Fai mai le gafa o le taualuga - mai le slate i luga o le palu

Anonim

Suia o le tuai o le 'au tuai o le fale o le taualuga (slate) i luga o le sili atu tumau ma le sili ona fetuutuuina ma le pupu e sili atu nai aso. E taua le iloa o le faʻasologa atoa o le faʻatamaia o le faʻalumaina o le tuai o le ogaumu ma faʻapipiʻi o se taualuga fou ae e te leʻi amataina le galuega. I totonu o lenei tusitusiga o le a tatou faʻamatala le mafuaʻaga ma faʻapefea ona suia le moa tuai i luga o le maluelueina.

Fai mai le gafa o le taualuga - mai le slate i luga o le palu 11285_1

E masani ona faʻaogaina le faʻaputuga ile fale laʻititi. E ui i le paketi o mea, o le mea o loʻo i ai le tele o faʻailoga taua:

  • O le Slate o loʻo iai Asbestos, ma o lenei vaega e mafai ona aumaia le afaina i se tagata i le tulaga o le afu o le afu i le taimi o lona faʻagaioiga.
  • Ona o le tele o le mamafa o le slate, o taumafaiga taua o le tino pe a faʻapipiʻiina.
  • Slate e le mafai ona susu. O le taualuga e pei o se spangome e susu. I ni nai tausaga, ua oʻo i le tele o le susu, mogas e ono foaʻi agalelei ma eseeseina malutaga.
  • Le lava o le asthetics. Mo ni poloketi iloga a le tusiata ma mea e mafai ai ona foia, slate e le talafeagai.
  • Spike spulity. I le taimi o le faʻapipiʻiina o le faʻapipiʻi i luga o le rafter, e manaʻomia le fao i luga o laupepa ma fao. Mai le faomea o le fao, chip ma pa pupuni e masani ona fausiaina i le slate.

O le sui o le tino ma le amio mama e le mafai ona faʻamatalaina le tele o tagata e ona fale o fale ma fale e matua taugata tele ma o se mea umi. O le mea lea, o le toʻatele o latou e fiafia e toso le taualuga ma le faʻafouina i le pito i luga, aveina o le lotoifale o loʻo toe faʻaleleia nofoaga e sili ona lamatia.

Ae peitai, o se igoa o hinus seasea aveese aiina lea ma isi faʻafitauli e tipi ese ai o latou taulaiga, ae maise pe a fai e muamua fausia. I lea tulaga, o le faʻaaogaina o le lotoifale o le faʻamamaina o le faʻaleleia o le faʻaleleia, aunoa ma le aveeseina o mafuaʻaga o le faʻaleagaina o le taualuga, - o le tupe na lafoina i le matagi. O le toe faʻafouga o le faʻailoga o le slote i luga o le faʻasologa e faigofie ma e le manaʻomia tomai faʻapitoa. O le mea autu o le tausisia o le tulaga o le galuega ma fautuaga a le gaosi oloa o le palepa.

Vaega 1. Faʻateʻaina o le tuai o le faʻailoga

Ina ia ave ai le slate ma le taualuga, o se fao-tipi-tipi, samala pe scrap. E mafai ona vaeluaina pepa a le Asbestostostos. Na amata ona oso mai le slovessem. E tatau ona faia le galuega o le faʻaletonu o galuega, e le o le aʻoga i luga o le pamu, ona E mafai ona laʻe ma paʻu. O le taualuga tuai e tatau ona le mautonu muamua mai le tasi malifa, a lea mai le isi. Afai o le timu, o le tasi le auala e faigofie ai ona ufiufi le slope e ufiufi ai le ata tifaga, puipuia le potu fafie mai le vai.

uaea

Ata: Tehtusefulu

Vaega 2. Faʻafou (Faʻamalosia) o le Rafter System

Lalo o le tuai o le ata o loʻo i ai ni tala fou. A oso i luma o le tumutumu o le eleele, latou te ono faʻaleagaina e le fungis ma suia. E taua ae leʻi faʻatuina le faiga e suʻesuʻe ai lo latou faʻamaoni, iloiloina le faʻaleagaina, o le setete o laupapa, faʻatauga ma Manulatov. Masalo mo le faiga fou, o le sitepu o le rafter o le a le lava. I lea tulaga, e tatau ona e fausia se fou ala avega.

Faafouina o le rafter system

Ata: Tehtusefulu

Vaega 3. Faʻapipiʻi o se faʻavae malosi

I le maeʻa ai o le galuega ma le laʻasaga o le larter ma le suia o le lotoifale o laupapa solo, e mafai ona e agaʻi atu i le faʻamutaina o le pusa ma luga ma se faʻavae mautu mai le faavae mautu mai le faavae. E taua le tuua o avanoa i le va o le opping papatusi a le itiiti ifo 3 mm e taui ai le faʻalauteleina o le mea o loʻo i lalo o le faʻafitauli o le natura.

Afai o se auala galue e manatu ai le faʻatulagaina o le alofa mafanafana, o le feutanaina o loʻo tuʻuina atu aʻo leʻi aʻoaʻoina le oppones ma naʻo le faʻavae o le OPT o loʻo faʻapipiʻi.

