Faʻafefea ona e faamama le vaituloto i luga o le togafiti: Vaʻaiga lautele o metotia uma ma aoga aoga

Anonim

O loʻo tatou faʻatasia mafuaʻaga mo le tuʻufaʻatasia o vai o le vai, o loʻo i ai ni mea e faʻamamaina ma fautuaina faʻapitoa masini.

Faʻafefea ona e faamama le vaituloto i luga o le togafiti: Vaʻaiga lautele o metotia uma ma aoga aoga 6474_1

Faʻafefea ona e faamama le vaituloto i luga o le togafiti: Vaʻaiga lautele o metotia uma ma aoga aoga

O le tulaga o le vai i le vaipanoa o se tasi o le sili ona popole o lona pule. I le tusitusiga ua matou taʻuina mai ai le uiga ma le mafuaʻaga o loʻo filogia ai, faʻafefea ona fufulu le vaifagafa ma le fesoasoani a masini faʻapitoa.

Uma e uiga i le faamamaina o le vaituloto i luga o le togafiti

Ituaiga o Vai Vai

Ituaiga o le filogia

Mafuaaga

Faailoga o le maualuga-lelei vai

Gaosi oloa o meafaigaluega faʻapitoa

Faamama auala

  • Inisinia
  • Talaoofia
  • Vailaau
  • Faatasi ai ma le fesoasoani a Uv lamepa
  • Suia o le Vai

Filifili faila

Puipuia le tafe o algae

Tausiga faaopoopo

O Vili o Vai o Vai

E mafai ona vaevaeina ni vaega o ni vaega. O le muamua e aofia ai na pito i luga o le mea e le o aapa atu i le 100 M2. Biology Projectrists e faʻasino i ai o ia ecosystems e "puddles" - latou te faigata tele le ausia o le masani o le tino o loʻo fuafuaina. O le taua o gaioiga o nei vai vai e tatau ona puipuia e le fiva faifai pea ona maufaaoga. I le leai o se tausiga talafeagai i se faatanoa, o le ai ai o le oona o fugalaʻau o fugalaʻau o le lanumoana-lanumeamata algae ma ufi. O le "puddles" o le tele o filo na faia i nofoaga o togalaau. O 'au e masani ona afaina i le faʻalogo i se faʻauiga o se taʻugaloa o lona manatu. E le aoga, aua o lenei upu o se polofesa talaaga poloketi ma faʻatagaina oe e fatu se talafeagai ma malamalama lelei lautele.

Ponds ma le laufanua mai le 100 M2 i le tele o le mapusaga o loʻo faʻasino i le "POD" ecosystem. Na latou, o le a vaevaeina, e mafai ona vaevaeina i ni vaega se tolu: tamai (luga (luga vaega mai le 100 i le 1,000 m2), o le M2). I latou uma (o loʻo tuʻuina mai o loʻo latou galulue faʻapitoa ma agavaa e aofia ai i iʻa ma vaomatua) e mafai ona tausia le natura o le tino tino. O lona uiga, o se tulaga tutusa faʻapitoa o se tapuni tapunia, tutoatasi mausali gaioiga, lea e lagolagoina e le paleni totogi ona o le faiga o tamaoaiga. I le faʻamamaina o le faʻamamaina (faʻaaoga uma pepa faʻapitoa) o le a manaʻomia i ni vaitaimi o le taimi, mo se faʻataʻitaʻiga, i le taimi o le matagi soliti o algae. E moni, o le tele o vaega tumaʻoti i Rusia e seasea, e mafai ona latou faia ni tagata e ana palu i le tele o mata.

Faʻafefea ona e faamama le vaituloto i luga o le togafiti: Vaʻaiga lautele o metotia uma ma aoga aoga 6474_3

O le a tatou talanoa e uiga i le faafitauli o le faamamaina o le tino vai taatele tumaoti - mai laiti vaivai teuteu i le vaituloto ma se vaega o 1,000-2,000 m 2.

Ina ia puipuia le faʻaleagaina o le faʻasao, e manaʻomia pea le tausiga faifai pea. Muamua o mea uma, e tatau ona e faʻateʻaina i le vai o ituaiga eseese o le inisinia pauna. Afai o oe o se lelei biologis, ona mafai lea ona e faʻatumauina le taua o gaioiga o lau faʻatanoavai e aunoa ma le faʻaaogaina o ni masini. E masani ona faʻamamaina le tagata asiasi i ni mea eseese.

