Vaʻai o le faʻatagaina le faʻaaogaina o le Lalolagi: faʻafefea ona faʻapipiʻi ma sui

Anonim

O le ituaiga faʻatagaina o le faʻaaogaina o le lalolagi e faʻatuina o le fea fale e mafai ona fausia, e mafai ona tupu o le mea e tupu ai manu. Matou te talanoa atili e uiga i le ala e iloa ai.

Vaʻai o le faʻatagaina le faʻaaogaina o le Lalolagi: faʻafefea ona faʻapipiʻi ma sui 8271_1

Vaʻai o le faʻatagaina le faʻaaogaina o le Lalolagi: faʻafefea ona faʻapipiʻi ma sui

O le faʻaaogaina o le upega tafailagi ua faʻatuina e le Tulafono Faʻatonutonu i totonu o lana faʻamoemoe fuafuaina ma tusa ai ma le Itumalo o le Zerio.

Laueleele vaega

O le fanua o le fanua o le Rusia Federation na mauaina o le laueleele (fanua palos i lo latou tufuga) i ai le sini ma tulafono faaletulafono o le faaaogaina. E tusa ai ma i latou, e tatau ona tau mai taʻitasi ia i se vaega o nisi vaega. Ia amanaia ia ituaiga o ituaiga o loʻo faʻatagaina o le faʻaaogaina o fanua, o loʻo iloga i lalo vaega o fanua:

  • mo faatoaga;
  • mo nuu;
  • mo poloketi;
  • Visinisi;
  • Suapulega Suavai;
  • aemaise nofoaga puipuia;
  • mo le pulega o pisinisi;
  • mo tulaga faafiafia;
  • Mo feʻaveaʻiga;
  • ia mautinoa le puipuia ma le saogalemu;
  • mo le faʻatulagaina o nofoaga (faʻamautu fanualagi);
  • Faamoemoega faʻapitoa (saunia mo le faʻasalaina o ituaiga eseese o otaota);
  • O le tupe (o latou e le avanoa mo le faʻaaogaina).

  • Faʻafefea ona maua le numera o le numera o le fanua o le fanua: 6 avanoa avanoa

Faamoemoega

O fanua uma o fanua ua i ai le totoga tolu ituaiga o nofoaga o taunuʻuga - o le mea autu, faʻapitoa filifili ma ausilali.

Tofiga autu

O le a tonu lava ma le le faʻatagaina e mafai ona auai i le poloka i luga o tulafono faʻaletulafono. O le pule o le upega tafailagi e i ai le saʻo e filifilia tutoʻatasi filifilia se tasi o ituaiga autu o loʻo faʻaaogaina na tuʻuina mai e le Faʻasalalauga Fuafuaga mo le faʻatagaina.

Tulaga faatonuina

Filifiliga faʻaopopo mo le faʻaaogaina o fanua, lea e mafai ona faʻatatau i aiaiga faʻatulagaina e le tulafono. Mo se faʻataʻitaʻiga, o tuʻutuʻuga e aofia ai le faʻamaopoopo ma le faʻatonutonuina o le lotoifale ma faʻamaonia i isi tagata lautele.

Ausilali Faamoemoega

E naʻo faʻatasi ma le autu poʻo le tulaga faʻatagaina. O se tulafono lautele, o le ausilali ituaiga o le faʻaaogaina i luga o le 'upega tafaʻilagi e faʻatagaina (faʻatagaina) o loʻo faʻaaogaina ni mea faaopoopo e talafeagai mo le faʻaaogaina o mea autu o le faʻaaogaina o le nofoaga .

Faʻamolemole matau: O le Land Unit ma Atinaʻe Land E masani ona saunia ni tapulaʻa i le faʻaaogaina o le upega tafailagi e tusa ma le tautua ausilali.

A faʻapea e manatu le pule e manaʻomia le faʻaaogaina o se ata e tusa ai ma le mafuaʻaga faʻatagaina, e manaʻomia le faia o se faʻasologa taualumaga. Mo lenei, o le pule o le nofoaga e tatau ona lafoina se faʻamatalaga i le faʻatagaina o le tuutuuga faʻatagaina le faʻaaogaina o le upega tafailagi o loʻo i ai i le Teritori . A maeʻa le faamatalaga i le komisi, o loʻo faʻalogologo tagata faʻasalalau lautele e tatau ona tofia e le i faia le faʻatagaina. E faʻavae i le faaiuga o loʻo totogi mai, e tusa ma fautuaga a tagata lautele ma fautuaga na saunia e le Komisi, le ulu o le faʻatagaga i le lotoifale poʻo le toe foʻi i ai.

