Lava fale: Project falaoa

Anonim

Aiaiga faʻavae ma fautuaga i le fuafuaina ma le faʻaleleia o le upega tafailagi. O sone sone, o masini masini, tamai ata tusiata.

Lava fale: Project falaoa 14976_1

Lava fale: Project falaoa

Lava fale: Project falaoa

Lava fale: Project falaoa

Lava fale: Project falaoa

Lava fale: Project falaoa

Lava fale: Project falaoa
Fuafuaina ma le faaleleia poloketi

Ua e faia se faʻaiuga taua: Faʻatau se nofoaga o le atunuʻu ma e fuafua e faʻataunuʻuina a latou miti umi-tumau, e fausia lou lava fale. Faamalo! O se galuega lelei tele ma aoga lenei, manuia ma faʻatuatuaina tupe teufaafaigaluegaina. O lenei e uiga i le aoga aoga o le mafaufau.

E ui lava o le ata o le fausaga ma le fausiaina "malamalama" mea uma ma mea uma, pe a fai e le o se faʻapitoa i lenei eria, o faʻamatalaga faʻavae o le a le sili atu. O le a latou fesoasoani i le sefe taimi, o tupe, o neura, aveʻesea le manaʻoga e faʻasaʻo ai mea sese. O le iʻuga, o le a e tele le fiafia mai a matou mea e tupu mai ai (adesk ma le valea) manatu, manaʻomia emosia i fale matagofie ma "Parataiso Koshchi". Ole auala lea ole ituaiga o tusitusiga ma ata, polokalame ma ata e tatau ona fesoasoani ia matou.

O le mea moni, e tele faʻamatalaga faʻapitoa e faʻatalanoa ai ia fesili. Peitaʻi, o nei penefiti o le ai ai muamua i tagata o loʻo o oe na o le a valiina le manaʻo tele i le fausiaina o se latou miti mo tausaga. Ae a uma mea uma, o pisinisi o pisinisi o pisinisi e mamao ese le taimi ma le manaʻo lava e faitau nei polosifa ma tusi!

Fai mai le Ataleina o le Upumoni, e alagatatau ai ona faʻaautuina ai filifiliga o mea faʻataʻoto mo se taimi umi ma umi, pe a ma le tau o le fausiaina). E le mafai ona faʻatamala mai lena mamanu ma falli o ni tau i le taimi, ma o le faʻaaogaina o le fale o loʻo umi lava le taimi ma taugata ma taugata. O le isi U. KERCHIL na maitauina i le taimi muamua tatou te fausia ai se tusiata (o matou fale), ona ia avea o matou olaga.

O lea, sa ou taumafai e faʻatalitonuina oe i le faʻasaina amata le fausia ma le faʻaleleia o le fale e aunoa ma le faʻatinoina o polokalame ma le fausiaina o ni faʻavae o falelotu ma le fausiaina.

O le tusiata o le asō o le seneturi N1, o le tele o le Aʻoaʻoga (Farani o le Swiss Dear Chanles Edward edwards) o le "taʻavale e faia le fale." E manaʻo uma tagata e fai a latou mea e nonofo ai i a latou lava masani (o nisi taimi e malamalama ai pea o nisi taimi). Ae o le a se mea e sili ona tupu i se tulaga tulaga ese i le lalolagi i aso nei a le lalolagi?

O le sini o faasologa o faasologa o fuafuaga fuafuaina o le faia lea lea i se tulaga sili ona aafia o faʻamatalaga faʻaonapo nei e uiga i fuafuaga ma faʻaleleia o le tulaga o le fale, e uiga i le eseese o le fatu o le fale. O le fausiaina o mea faʻatino ma mea saʻo, saʻo o nofoaga o nofoaga, uiga lelei o nofoaga o fale, faʻapea foi ma fautuaga i le fau o vai ma masini inisinia. Pau le mea o le a faʻatagaina ai oe i le aofaʻi ma le tamaoaiga faʻaaogaina mea, faʻaititia le tau o galuega, ma taua, faʻaleleia le faʻatinoina lelei, e aunoa ma le faʻatinoina o suiga. Na mafuta ma le mafanafana, e mafai e le mafanafana ma le mafanafana ona nofo i totonu o le fale mafanafana mafanafana ma ala ane ia te oe e te nofo ai!

O lea la, tatou amata i le nofoaga o lona manuia.

O le faʻaogaina o le faʻafanua ma tuʻutuuga o se fanua laʻitiiti laʻititi o loʻo faʻaaogaina lona vaega i luga o sone aoga. I le taimi lava e tasi, o le fua faatatau o sone ma fausaga e taua tele o ni elemene (vaega) e le taofia ai isi ma a latou malosi pe sili atu.