  • 7 e masani ona faia mea sese i le mamanuina o se teuteuga o se vaega o le atunuu

Ituaiga o le filogia

E tele mea filogia. O le muamua o clogged ma lapisi masini - lau matagofie pauu, sisi, paranesi, mago lala o laau toto, pollen, octoch, faapea foi ma afifi polyethylene ma isi otaota aiga. O nei lapisi uma o loʻo teuina i luga o le vai mo ni nai aso, ona magoto lea ma amata feolaloina. Lona lua, o le vaitaʻele e manatu o le palapala, o le laualuga o loʻo faʻamalosia ma se ata umi. E masani ona manogi leaga. E manogi lelei ma mai le vai o vae ma le vai malulu.

O le ituaiga nei o loʻo leiloa o ituaiga eseese, o loʻo avea ma, faʻatumu le vaituloto i le tasi ituaiga o vaomatua, e toetoe lava o le tatalaina uma o isi. I ia mataupu, e tatau ona e sailia pe faʻafefea ona fufulu le vaifoaʻi ma le tina, ruze, o lenei laau i le tino o aso uma, o loʻo latou faʻataoto mai ai i aso uma. mo manu, iʻa ma toxins tagata).

Faʻateleina le faʻavae kesi i le vaipanoa o le isi faʻailoga o lona filogia.

Ole a lelei, e le i tele taimi e le filogia o eseʻese vailaʻau (mo se faʻataʻitaʻiga, petroolom oloa). O sea leaga o le vaituloto, na toe totoina i fugalaʻau tafe mai i le uta auala, pe o loʻo i nofoaga ma se numera taua o pisinisi pisinisi. O le taia soo i le vai o se aofaiga laitiiti o le penisini mai le palau mutia e le pei taufaafefe - o le a, ae vave ona neutralized e microorganisms ola i le vai.

Faʻafefea ona e faamama le vaituloto i luga o le togafiti: Vaʻaiga lautele o metotia uma ma aoga aoga 6474_5

Mulimuli ane, o se faatanoa i ai le iʻa e matua mamaʻi pe lele, o foi le lelei.

Mai i se manatu o le tino, o le palapala ua manatu o le leteka, o le siosiomaga o le mea e maua mai le paleni. Ioe, e le o le maliu o lenei fuainumera faʻaalia ai lisi taʻitasi o loʻo lisiina ai ni osofaʻiga.

Mafuaaga o le filogia

E i ai ni mafuaaga autu e lua e mafua ai le filosofia.

  • O le tele o le totoʻa i le pito i lalo o okenizatization ma le leaga fungi ma siama ola i ai. I le taimi lava e tasi, o le aano o le okesene i vai ua matua faaitiitia. O iʻuga o lenei e mafai ona eseʻese - o se ata mamafa na faʻaalia i luga, fana, ma isi
  • O le iai o se tele tele o le tele o biogenic mea i totonu o le vai (tele o le shosphorus ma nitrogen compounds, o se oloa o iʻa ma manu, faʻapea foʻi ma le iʻuga o le faʻaleagaina o laʻau mama). O le iʻuga o le soona faʻatumuina o le faʻasao o le faʻasao o le biogeanic o se faʻafilemu o togavao (uwing o le tino lanu moana). O faiga ma se aofaiga tele o mea o biogenic o loʻo aʻafia ai foʻi le fusi malosi o le vai mafiafia. O le vaega pito i luga (e uiga i le afa mita) e masani ona mafanafana, ma o le pito i lalo o le malulu tele, o le vai ia e le malamalama i ai.

Faʻafefea ona e faamama le vaituloto i luga o le togafiti: Vaʻaiga lautele o metotia uma ma aoga aoga 6474_6