Mafaufau i le faʻataʻitaʻiga. O le autu o le fanua palota; galuega taʻitasi o loʻo fausiaina, o loʻo manaʻomia lava le faʻaogaina o loʻo faʻaaogaina; auaunaga i faletalimalo, ausilali; Paka o taavale pasese. O lea, o se fale nofomau poʻo se tamaʻi faletalimalo ma paka e mafai ona fausia i luga o le togafiti.

Vaʻai o le faʻatagaina le faʻaaogaina o le Lalolagi: faʻafefea ona faʻapipiʻi ma sui 8271_4

  • Auala e Filifili ai le Land Plut Stect: 6 Fautuaga

O fea e maua ai le vaega ma le ituaiga o faʻatagaina faʻaaoga

Faʻamatalaga e uiga i le vaega o fanua ma o le ituaiga o faʻatagaina faʻatagaina o loʻo tatala.

Galuega aloaia

O uiga o le fanua ua faʻatuina e aofia ai i Galuega Pulega Faʻalapotopotoga, o gaioiga a pulega faʻatonu o vaega o Faʻasalalauga ma gaioiga o le lotoifale o pa puipui; i togafitiga eseese o lona mataupu o ni pa puipui; i le setete moni fanua fai; I totonu o le pepa i luga o le setete resitala o aia tatau i mea totino ma feuiaiga ma ia.

Lautele le faafanua faafanua

Ole ituaiga nofoaga ole upega tafaʻilagi e mafai ona maua i luga o le faʻafanua lautele. O faʻamaumauga atoa o loʻo iai i totonu o se vaega mai le fuamoa (o sea vaega e tuʻuina mai mai Ianuari 1, 2017).

Afai e leai se faʻamatalaga poʻo ni faʻamatalaga e manaʻomia e faʻatatau i le upega tafailagi, lea e le o i totonu o le meatotino (mo se faʻataʻitaʻiga, o se tagata fou, tusitusi e ala i le MFC poʻo luga o le Rosrestra 'upega tafaʻilagi.

Layifir faaaoga mo le teritori uma o le Rusia Federation

E ala i le faʻatulagaina o le Matagaluega o le tamaoaiga o le tamaoaiga o Rusia na oʻo ia Setema 1, 2014 Nu. 540 "i luga o le Calufier o Fua o loʻo faʻatagaina o mea faʻatagaina. O le Waitifier e noatia e faʻaaoga i le taimi uma o le Rusia Federation. Ae i le taimi lava lea e tasi, o ituaiga o faʻatagaina faʻaaogaina o tala a eleele na faʻavaeina aʻo leʻi faʻamaonia e aloaia le Mamanu e pei ona taua, tusa lava pe o le a le usitaia o le Grand.

Ae peitai, eleele vaega ma ituaiga o le latou faʻaoga faʻaaogaina e faʻatino i le faʻamoemoega o se toe iloiloga. O le iʻuga, e ono tupu mai o le ituaiga faʻatagaina o le faʻaaogaina o le laueleele, e le tutusa le cardifoer. O le e ona le upega tafaʻilagi i lenei tulaga e agavaa e faʻafesoʻotaʻia le tino ua faʻatagaina ma se faʻamatalaga e aveese ai se le talafeagai. Ua tuʻuina atu le masina mo le manatu o lenei faʻamatalaga.

O le faʻaiuga e faʻavae ai le malosi o le faʻavae lea mo le faia o suiga i le faʻamatalaga o le tali a le fanua o loʻo i totonu o le fanua.

Poloaiga taualumaga

Laueleele vaega

O le fanua fanua e fuafuaina i le mea na faia ai le fanua i le tasi poʻo se isi vaega o fanua poʻo le faʻatuina o le fanua vaega.

O le faʻaiuga e uiga i se vaega o nisi vaega o loʻo avea e le pulega faʻamaonia o loʻo fuafuaina le faʻaaogaina o le fanua, o le suʻesuʻeina o mea mo le faʻaaogaina o fanua. O le iʻuga, o se tulafono faaletulafono e lomia e aofia ai le laueleele.

Faamoemoega faapitoa

Afai e tatau ona e faʻamanino ma tuʻufaʻatasia le mea tusitusia sini o le fanua faʻaiʻuga e tusa ai ma le faiga o iai nei, ona tatou talanoa ai lea i le faʻavaeina o le vaega.

O le faʻatagaina o le faʻaaogaina o fanua ua fuafuaina tusa ai ma le poloketi fuafuaina poloketi, i le tuʻufaʻatasiga o loʻo i ai. Ae i le taimi lava e tasi, ua moomia e le Pulega faʻamatalaga i luga o le faʻaaogaina faʻatagaina i le taulaga o Fuafuaga o le Aai o le Fanua faʻamaumauga (GPSU).

