Fasioti fale: foliga o le fausiaina o maa ma fafie

Anonim

Sei o tatou talanoa e uiga i le lelei ma le le manuia o fale ma le fola muamua ma lona lua laupapa, atoa foi ma o latou foliga i tulaga o fausiaina.

Fasioti fale: foliga o le fausiaina o maa ma fafie 8559_1

Fasioti fale: foliga o le fausiaina o maa ma fafie

Sei o tatou vaʻavaʻai i mafuaʻaga mo lo latou lauiloa, ona saili lea pe faʻaaoga e le faufautua e tuʻufaʻatasia se laʻau ma le maʻa.

Le lelei o fale tuʻufaʻatasi

Tuufaatasi fale tumau e sili ona manaia mo se taimi umi. E ala i le faʻaaogaina o mea faʻaonapo faʻaonaʻaga ma nonogatupe mai le sitaili o le filifili (sima malu o lagi, tapuni, faʻataʻitaʻiga), o fale na e foliga mai e foliga matatagofie. Ole mea lava e tasi e faʻatatau i le totonu pe a faigofie ona tuʻufaʻatasia, faʻataʻitaʻiga, telefoni ma atunuʻu.

E i ai le mama mama faʻamatalaga: E oʻo lava i le tele o faʻafitauli o le puipuiga faʻalelalolagi e le mafai ona tausia le pale o le ekalesia, pe a fai o lenei pale ua le mautonu . O le mea lea, e mafai e tagata ona 'ai ona maua le siosiomaga o le fale laupapa e aunoa ma le mafaufau i le ofe o le a puipuia.

Filifilia o le Faavae

Ma o lea e tatau loa ona matou liliu i le tele o le fausiaina o se faiga ma amata i le filifiliga o le faavae. O le faʻavae o le moli moli o le ata mo le semi-faʻailoga fale e le talafeagai. E sili atu le tuuaia vave o le lelei-gofie (opeopea) lipine ma sikulu faaputuga. I nofoaga mamago e mafai ai ona e faʻatulagaina se fola o le potu folau, o le atoa-latalata fusifa faʻavae e mafai ona faʻamatalaina. Mo le faʻaputu i eleele, o le pale-faleoloa fausiaina e atoatoa. O le "Swidy" ipu e talitonuina ma i le nofoaga, ma i luga o eleele e au.

Afai e leai se totonu

Afai e leai se mea i totonu o pa o le foloa o le fogafale muamua, o le utupoto o loʻo tumau i le muamua pale faʻaaogaina puipui.

Filifiliga o pusa puipui

Ia e uiga i le filifilia o pa puipui. Mo le fogafale muamua, e mafai ona e faʻaogaina ituaiga uma o poloka malamalama, faʻapea foʻi ma isi o le tele o le masoga o le mason (mo se faʻataʻitaʻiga, o le BRAS).

E faigata ona ia fuafuaina le fogafale lona lua. Lelei, e tatau ona ia aumaia se faʻaititia o le faʻaititia, e le manaʻomia le faʻaseʻe ma teuteu. O lenei tulaga e fetaui na o le kelu kelu. O le malosi o le taimi e faʻamamaina ai le pamu o le 60-70% le taugofie nai lo le kelu, ae e te faʻaititia ai le itiiti ifo i le 6% ma e pei o le paʻu.

Manaʻomia le fale i se taimi vave & ...

O le fale e manaʻomia ona ufiufi le taualuga i se taimi vave e mafai ai ina ia le susu le pa ma ua amata ona taʻalo

Faatasi ai ma se lofituina o mataupu ogalaau, e sili atu le faigata: O le fale ogalaau e tatau ona tuu i le itiiti ifo ma le tausaga, e le mafai ona pamu le fola laupapa. O le sui o le a maua ai ogalaau o le a maua, o le isi filifiliga o le faʻaaogaina o le mafiafia synthetic (semi-synthetic) fusi i luga o ie lino.