O le a le mea e tatau ona i ai vai

E tusa ai ma lau palota e talafeagai mo le ola o laʻau ma iʻa, tele lava faʻalagolago i le faʻatumuina o ana vai. O fea e ave mai ai? E faʻalagolago uma lava i mea e te mauaina. Afai e latalata i le vaipuna mama po o le vaieli, o Ozerzo ua faʻatumuina mai nei mea, ae a pe a e mautinoa i lo latou mama. O le tele o vaipuna o Moscow eria, mo se faataitaiga, e le talafeagai - e tele na i ai uʻamea ia i latou. O le tautotogo, e oʻo i ala taʻavale, e tele ona iai suauʻu suauʻu na paʻu ia i latou ma laufanua. O le mea lea, e mafai ai ona faʻaaogaina na o le vai o loʻo i ai moonision sauniuni mo le tamaoaiga, o se faʻaiuga e faigofie ma faʻamaluluina. O paipa faʻasaina o loʻo aʻafia ai nofoaga faʻaalu o loʻo i ai i le tele o le kalone. O le mea lea, e fautuaina ai le faʻatumuina o togi muamua tane, faʻatali i ni nai aso seʻia oʻo ina atoa le ipu o cheolori, ma pe a maeʻa le vai. O le filifiliga lelei o le timu o timuga - e malu ma e le o i luga o le lio, nitrates ma phosphates. I lea lava taimi le malosi o meaʻai le lelei, o lea a faʻaaoga, o Alga o le a le faʻateleina. Pau lava le fesili o le auala lea e potopoto ai le manaʻomia o le manaʻomia o le timu.

Vaitaimi o le vai ma le acidity

Fuafua i lona amataga, e eseʻese vai. Muamua o mea uma, ese le malosi ma le lelei. O le le malamalama o le vai e fuafuaina i le anotusi o le soloia o le mafiafia o le kalisiu ma magnesiumum i totonu. E i ai ni tikeri o le suavai o le vai, itiiti ifo nai lo le 4 mg-eq / dm3 - vai malulu, mai le 4 i le 8 mg-eq-bom3 -eq / DM3 - faigata tele.

Ua mafua ai foʻi vai faigata ona mafua ai le teuina o vaega faigaluega o le pamu, vaipanoa ma faʻamama mea, o le faʻaiuga o le mea e le vave tele ai. E sili atu le vaivai, le mativa meaʻai tuai loa ona atiaʻe le atinaʻeina o laʻau, ma le lelei talafeagai talafeagai mo iʻa taua. O faʻailoga faʻapitoa ma le suʻega o le faʻatauga mo le faʻatau atu i totonu o le togalaʻau e faʻatagaina ai le fuaina o le maualuga o le suavai. O le masani masani o le le atoatoa e le sili atu nai lo 7 mg-eq / dm3 (200 dh - Siamani faigata malosi).

O le acdiness e fuafuaina i le maualuga o le PH Hydrogeen Saini. E fuafua lava i le anotusi o lime, phosbhates ma nitrates i le vaituloto, faʻapea foʻi ma le faʻagaoitia faʻataʻamilomilo auala. O le le mautonu PH tulaga o le 7. Ma le maualalo faʻailoga, o le vai e manatu o acidic, faʻatasi ai ma Alkalune. Mai lea taimi i le taimi nei o le vai o loʻo fuafua pea, ae mai lava e ono suia le faʻailoga pe a uma ona pa'ū i le faʻavaeina o le la o le suavai. Fua o le PH e sili atu ma le tautala i suʻega, talu ai faitauga o le faʻailoga tagata e masani ona saʻo. I ph faʻatauaina mai le 6.5 i le 8.5, o le vai e talafeagai mo laʻau ma iʻa, ma ma le maualalo pe maualuga - matautia.

Faʻafefea ona e faamama le vaituloto i luga o le togafiti: Vaʻaiga lautele o metotia uma ma aoga aoga 6474_7

O le Atidic alavai e ono tupu ona o le paʻu i le vai o le vai mai le lata ane o Tagaʻi. I lenei tulaga, e manaʻomia ai i se vaega o le vai, tuu i totonu o le vai o le vaituʻu pe faʻaopopoina le lelei o vailaʻau o loʻo faʻateleina ai le PH (PH +)). E iai foʻi Alkaline auala e masani ona tupu i vai o loʻo tupu i le vai o loʻo i le sima poʻo le maʻamaʻe, o lea i le faʻasologa o tulaga, o loʻo fautuaina e vali. Afai e tupu mea na tupu, e tatau ona aveʻese mai le vai o le tele o alga ma faʻaopopo noatia ai. Meatotino e fusifusia le le mautonu ma aveese mai le vai ma nisi o laau e faamama foi ai foi. Mo se faʻataʻitaʻiga, curchy rdest (Amamogen crispus) ma algae hara pe tusa o le 'afā o loʻo nofo ai i luga o ana mea. Faatasi ai ma le maualuga o le vai o le vai i totonu, e mafai ona e faʻaopopoina pale poʻo ato ato.