Ae a pe a le faʻapipiʻi le manatu

A faʻapea o le fanua ua faʻaaogaina mo le taimi muamua, ona mafai ai lea ona filifilia le ituaiga autu ma ausilasi. Ae mulimuli ane, o pulega o le a vaetamaina e le tulafono faatonutonu tulafono galue i luga o le tulaga faatatau o le fanua o le faaputuga fanua o le faaaogaina.

E mafai foi ona faʻaalia le vaega o fanua i le itu taumatau e maeʻa ona uma mo fanua poʻo pepa faʻamaonia o aia tatau e palau ai. Afai o faʻamaumauga i nei pepa e feteʻenaʻi ma le faʻamatalaga i luga o le tuʻufaʻatasia o fanua i le fanua o se vaega o se vaega o le Malo o loʻo faia i luga o le faʻavae o fanua o le taumatau-faasino pepa i luga o le talosaga a lē e ona (umiaina).

Mo pa puipui na faia i le setete o le setete o loʻo i ai i le 2014, o le vaega o le fanua o loʻo fuafuaina i luga o le faʻavae o faʻamatalaga o loʻo i ai i le fanua 1, 2001. Lipoti mai lea O le mauaina o fanua ma tufatufaina atu e faʻatatau i meatotino pepa, vasega, fanua faʻailoga ma tagata faʻaaoga.

Vaʻai o le faʻatagaina le faʻaaogaina o le Lalolagi: faʻafefea ona faʻapipiʻi ma sui 8271_6

Faʻafefea ona fai ni suiga

E ui i le mea moni o le ituaiga o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o fanua e faigata tele uiga o le nofoaga, e mafai ona suia. E mafai ona fai lea, e pei ona fetuunai le faʻamoemoe o le upega tafailagi ma ia faʻapea foi.

O le suiga i le faʻamoemoe o pa pupuni o fanua o loʻo faʻatino e ala i le tuʻufaʻatasia o fanua ma fanua taupuleeleele mai le tasi vaega, lea e faʻatonutonuina fanua tuʻufaʻatasi poʻo fanua mai fanua mai le tasi vaega ". O lenei la, o le pulutu fanua e mafai ona filifilia soʻo se ituaiga faʻatagaga faʻaaogaina, faʻavae i luga o lona mafuaʻaga.

Afai e te faia suiga i le vaega o le nofoaga e le fuafuaina, o le ituaiga faʻatagaina le faʻaaogaina o le fanua o le fanua e mafai ona filifilia e mai i filifiliga o loʻo taʻua i luga o le fanua.

Ina ia mafai ona suia le ituaiga o le faʻaaogaina, i pulega i le lotoifale o le nofoaga o le fanua palota, e manaʻomia le tuʻuina atu o se faʻamatalaga o le fanua laumei fanua e tatau ona faʻaalia o le fanua palota; O le ituaiga o fanua, o loʻo aofia ai le fanua palota, ma le faʻavasegaga o fanua, le faaliliuina o fanua o loʻo faʻamoemoe e faʻatinoina; Faʻamaoniga o le Faʻaliliuina o le Fanua Afioga i le Vaega o le Laugatasi o le tasi vaega o le tasi vaega o i le isi; Aia tatau i le laueleele.

Faatasi ai ma le talosaga, o se vaega o sea mai le setete sa fai ma mea e fai faatatau i le faamatalaga e uiga i le vaega o le tasi vaega e tatau ona faatinoina; O se otaota mai le tasi setete o aia tatau o aia tatau i mea totino ma feuiaiga ma ia e uiga i aia tatau i le laueleele.

Afifi o pepa

  • Tusifolau poʻo seisi pepa faʻamaonia le igoa o le tagata talosaga (mo ni vaega faaletulafono - o se lapisi mai le Uluai Resitala o tagata taʻitasi Fonotaga o tagata taʻitasi faitauina o faʻalapotopotoga loia);
  • Afai e te galue i se tausi mavaega, o le a ia manaʻomia se pepa faʻamaonia e faʻamaonia ai ana malosiaga (pule o loia);
  • Afai o iai se fale i luga o le upega tafailagi, e tatau ai ona tuʻuina atu i pepa faʻapipiʻi i luga o pepa faʻapipiʻi mo fale gaosi fau fale;
  • Taiala mo Fanua Vlognce (Tusi Faamaonia o le Faamauina o le umiaina o fanua palota po o fanua lisi lisi meli);
  • o le cadastrant ogen o le laueleele taupulepulega (stateract mai le setete faitaaga o le fanua fanua) ma isi pepa mo le fanua fanua;
  • TELEGE PUSPELS I GALUEGA FAATINO O loʻo i luga o le fanua faʻapitoa i le taimi o togafitiga (pe a iai).