Faapipiiina o se faavae mautu

Ata: Tehtusefulu

Vaega 4. Faapipiiina o oAves

O lenei la o le faʻavae o le palepao ua sauni e sauni, e manaʻomia le faʻamalosia le tua o le tua. Mo lenei mafuaʻaga, o uʻamea uʻamea ua faʻaaogaina, o loʻo puʻeina i le pito i luga o le pito o se faʻavae malosi. O le satiaina o taʻe o le a tupu i se tala i le fesoasoani i le taualuga o fao, o le pito i tua o le tasi fuafuaga e tatau ona 3-5 cm.

Faapipiiina o cornice placks

Ata: Tehtusefulu

Vaega 5. Faʻapipiiina o le faʻasusu

Le isi, o le masini susu amata amata. E fautuaina le faʻaaogaina o le maʻee o le kapeti. Ua tuu le vai i luga o le pito i luga o le taualuga. I tulaga faigata: sooga, adine, cornice, boroiwers - ua ulagia oe lava-adheeve le kapeta i le utupoto. I luga o le pito o loʻo totoe o le OSS, o le tapuni o le kapeta o masini masini faʻapipiʻi.

Faapipiiina o le tapoleni ua tuu i luga ma se sili atu o le maualuga 10 cm i le taimi mulimuli. O nofoaga o le Allen o loʻo misi e le Tekhtonkol Mastic i luga o le lautele o le 8-10 cm.

Faapipiiina o le vaipuna

Ata: Tehtusefulu

Afai o le taualuga o le fale ei ai le vaevaega o totonu (Prem Mem), e mafai ona faʻatino lona susu i le faʻagasologa o le tipi. I le tulaga muamua i le Axis o le Prepanda, o le Omene Carpet o le Centikikol o loʻo faʻaalu i luga o le kapeta o le kapeta. I le tulaga o le itu i tua, ua faalauiloa mai e Buimen Mastuc i luga o le lautele o le 10 cm ma ua punitia i fao fao i le 20-25 cm faaopoopo.

I le maeʻa ai o le faʻapipiʻiina o le kapeta o le kapeta, ua faʻapipiʻi ai le faʻaiuga o le pito i luma o le pito i lalo o luma. Ua faapipiiina i latou i faoluga i luga o fao i luga o le laina o le laina o le laina o le tasi plank i le isi 3-5 cm.

Vaega 6. Faʻapipiʻi o le amataga o le pito i luga

I luga o le sauniaina o le laualuga e amata ai le aluga mai le amataga fasi. I luga o le uumi uumi, ua fautuaina le lisi o le laina muamua mai le ogatotonu o le skite. Afai e le tele le taualuga, e mafai ona e amata mai le pito i luma. Faasee nila ma ni foliga. O le laina lona lua o loʻo tuu i le le lelei i le agavale poʻo le taumatau i le 15-85 cm (tusa o le afa o le pefu). O le laina lona tolu e tatau foi ona sui i le 15-85 cm e faʻatatau i le laupapa o le laina lona lua.

Faapipiiina o le amata

Ata: Tehtusefulu

Vaega 7. Faʻapipiiina o laʻau fetuutuunai

Taitasi ataata o le Tile o loʻo faʻapipiʻi i le faʻavae i le masani o hammer poʻo le fesoasoani a le pneumatic fastol bistol. Faapitoa meafaigaluega faʻatagaina oe e faʻateleina ai le saoasaoa saoasaoa i le tele o taimi. Afai e le sili atu le taualuga o le papa i le 45%, o le taʻele o loʻo punitia mo 5 fao, pe a sili atu - o fao e manaʻomia. Manatua o le palu fetuʻutuʻu e mafai ona faʻapipiʻiina i luga o le taualuga laʻei mai le 12 i le 90 tikeri.

Faapipiiina o moli fetuunai

Ata: Tehtusefulu

O le faʻatulagaina o fao e faʻalagolago i le faasologa ma le foliga o le maʻei (faʻasino i le gaosiga faʻatonuga), ae e le suia, o le mea moni e tatau ona faʻaaogaina mo le faʻapipiʻi. Afai o le taualuga o loʻo faʻamauina i totonu o fao masani, ona mafai ai lea ona felelei tupua i le taimi o se matagi malosi.

Vaega 8. Faʻapipiiina o le skate tagata faʻatau

A faʻaaoga le taualuga o taualuga o le taualuga, o le pale masani i totonu o se slot o 0.5 cm lautele i le va o ofutino o lata ane. O le taualuga o le aerators ona tapunia lea ma Skate-Eaves.

Faapipiiina o le Skate AErator

Ata: Tehtusefulu

Suia o le asbestos-courment scate i luga o le spratied taleti e fai sina taimi. O le tekonolosi o le faʻaletonuina o le ogaumu tuai ma faʻapipiʻiina le fou taualuga faiga e faigofie tele ma e le manaʻomia sauniuniga faʻapitoa mo le toe faʻafouina o le paʻu o le palu i luga o le pale i luga o le paʻu i luga o le paʻu o le taʻele i luga o le paʻu i luga o le paʻu i le paʻu o le paʻu o le paʻu.

Faitau atili