Gaosi oloa o mea mama

E tele kamupani mai fafo o loʻo tuʻuina atu i luga o le maketi o Lusia o meafaigaluega faʻapitoa: AMVAAD (Isaraelu), Hozelolo (Unionsner, o HUSESYS, o le sus (Siamani). Mo ni vaitaele laiti (tusa o le 1,000 litane), e mafai ona e faʻaaogaina faamama o kamupani faʻapitoa i le gaosiga o mea faigaluega o le aniva: Aqual (Aresam (Italia), Seam (Siamani).

Faamama Aqual lenimix 500

Faamama Aqual lenimix 500

Faʻafesoʻotaʻi meafaigaluega mo le faʻasao (pamu, faʻamama) e faia i eletise eletise ma le tuʻufaʻatasia UDO (puipui tapunia masini). Ma soʻo se faʻatauga o eletise (faʻaleagaina o le uaea, o le pamu fale, o le afi afi) o le RCD otometi taofia le eletise. uaea faaaoga uma armored faaesea, o lo latou malosi e mafai ai ona savali i luga i latou, fetaomi atu i le maa. Elemene o le RCD, faapea foi lago faatoaga (puipuia mai susu loka-tees) e mafai ona faatauina eseese.

e mafuli lo oi masini faamama i luga o le matafaga (e lē aofia faataitaiga submersible). Ina ia mafai ona e faaleagaina ai le ituaiga teuteu o laufanua ma pusa tetele, ua fautuaina faamama e ufimata maa teuteu.

Faʻafefea ona fufulu le vai i le vaitaʻele

E auala autu e fa: masini, moi, o vailaau ma le leisa ultraviolet. O le faʻamamaina o le faʻamamaina e mafai ai ona e aveese le masini feaveaʻi. E masani ona masani ai le agavaʻa o meaʻai i vai. O le aafiaga o le leisa ultraviolet fasiotia siama ma algae tasi-feaveai. O le vailaʻau o le faʻamamaina e masani ai le tuʻufaʻatasiga o le faʻasao o le vaituloto.

Faiga

O le faigofie sili lea ma le taugofie le faiga e mafai ai ona e aveese se tele o le tele o laʻau o laʻau, algae ma lapisi. O le mataupu faavae o le faʻagaioiga o masini faʻapipiʻi e faʻavae i luga o le auala o le vai e ala i se koneteina e faʻatumuina i mea papaʻe (quarz, oneone, alatoto pe faʻapitoa. O loʻo toloʻaina le vaega o le Okeni ma Algae i le faʻamama. O le tamaʻi le mea e faʻateleina ai mea, o mea laiti i taimi e tolopo ai. O se faʻataʻitaʻiga o sea masini - AMaad masini faʻamamaina faʻamamaina. O lona fua e mai le 6,000 e 90.000 l / h, e faalagolago i luga o le faataitaiga filifilia. Faamama mea i totonu o le oneone.

Ina ua fai le mea e fai ai le masini (e masani lava ona e iloa - o le vai amata ona o mai mai i mea uma e sili atu lemu ma tuai), e tatau ona fufulu. Ina ia faia lenei mea, o mea uma o loʻo faʻamatuʻuina mai le koneteina, ua tuufua, ma le koneteina o loʻo tuʻuina mai mea teuteu i le faleoloa e tasi ona o le faʻamamaina meafaigaluega e pei o masini faʻapipiʻi. O nisi tagata faaaoga e fiafia e fufulu le faamama mea. E le faigata pe a tumu le koneteina i le iliili, ma peitaʻi e le mafai pe a oneone. O le vai na ulufale atu i totonu o se masini faʻamamaina faʻamamaina o loʻo tuliesea e le pamu. O lona mana e filifilia e faʻatatau i le tele o le vaituloto ma le faʻapipiʻiina.