O a tatou talosaga ma faʻataʻitaʻiga e le tatau ona malamalama i ai i ni faʻamoemoega, latou te le mafai ona latou te taʻuina uma e avea ma taʻiala i ni isi fofo, vave ona fai ma sui. I mea uma, o fale uma ma togafiti, pei o aiga uma, e tutusa.

O fea e amata ai? O le a lofituina oe i le manaʻo e ave le mataupu, ma i le afiafi o le afiafi (po o le taeao o le Aso Sa, pe ...) o e faʻauluina ai o se kamupani tele aiga. O le a latou faʻatauaina manatu o tagata aiga e sili ona lelei tagata o aiga, ma o lea, o le faʻatulagaina o le fale ma le 'upega tafaʻilagi o le a. O lea, e toatele tagata matutua e mananao e faaalu a latou taimi moemiti i luga o le togalaau ma i le togalaau. O isi o le a filifilia se tafaoga faamasani i le ea fou, o lona uiga latou te manaʻomia se lelei lanumeamata vao, fugalaʻau, tusi, arb Talavou ma tamaiti e masani ona fiafia i malologa malosi, miti o taʻaloga, nofoaga mo taʻaloga i fafo, mo Kumam, ma isi O nei fesili uma ma ona tatau ona talanoaina.

O lau togafiti o le a valevaleina. O lona tuʻugamau e tatau ona avea o se mafaufau lelei i luga o faiga e aoga ma le matagofie e fesoʻotaʻi ma faʻaopoopoga. YIPRI O lenei le mafai ona afaina i le fiafia o se tasi mai tagata o le aiga.

O oe lava le togafiti o 6-10 ma sili atu. E le leaga pe a o se vaega o nisi faʻapitoa nofoaga, ma o se ulufale talafeagai o loʻo tuʻuina atu i le tulaga, fale ma fale gaosi, ma le kesi o loʻo i ai ni tupe faʻaalu o loʻo i ai . Peitaʻi, e faʻatagaina e mea faigaluega, o le lagolago faʻa-faatusavai lagolago o le fale e mafai ona tuʻuina atu Initiaina ma le tele o penefiti.

O le teritori o le nofoaga e tatau ona iai ni faʻaituau (sili atu i le auala). E le gata i lea, o le teritori e tatau ona fuafuaina ina ia e tolu tulaga o sone o loʻo tupu ai:

  • Fale nofomau, faʻatasi ai ma le fale, faʻafefeteina auala, vao, fugalaʻau moega, taʻaloga eleele, teuteu vaitaʻele, ma isi;
  • Faatoʻaga ma se togalaʻau o loʻo iai - ma se fale Kerisimasi poʻo se faleʻoloa, ma isi.
  • Manaʻomia le tamaoaiga- faʻapea le kulimi, moun ma faletaele (pe a fai latou te le o i totonu o le fale), lapisi kapeteni, ma isi.
E tatau ona amanaia le faʻailoga saʻo i autafa o le tafailagi (faʻataʻitaʻiga, o le komoson e sili atu le i ai o le itu i matu o le upega tafailagi, o le le tutusa o le teritori. E sili le i ai o se togafiti i le ituaiga o le faatafafa, o le auala vaapiapi o lea e alu i luga o le fuaitau. E iʻu lava ina faʻamaonia ai ni teuga tupe, talu ona e tatau ona mulimuli ia le tagata ile tuutuuga o le auala e latalata aʻe o le auala, faʻatupu malosi ma matagofie. Mo isi tuaoi o le teritori, o le eleele maualuga ma se faʻafaigofie ma ua faʻaititia le pa maualuga e mafai ona totoina.

O le fale nofomau i luga o le 'upega tafaʻilagi, o se tulafono, tuʻu le "foliga" (o le auala tele) i le auala ma tutusa, ma mai isi tuaoi - 3M. O le mamao i le va o fale tuaoi o le sili atu 12m (amezhda slabed - 15m). I luga o se vaega vaʻaia, e tatau ona tuʻu ese le fale i le itu tuaoi tuaoi, i le itu o le a pa'ū uma ai le la, ma sili atu le seleselega I le taimi lava lea e tasi, o se tasi o manaʻoga autu e tumau i se faigofie nofoaga ma le faataatiaga o le fale e tolu i le toʻatolu sone tolu o loʻo iai i luga.

I le faʻaopopo atu i le faitotoʻa autu mai le auala, e manaʻomia le i ai o se auala i fafo atu (sili atu mai le veranda) tuʻusaʻo agai i le togalaʻau ma le faʻatoʻaga, faʻapea foi ma le faʻavaʻa o le khozon, lea e sili atu ona faigofie i le loloto o le nofoaga. Nozpostrost o loʻo fausia se tasi tutoʻatasi, pe (sili atu le talafeagai filifiliga) e masani ai, ma e mafai ona poloka ma le tuaoi. Lenei e aoga e tuu ai le pa puipui uamea mesh tafe pad mo manulele po o lapiti pe a o le a e tausia latou.