E le faapea o lea e aoga le taumafaina o le fogafale lona lua mai se masani e le masani ai-stroke timber - o pa o le a pa i ai, soʻo se mea e mafai ona faʻaaoga e le gataifale.

Talu mai le pito i fafo o le fola lona lua o loʻo sosolo ai le manatu o le fale tuʻuluga, e manaʻomia le filifilia o se puipui mea, ma ia e iloiloina ai le saogalemu o fale. O tagata atamamai ua fautuaina mo le ogatotonu o le Rusia o le Raja ma le lautele o le 200-250 MM ma le ogalaau lapoa o 320-380 mm.

Afai mo puipui o le muamua fola ...

Afai mo pa o le fogafale muamua, o poloka pepa faʻapipiʻi e faʻaaogaina ma le maualuga o le itiiti ifo i le 600 kiloka / poloka. M, i luga. E manaʻomia le liligiina o se fusipaʻu ma le maualuga o le 15-25 cm ma le faʻavaʻa o le faʻamalosi o le 10 mm. A aunoa ma sea tupe maua, o le laina pito i luga o Masonry o le a le tu i le uta mai le tumutumu. E le gata i lea, o le Armopoyas faʻatagaina oe e lagolago i ogalaau o logts i lalo o le masini palu i totonu o le uʻamea faʻamafanafana

Faʻafefea ona tuʻu se laʻau ma le maʻa

Sauniuniga o le 'upega tafaʻilagi mo le faʻapipiʻiina o le palealii muamua

A o le tulafono, o le pa o piliki poʻo poloka e lava e tutusa ai le 3-5 cm mafiafia i luga o le vaega ma le faʻamalosia uʻamea buton. I le taimi o le fausiaina o le vevela o le vevela o mea leaga o mea e manaomia ai le armopoyas. O le mea e faʻamalosia ai le sima o le tino pe a fausia i luga o faʻafitauli o loʻo galumaina i luga o pa puipui i le faʻailoga.

Tatala RIGEG mai le tele & ...

Tatala Riglels mai le tele o laupapa laupapa ma rafters ma le faʻaogiga faʻaititia e faʻamuta ai le latalata o le fale i le ata tusiata. Mo ia fausaga, e fautuaina le faʻaaogaina o le fafie laupapa, e leʻo le ofi ma le tuʻinanau

Sauniuniga o le Palemene Muamua

I le taimi o le fausiaina o le ituaiga, o le pito i lalo o le toa o le malosi o loʻo mafolafola i luga o le lautele o se sili atu nai lo le sili ona soʻona galue, ma sologa lelei lea i le iʻuga o le vaalele. O le palealii muamua e tatau ona i ai i se faʻaluaina le faʻagaioiga ma se affappitic. Afai o loʻo faʻaaogaina se ata puʻe, e manaʻomia le faʻatusatusaina o le 'olo o le' olo mai lona pito i lalo. O le laupapa e tatau ona na o le larch.

Archreek

Pe tatau ea ona tulia le matauila i le pito i luga o laina o le masonry e taula (mokesi)? I se tulaga lautele, o lenei, o le a faʻateleina ai le malosi ma le faʻamalosi a le pusa i le fale. Peitaʻi, o loʻo faʻaalia e faʻatatauga ma faiga faʻatino e aunoa ma se taimi-o faʻaoveina e mafai ona faia - aʻo le o le tele o le ogatasi o le fausiaina o le fale i totonu ia leai se mea e te manaʻomia ai.

Le fogafale muamua o lenei malosi-taumafaiga & ...