Faʻafefea ona e faamama le vaituloto i luga o le togafiti: Vaʻaiga lautele o metotia uma ma aoga aoga 6474_9

O le masini fufuluina masini e mafai ona sili ona masani ai le agasala, o le mea lea na maua ai le lapisi i luga o lapisi. Afai e te le manaʻo e fai lenei mea, faʻaaoga le masini spammer (o le gaosi oloa o le Siamani mausali o le umi). O le vaega o le vaega o le fausaga o se palasitika suia o 1.4 lita ma le grid i le pito i lalo (ato). Skimmer o loʻo tuʻuina saʻo i le vaituloto. Ona o le mea moni o le pito i luga o le ato e teisi teisi atu nai lo le laualuga, vai ma fola o lapisi e mafai ona maua fua i le masini. O le suavai ua tuuina mai e le pamu fesootai i le skimmer. I luga o le lattice, na pa'ū le palapala i totonu o le tane. A o faʻatumu le ato, e manaʻomia le faʻamamaina o, ua lava le tosoina o le lapisi lapisi mai ia. Afai o le skimmer o loʻo tu mamao mai i le talafatai, e mafai ona aveʻese pe toe tuu i tua ma se lafitaga na faʻalogo mo se matau faʻapitoa. O le masini e fautuaina e faʻaaoga i le tuʻufaʻatasia ma le Aqumax ma promax pamu (ogase gaosi oloa, pamu mai le 50 i le 250 lita i le itula.

Skimmer Jundwy Vaitoki

Skimmer Jundwy Vaitoki

Mo le faʻamamaina o le faʻamamaina o le pito i lalo ma puipui, e mafai ona e faʻaogaina le interwater invoum clalener mai le heissner poʻo le cypric faʻataʻitaʻiga (hozeloc (mai le pondok (mai le umi). O lona uiga, o se moli uila masani, e le gata i le ea, ae o vai palapala - pito i lalo yol, Afli, faatatau i laau o toega. Ma se fetuʻutuʻutu mai Slit, o le falai ma isi meaola ola i nisi taimi e paʻu i totonu o le moli uila. E mafai ona toe foi i le vai i le taimi o le gaogao o le tane. O le tele o numera faaopoopo e masani ona faʻapipiʻi i le spumuum mama, e mafai ai ona mafaufau i algae tuputupu ae ma maa alalaloa poʻo ni maʻa vaʻai. O le iʻuga, o le a mafai ona e faʻamalosia le faʻamamaina o le vaituloto e oʻo atu i le 10 m, ona o le faʻagaioiga o le speumoy o loʻo tumau i le shore, ma le umi Ua tape le moli uila. O le aveeseina o lapisi o loʻo faia e ala i se faʻapitoa faʻapitoa. O alavai mai le tane i le alavai na inu ai. O lona fausiaina e tatau ona tausi muamua muamua.

E mafai ona faʻaaoga le faʻamamaina o le ogalaau i le vai o loʻo i ai i le malosi (sima, polymer foliga, ata tifaga). E le taofia e le sili ona lelei le tau o le pobble.

Talaoofia

O loʻo faʻavae i luga o le biochemical decompiation o le okeni o le tino (vailaʻau, gaʻo, gaʻo, carboydrates) i methane o Methane. O loʻo faia le Aerobic ma Aaerrobic Bacteria i masini faʻapitoa. O mea e faʻamamaina o loʻo faʻamamaina o loʻo avea ma mea e toetoe lava o faʻapitoa faʻapitoa i lenei vaega o kamupani (e masani lava latou te tuʻufaʻatasia ma le masini faʻamamaina) o le hozelock okeni. I totonu o le BIOGLUMUMUMUMMENT Chamber, o se mea leaga o loʻo tuu (i le Hozedloc Swoces - o le Form Sponge, i le Hisesner oloa - tuai i le faia o le okeni, tuai i le faia o le tino maliu, tuai i le vaega. O le tele ma le tele o le faʻamamaina o vailaʻau o loʻo fuafuaina e faʻatatau i le tele o le vanivor ma le tele o iʻa i totonu. E mautinoa lava, o le tau o le tino o le tino e ala i le iʻa e noatia i le sili atu le filogia ma manaʻomia sili atu le mama.

O lona uiga mo vai le faʻamamaina i totonu o le faʻasao o le lalolagi, 10 g

O lona uiga mo vai le faʻamamaina i totonu o le faʻasao o le lalolagi, 10 g

110.

Faatau

O leisi faʻamatalaga o le faʻatulagaina o le faʻamamaina o meaola oona o le fausiaina o se tamai microlat i luga o lona i ai. E leai se mea e manaʻomia ai le foia o le iʻa - i le mataupu lea, o le bioplalat o le a avea ma nofoaga o le ola o le ola, o le puao tele. O le vai o le vai i le ausilali o tane e tatau ona sili atu teisi atu nai lo le lautele. O le tuaoi i le va o latou e mafai ona tuuina atu i maa. O le vai o loʻo sapalaiina i le hamness ma le pamu. Talia, na tafe i luga o maa ma toe pau i totonu o faatanoa autu.