O faletaavale o loʻo tu taʻitoʻatasi ma le le fiafia i le laina o le auala, ae ua faʻateleina ai le fausiaina o se fale nofomau i le puipui o le puipui. E le afaina ma e le lamatia (o lenei mea e faʻamaonia ai le lalolagi aga masani) tuu le faletaavale tuusao i le loloto vaega o le fale, lalo o le muamua fola.

A tuʻu le togalaʻau, aua neʻi galo e uiga i le au faʻalelei o le fale mai le fale i le Grorerels (o le lautele o le ala o le 0.4-0.6 m). Ole latalata ile alavai ole suavai, ma e mafai ona fetuunai vaipuna.

O fualaʻau fualaʻau 'aina ma strawberries o loʻo totoina i moega e sili atu le i ai o ni ituaiga mai matu i sisifo (mo le sili ona toniga o le la). O le tulaga o aganuu taʻitasi e tatau ona suia - mo le aoga o le faʻaaogaina o meaʻai i totonu o le eleele ma puipuia fualaʻau ma faʻamaʻi. Ae peitai, aua le galo ia soloiesea ai le pitonuu ma foi ni aganuu eseese ma leaga (e i ai ni tusitusiga faʻapitoa i lenei mataupu).

I luga o le nofoaga o loʻo ia faʻaaogaina e faʻaaoga ai moega o tagata o le a faʻatautaia e tamaiti. Tuu i tamaiti le mea sili (o le muamua manuia e taua), o le itu taua o le itu a le itu taua.

Landwortentencteten, e tatau ona tatou taumafai ina ia maeʻa timuga mamafa poʻo le liusuavai o le kiona aʻo leʻi faia ni faitotoʻa ma auala mai fafo. Sei o tatou fai vave atu e faʻatatau ina ia mautinoa le malaga i le fale i le fale laʻau lanumeamata, le lalagaina i fugalaʻau. Lenei e le gata na faʻaleleia atili ai le lagona o le fale, ae puipuia foi mai le pisa ma le paʻu o auala, nana mai manatu le finagalo o fafo.

E leʻo auala uma e tatau ona tuʻusaʻo (seʻi vagana le eleele i le va o moega). O auala o le auala amata mai i le aveeseina o le fualaʻau 'aina o le eleele e tusa ma le 15 cm ma le pito i tua o le mea na faia ai (scrage, ua malepe vai . O le pito i luga e mafai ona fausia o piliki, maa poʻo sima faʻapipiʻi o eseese lapopoa (mai2040 i le 6060 cm, 3-6 cm mafiafia). E manaʻomia le faia o se Humpback Humpback - Mo le Vai o le Vaitaimi - ma tuu i luga o se muamua sauniuni vaega o sima o sima o sima o sima (1: 1: vine poʻo le cheam poʻo le chray poʻo le sima poʻo le chray poʻo le cheat poʻo le chye poʻo le cheam poʻo le cheat poʻo le chray poʻo le chray poʻo le cheam poʻo le cheam poʻo le chye poʻo le cheam poʻo le cheam poʻo le cheam poʻo le chye poʻo le cheam poʻo le cheam poʻo le cheam poʻo le sima). O le pito i luga e tatau ona oso aʻe i luga aʻe o le eleele i le 3-5 cm.

O aʻa e masani ona faʻamalosia e se tuaoi (mo se faʻataʻitaʻiga, mai le piliki seti i luga o le pupuʻu o le pulupulu). O pito o le faiga o faiga e le manaʻomia e tuʻu saoloto le lasomepa, o papatusi saoloto ae e tutusa lava ma tamai taga, o le a faigofie ona o atu i le eleele. O le ulufale atu i le faletaavale ma le faʻatulagaina o le taʻavale e tatau ona faia e tusa ma le sauniuniga talafeagai, faʻataʻitaʻiga, i le kanesa ma se sima. Ina ia taofia le taʻe, e mulimulitaʻi i le mita e faʻatulaga avanoa. Ae e sili le fausiaina o le ulufale ma le faavaomalo o le 3-5 o le ofuvae sima (talafeagai ma masani ono-mita o lo o tumu i oneone).

O moli, o tagata tatala, o le faapaologa e mafai ona auited, ma le aofia ai o maa-palani fusi ma uma mea e le tatau ona fuli i le timu poo le vao.