O le fogafale muamua o lenei malosi-sili ona lelei skeleton house ua tagi

Lua faaputuga i luga o le uamea na stebl garvalueng Grid, ma le lona lua - na nonofo ai le fomiti o le foaoina o le foaoina, faʻataʻitaʻiga i le taimi. O le iʻuga, o se fale o loʻo i totonu o le faʻalavelave mai le tuʻufaʻatasia

Suavai

O le maʻa maona, tusa lava pe o le silia ma le 2.5 m mai i le eleele, e taufai o timuga i le timu, o lea ua tatau ona faʻataʻitaʻiina ai mea ma le pale. E faia foʻi le galuega a le faʻamaufaʻailoga - faʻamalosi i lalo o le tele o le pa (bric), taui mo ni mea laiti ma puipuia ai le feʻei o le soʻotaga. O le sili ona lelei le susu o le tioata Chrismaker e puipuia ai ma binumen. O le mafiafia o mea e tatau ona le itiiti ifo ma le 5 mm, e tatau ona faapipiiina i le faavae o le mastic.

Bison fola

Tele e masani ona faʻatulaga i luga o laupapa laupapa, o loʻo tuu i luga o tufuga o puipui o le fola muamua. Faʻamalosi sima sima faʻapipiʻi luga (e leʻi faia pe o le monolithic) e tatau ona ave aʻo leʻi amataina le vaega o le fale laupapa o le fale. I le taimi lava e tasi, e tatau ona fesoʻotaʻi le vaega e ala i talatala.

Fasioti fale: foliga o le fausiaina o maa ma fafie 8559_8
Fasioti fale: foliga o le fausiaina o maa ma fafie 8559_9
Fasioti fale: foliga o le fausiaina o maa ma fafie 8559_10

Fasioti fale: foliga o le fausiaina o maa ma fafie 8559_11

Pasi masani

Fasioti fale: foliga o le fausiaina o maa ma fafie 8559_12

"Dotatail"

Fasioti fale: foliga o le fausiaina o maa ma fafie 8559_13

Lilo

A faʻapipiʻi le pusa mai le pusa Gluue, eseese ituaiga o tulimanu o le tulimanu e mafai ona faʻaaogaina - o le pa pupuni (a), o le "lobby rotal" (b); O le filifiliga e faʻalagolago i le faʻatulagaina o le fale ma le manaʻo o le tagata faʻatau i le foliga mai o le foliga. A o le tulafono, o le pale muamua tuʻuina i luga o le laina faʻapipiʻi mai le antispatitic larch

Tuʻufaʻatasia chimney puipui

Na tuʻufaʻatasia e Chimney i le puipui ma feagai ma maa faalenatura, fevae i le taualuga ma le taualuga - faʻataʻamilomilo lelei o loʻo teuteuina ai i le fale, ae e sili ona faʻateleina tau

Tuufaatasia fale aiga: Filifili se konekarate

Kamupani faʻapitoa ma faʻapitoa kamupani o loʻo faʻagaioia nei i le fale fausiaina. O le galuega muamua ma se vaega faʻapitoa o mea, ae faʻatumauina le manino o le igoa i le "mason" ma "kamuta". Le lona lua, o se tulafono, combufyse o le le amanaia o konekarate laiti ma ni faʻamatalaga laiti o ni faʻamatalaga laiti Liliu atu i se kamupani lautele, e te aveesea le manaʻomia e suʻe ai maters ma faʻatulaga le fausiaina.

O le isi auala e faʻaalia ai se tutoatasi fesoʻotaʻiga ma le tusiata ma faʻapitoa kamupani, o se tasi o ia tulafono ma le fogaeleele, ma le isi o le sami. Faatasi ai ma lenei faiga, e foliga mai e masani lava ona mautinoa le saoasaoa ma le lelei o le fausiaina. Peitai e le mafai ona faʻatamaʻia le faʻaiʻuga o ni feagaiga aloaia, lea e tatau ai ona faʻatonuina tiute faʻataʻitaʻi. I totonu o le konekarate ma le "Maunocian" E manaʻomia le aofia ai o se aitema i le vaʻai atu o le faʻapipiʻiina o le faʻapipiʻiina o le vavaeʻese o le vaega ma le palealii muamua.

  • Penefiti ma le le fiafia o fale mai le pa

Faitau atili