Faʻafefea ona e faamama le vaituloto i luga o le togafiti: Vaʻaiga lautele o metotia uma ma aoga aoga 6474_12

Vailaau

I le faʻaopopoina o isi vailaʻau eseese i le tuʻufaʻatasia, e mafai ona toe faʻafoʻiina le tulaga masani o vai moona, fulia le vai o lea mea, satural ma le okesene. O le tele o vai o vai tausiga o oloa na te maua fua, o le laa, Sera, Tura. O le a le faʻaaogaina o vailaʻau, e fautuaina ai le faʻamalieina lelei o tusitusiga taʻitasi, talu ai o sauniuniga taʻitasi (mo ni faʻailoga sili ona leaga e le gata mo iʻa, ae mo tagata. Tele o vailaʻau o loʻo fuafuaina e faʻatulaga ona o latou toega o le faʻamamaina i totonu o le vai ma Carbon Diooxide, o le, leai se malosi.

O le faʻaaogaina o le che checistry e mafai ona 'alofia pe a le na o le teuteuga, ae o laʻau moni e ola i lau vai puipui puipui. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le o loʻo valaʻauina le tamaʻitaʻi Hydroxy Patenetofi (Shock, Rogol, Tilleja, Umuta, Faʻaiuga, Elodea). Latou te faia i le vai o le vai ma le okesene.

Latalata i le vailaʻau o loʻo taʻua o Deptions faʻamamaina o le faʻaaogaina o le aumalaga teine ​​- o loʻo tuʻuina i latou i totonu o potu faʻamama i le faʻasao. O nei minerale e i ai se fatuga o le graser grastal ma se vaipuna, ona o loʻo ia latou le meatotino e aveʻesea ai le Phosphorus ma Amoni mai le Vai. Ina ia faʻatumauina le vailaʻau tutusa mo le 12 masina i luga o le faʻasologa o le 1,000 l, naʻo le 0.5-1 kg o le fusipao e lava.

Faʻafefea ona e faamama le vaituloto i luga o le togafiti: Vaʻaiga lautele o metotia uma ma aoga aoga 6474_13

Faʻasao ma le ultraviolet rays

O se tasi o auala e mafai faamamaina o le suavai o le faaaogaina o le leisa ultraviolet (wavelength mai le 180 i le 300 nm), lea e aafia ai siama DNA, siama, microalgae ma ia fasiotia i latou. Ultraviolett faamama o se fale i totonu o le lamepa o loo i ai. O le mamanu e sili atu ona faʻaalu e se masini e taofia ai le ova o le moli o le moli e algae. E mafai ona faʻapipiʻi i luga o le moli palasitika pomu, ufiufi i totonu o le paʻu paʻu ma aveina e se 'au faʻapitoa i luga o le vaega pito i luga o le faamama. Ina ia tausisia le malosi o le UV SIME, o le lamepa e fautuaina e sui pe a uma le tasi pe lua vaitau.

Uv Sterilizer Aquael

Uv Sterilizer Aquael

E tele faasologa o UV decarbers: o le onron ove, o le anivov mai hessner, Uvc vorton gaosia e le hezlock. O laina taʻitasi o loʻo faʻailoa mai ai ni faʻataʻitaʻiga o eseʻese faʻatinoga. Filifili le masini e tatau ona faʻavae i luga o le voluma o lau vai. Mo le tele o voluma, e tele vai o le a manaʻomia vai.

Atoa vai sui

I mataupu o loʻo filogia ai lava le vaituloto (faʻataʻitaʻiga, pe a faʻapea e tumau le malosi, e ui lava i le faʻagaioiga tumau o togi), o le a manaʻomia ona e faʻatinoina se vaega faʻasoasoaina vai. Ina ia faia lenei mea, e manaʻomia le tatalaina o le vai mai le tane, fesiitai ola laau ma iʻa i le tumau o le tino (atonu o se tamai paketi, trina ma lapisi, ona faʻatumu lea o pakete ma vai mama.