Afai o le teritori e i ai le taua tele, e tatau ona vaeluaina i le vavaeese eseese o le maualuga. O se mea e sili ona manaia o le nofoaga ma fale e mafai ona mauaina. I totonu o mataua, lea e sili atu ai le siʻosiʻomaga i le nofoaga e sili atu i le 10-15 (I.E., 1 M Umi o le 1-15 Cm) Teuteuina i maa matagofie maa, laʻau ma le maʻai ma le maʻai, o le sitepu avea ma mea taua o le laufanua o laufanua. E sili atu le maualuga maualuga ma lautele o sitepu (I.e., o le malifa o le faasitepu) o le a talanoa pe a mafaufau i se galuega faapitoa o le fale.

Faʻaleleia atili le faʻaleleia, e toe faʻaola le togafiti o le a fesoasoani i tamai ata o ata: Gazebo, Corgorbo, Courk, Connect Postation mea e mafai ona faia lava.

Gazebo (patipati laupapa laupapa faia o fata, utupoto, rafuni o le vaega o le 510, 515cm), na faoa faamalosi i luga o le huod (maualalo, ina ia mafai ai ona teu) po o hexagonal. I le taimi lava e tasi e paa ma paie. Maualuga mai le fola i le povi o le taualuga - 2.2-2.5m. Tatala UPU E 2-3 laasaga. O le taualuga (mo se faʻataʻitaʻiga, o se maualuga maualuga, o loʻo ufiufi i moli susulu) mafai ona muta lelei i le ausa i se paʻu matagofie uila pa ma se fasi lau uʻamea.

Pergola o se moli moli laupapa o laina e lua o mea faʻapipiʻi (1010; 1015cm) fesoʻotaʻi i le maualuga o le 22.15 cm) ma lifi o laʻau. E maua ai le malamalama o le paolo, o le aafiaga o le nofoaʻi o le nofoaga, e mafai ona faʻaaogaina o se elemene o le upega tafailagi o le upega tafailagi poʻo se fesoʻotaʻiga (mo le nofoaga o malologa ma le nofoaga o malologa).

Uma laupapa laupapa o ni ata laiti e tatau ona faʻagaioia e le antiseptic aʻo leʻi faʻapipiʻiina. E sili ona le mafai ona faʻauigaina i latou ma se tuʻufaʻatasiga e le nana ai le vaega masani o fafie (mo faʻataʻitaʻiga, poʻo ni mea faitino). Lelei le faʻapipiʻi faataamilo i le fale o maa lapopoa (mai le 1-2m maualuga), decotaration shramic ituaiga (vasa, faʻatusa), o loʻo faʻataua).

O mea laiti o vai o vai o vai ma vai aau e matua teuteuina lava, ae uiga i lenei- ua i ai vaega manino o la matou mekasini.

O le tele o vai i luga o le nofoaga o se tasi o faafitauli ogaoga. O le aveesea o le siosiomaga o le ea (pati, liusuavai o le kiona) ma se tamai slope mafai ona faia ona o le spray worterist. Faatasi ai ma se tulaga maualuga o le tutu o le fua o le eleele, o le alavai tapunia o le fesoʻotaʻiga o ni auala maualalo o le eleele mai le tulaga o le upega tafailagi mai le upega tafailagi mai le upega tafailagi. I lenei tulaga, o se tasi (o nisi itu e lua o le aiga ua faataatia) le auala autu i se malifa o le sili atu 1 cm mo paipa 2m. E i ai le laina o le itu, e aofia ai o le asbestos-sima o paipa ma se lapoa o le itiiti ifo o le 100mm, i puipui o le drill jomed i le lautele o le 15-20mm. E mafai ona e faʻaaogaina laupapa (ma le pu) poʻo le piliki pusa (oona i le va o piliki i le 20-40mm). O paipa ma pusa o loʻo i ai i le pito i lalo o le afi i luga o le maʻa maʻa, ma luga latou te momoe i le lapoʻa o le 50mm; O le lala o loo tuu i luga o le lapisi ma le mafiafia o le 50-80mm; Ona momoe ai lea o le savaliga i le eleele, lea e mafai ona tulaueleele.

Afai e vave ona faʻatumuina paipa i le eleele, ona vave lea ona la tosoina le pu i totonu, ma o le a taofi le vai o le vai. Ole loloto ole alafua e tatau ona: Lalo o le togalaau, ae le itiiti ifo i le 0.6 m, i lalo o fua laau 1.0 m.

Ile sili atu faigata mataupu (mo se faʻataʻitaʻiga, o le kovevette, o le pala i le isi itu o le auala, faʻapea foi ma le tuʻuga o suavai ma le otaota faiga), e te vaʻaia lelei ma le fausaga. O tulaga o le Walih e manaʻomia ai le fesoasoani mai tagata faigaluega agavaa mo se isi galuega o inisinia faavaitai.

A maeʻa le fesili e uiga i le tuʻuga ma le soifua manuia o le upega tafailagi, o se poloketi a le fale e tatau ona talanoaina. Ae o le a matou talanoa e uiga i potu i lalo.

Faitau atili