i luga o le eleele ma le malosi o le eleele. E le mafai ona faʻaaoga le faʻaʻoleʻole fou, o le a ia susunuina aa atu.
  • E taua foi le faʻamaonia lelei ma faʻapipiʻi le paʻu paʻu - le nofoaga lea e alu ai le parrel i le aʻa. E tatau ona iai i totonu o le eleele, e le o maualuga ma e leai se pito i lalo.
  • Moe, sola ese e tatau ona gaoia. Ae latou te faia i le amataga peʻa sasaa aʻa ma se paluga taumafa e 10-15 cm.

Autumn po o le tautotogo: Matou te malamalama pe a sili atu le totoina o laau 6445_15

  • I auiliiliga ma le sitepu i le Laasaga: faʻafefea ona toto fatu fatu i le tautotogo

Faitau atili