Faʻafefea ona e faamama le vaituloto i luga o le togafiti: Vaʻaiga lautele o metotia uma ma aoga aoga 6474_15

Faʻafefea ona Iloa O le taimi lena mo le suia o vai ua sau? O nisi tagata atamamai e fautuaina e maua mai le fasi paepae i totonu o le vai: Afai e le o vaaia i le 10 cm, o mea o loʻo iai le taimi e sui ai. O isi e finau mai e faʻapea foi le fesoasoani mai o faiga taua o nei aso e mafai ona faʻamamaina ai, e oʻo lava i le pidud stoddle. Ae peitai, o lenei, e tele lava le taimi ma tupe. O le mea lea e maʻi tele (le manaia ma le faʻamalosi tino ma le faʻamalosi tino ma se ata i luga o le tino) o loʻo fautuaina pea e faʻatino se alavai lelei o le vai. O se faʻafitauli tele o loʻo feagai ma tagata e ona o le fesuiaʻi o le vai o le aveeseina o le pito i lalo o le pito i lalo. E pei ona iloa, o le pito i lalo il o se mauoa i le tino gaosi e le o iai okesene. O le mea lea, o le nofoaga ou te tanumia pe liligi ifo, mo ni nai tausaga o le a tu matili - E leai ni laʻau e mafai ona aliali mai iinei. Ia, a e i ai le papupuni i luga o lau '' upega tafaʻilagi: Faafefiloi le IL ma Pet (le sili atu, e uiga i le sili atu o le okesene) i le vaʻaiga o le okesene) i le vaitau o le okesene Ina ua maeʻa le 5-6 tausaga, o lenei paluga o le a avea ma sili ona taua faʻafomaʻi. Ae a pe a le o le vaisu e le o aofia ai i totonu o le Ile. E mafai foi ona e faʻaopopoina fou il e pei o fetilaisa, ae i le laititi tele - 3-5% o le aofaʻi o paluga.

Filifiliga o masini faamama

E pei ona taua, matou te le talanoaina ni maalili o le Biology, ona o le tasi tusitusiga e le mafai ona faʻamatalaina uma tulafono o le faʻatumauina o fua masani. I le matou tusitusiga, o le taulaiga o le auala e faamama ai le vaituloto i le atunuʻu e faʻaaoga ai mea e faʻamamaina. Lelei uma, ioe, faʻafesoʻotaʻi tagata faʻapitoa pe a filifilia - E latou te filifilia saʻo mea faigaluega, tuʻuina mai i uiga taʻitoʻatasi o le faʻasao. O nei foliga e aofia ai itu nei: o le lapoʻa ma le loloto o le vaitaʻele, vai avega (vaomatua, iʻa) O le tafega faʻasao e tatau ona faʻamamaina e le faʻamalosia atili e pei o le le talafeagai, - na faia le phnonamena o loʻo iai tulaga o le foaʻi pea o le faʻasaʻoloto. O le malamalama o le nofoaga e taua.

faamamaina atoatoa e aofia ai tolu vaega e tatau ai: masini, tuutuuga ma faapaiolosi vai ultraviolet. O le faʻasologa o tulaga e mafai ona suia: Togafitiga muamua ma le Ultraviole Saneve, ona faʻamamaina ma le faʻamamaina o le olaola. I le tulaga lona lua, o le masini faʻamamaina o le a ave le tele o lapisi - ma sa i ai i le ponaivi muamua, ma faia pe a uma le vai i le ungatraviople e le atoatoa (mo le faʻataua o le algae). E taua le malamalama o le faʻatauga o se tasi o faʻamaumauga o le a le foia ai le faʻafitauli o le faʻatumauina o le mama. O lea, o Ultraviolet Faʻapipiʻiina ANGAE, ae latou te le aveesea mai i latou mai le vai - o le galuega lea o le faʻamamaina o le faʻamamaina. O le faamama, galue na o oe lava, e faigata ona feagai ma se avega tele - E masani ona faamauina.

Faʻafefea ona fufulu le vaituloto mai alga ma puipuia fugalaʻau

O le vaega papaʻu o le faʻatamala (o le loloto o le 0.5-0.7.7 m) e le tatau ona tele tele - o tagata atamamai fautuaina e tusa o le tolu o le fanua. O le mea moni e faapea i le vave heats le onset o le vai papaʻu tautotogo i luga ma precipitates pito i lalo - laau oti, oloa iʻa ola ma manu - faaesea phosphorus ma tuufaatasi nitrogen, mea ua taʻua o mea biogenic e pauu atu i le mafiafia aqueous ma faia se emo o microalgae fugalaau. O lenei fugalaʻau o nisi taimi e matua vevesi lava, o se taunuuga o le faʻasoaina o le biogenic mea ua faʻaleagaina ma le microalga ua amata ona oti. Isi organicy rottes tolopoina le okesene okesene mai le vai. Ma ona o le leai o le okesene, le iʻa ma le ono laina. O lenei vaituloto o le ea ma o le mea mulimuli ane e mafai ona toe fai i ai taimi i le taumafanafana. Ma le laiti le vaega, o le tele lava o le a i ai o le a avea ma mea faapena. Ina ia faʻamalosi ma faʻamalosi i le taimi e faʻamafanafana ai le pito i lalo, e manaʻomia le faia o se vaega tele o le faʻatamala o le faʻatama o le ogatotonu greens ma faaitiitia ai le gaoioiga o le atinae o algae tasi-celled, e tatau ona puipuia le faatanoa mai foi le tele o le aofaiga o le la (shack laau ma opeopea i luga ma laulaau po o fausia i luga o le pergola itu i saute po o gazebo). E le o fautuaina e loo faatusa le vaituloto ma le fesoasoani a se tootoo - vave ona tuputupu ae ma amata ona taofia ai le okesene i le vai. Ma o le a mafai ona mafaufau pe faʻapefea ona mamasina mai le toʻoto mai le toʻotoʻo, ma e aua le faʻaaogaina mo le penefiti. O le vaega papaʻu o le vaitaʻele e masani ona nofoia i le faatofuina i vai vao, lea e malosi foi e mea boogenic ma tetee i le malosi tuputupu ae o le alga. I le le gata i lea, o tapenaga o meaola e nonofo ai i vai papau.

Faʻafefea ona e faamama le vaituloto i luga o le togafiti: Vaʻaiga lautele o metotia uma ma aoga aoga 6474_16

Tausiga faaopoopo

O le tausiga faaopoopo e aofia ai le faʻaopopoga o vailaʻau o tapenaga ma le faʻaaogaina o upega ma le pi ma lona lagomeli. O nei faʻasologa o taimi e toe faʻatumu ai le faʻaletonu i se faiga o faiga e tusa ai ma soʻo se tasi parameter (faʻamalosi, o le okesene, maualuga o le okesene. Peitaʻi, i totonu o le 'au o loʻo tuʻufaʻatasia, e iai taimi ei ai ni auala e faʻamamāina ai naʻo le fesoasoani a vailaʻau i le vaitau atoa.

I le tautoulu, i le taimi o le laulu pa'ū, tusa lava pe o le a le tele o lau vaituloto ma filifiliga filifilia, na o le mea e fautuaina e toso ai le tele o lau. O le fautuaina o le tele o le mesh sela o le 1 cm2. Mo le faigofie i luga o matafaga, o siteki o lo o tiʻetiʻe ma va o latou e faʻaloʻa ai le maea. O le gred foloina e ala i lenei maea e avea ma faleie sili. Pe a tele ni laulaʻau faʻaputuga i luga o le grid, o loʻo lava lulu - o laʻau o le a feta i lalo, ina ia mafai ona feʻaveaʻi i le nofoaga mamao.

Intex vaitaele exting seti

Intex vaitaele exting seti

I le tau malulu, ua sosolo le vai i se liva ma le sese. Ia o le vaituloto ma tagata nofoia uma e le o le faʻaʻaisa o le pito i lalo, e tatau ona lava loloto (i tulaga o le ogatotonu o le Lusia - a le itiiti ifo 2 M). E le o le loloto o le mamafa o laʻau ma iʻa mo le taumalulu e tatau ona tuʻuina i totonu o le potu. O le mea sese i le porote pond e tupu ona o le leai o le okesene ma le sili atu o le tele o le hydrogen sulfide, a o le vai e maua ai le manogi leaga ma le tele o manu. Masani discrage o le a puipuia ai lenei manuia. E le gata i lea, o le aisa e filifili e piki i aso uma: Afai e te ufiufi le pu i se tapuni (faʻataʻitaʻiga, laupapa, e le togiolaina vai i lalo o le manu feoai. E le gata mai le tautoulu i le tautoulu i le vai, o Rocky, na faʻatagaina foi e le okesekov poʻo AIra o loʻo talepeina le loloto o le le-Normarate. E i ai foʻi ni tagata faʻatau faʻapitoa e maua ai le avanoa e tuʻuina atu ai le avanoa e tuʻuina atu ai le vai i lalo o le vai ma le okesene.

Faitau atili