E le gata i lea, o le talosaga e mafai ona faʻapipiʻi:

  • ata o le fuafuaga i le faʻataʻitaʻiga mea;
  • Faʻataʻitaʻiga fuafuaina o le faʻatulagaina o le 'au fanua;
  • faʻamatalaga e uiga i le mea fuafuaina o le faʻatau oloa;
  • O le faʻatagaga a le au saʻo o le au saʻo o le fanua faʻaigoaina o le suia o le ituaiga faʻatagaina le faʻaaogaina o le fanua o le fanua poʻo mea o loʻo i ai i lau lisi umi);
  • O le faʻatagaga a le pule o le pule o le au paso ma le puletaofia tagata e umiaina o tupe maua, o loʻo i ai i le fanua, e faʻatatau i le fanua faʻatagaina o le fanua faʻatagaina ;
  • O le faʻaiuga o le Setete o le Solitulafono o Aafiaga Suʻesuʻega (pe a fai o lona faʻatinoga ua aiaia e le feterale tulafono);
  • Faʻatatau i le leiloa o faʻatoʻaga uaina (mo nofoaga o loʻo faʻaaogaina mo faʻatoʻaga mafuaʻaga).

O pepa e mafai ona tuʻuina atu lava ia (pe ala i se sui) pe lafo mai le meli. O le mea moni o le afifi o pepa o loʻo mauaina o se lisiti (pe a fai o pepa o loʻo lafoina mai i le meli, o le faʻaaliga ua lafoina foi i le tagata talosaga i le meli).

Ole upu ole iloiloga ole pepa o pepa o loʻo i ai nei, 2 masina mai le aso o le lesitala o le talosaga i le matagaluega vaega o le Malaoga o Pulega ile malo tele. A maeʻa ona iloiloina le talosaga, o le ulu o le lotoifale o loʻo filifili e suia le ituaiga faʻatagaina faʻaaogaina o fanua. A leai, o se faʻamaoniga mautinoa e tuʻuina atu ai se tautua e mafai ona tuʻuina atu i le faʻamasinoga e tatau ona tuuina atu.

  • CADastral Fraud: O le a le mageso e puipuia ai a latou meatotino

O le a le mea e fai

Ina ua mavae le faia o se faaiuga, sa manaʻomia le faia o suiga talafeagai i le tuʻufaʻatasia tusi o aia tatau i mea totino ma fefaʻatauaiga ma ia. Ina ia faia lenei mea, e manaʻomia le faʻaaogaina (aemaise lava pe ala i se sui) i le teritori e tuulafoaia o le rosastra poʻo le faʻaaogaina o se tautua eletise eletise.

Afai o loʻo e talosaga i le masini eletise, o le a manaʻomia ona e sauni se fuafuaga-aʻoga i le XML faʻatulaga, sainia e se numera eletise (eds) o le cancastl -d Manatua o le talosaga e manaʻomia e saini le EDC o le tagata talosaga.

A talosaga mo se pepa masani pepa (patino poʻo le meli ma le faʻamatalaga o faʻapipiʻi ma ma se faʻaaliga o le lafoina) i le pule o le fanua o le fanua, o pepa nei e tatau ona lafoina:

  • faʻamatalaga;
  • Tusifolau poʻo isi faʻamaumauga faʻamaonia le igoa o le tagata talosaga;
  • Tusi faamaonia o le faamauina o le umiaina o le fanua;
  • crastral tusifolau o le fanua fanua;
  • O le faʻaiuga a le ulu o le aufaasālalau a le lotoifale e suia le ituaiga o le faʻatagaina o le faʻaaogaina o fanua;
  • Fuafuaga mo le Fonotaga.

O le upu o le iloiloga o pepa o le 20 aso pisinisi.

Ina ua maeʻa lenei vaitau, ma se filifiliga lelei, o se mea e mafai ona maua mai ai le fanua o le fanua, lea na faia ai suiga i le setete o loʻo faʻaaogaina o le fanua.

A e le mafai ona suia le vaega

E tele mataupu o loʻo faʻaliliuina ai le faaliliuina o fanua poʻo ni vaega o se fanua o le fanua mai le tasi vaega e le faʻatagaina.

E tupu lenei mea pe a:

  • O le tulafono e faʻamautu faʻatapulaʻaina o le siʻitia o fuaiupu mai le tasi vaega o se isi poʻo se tala i luga o lenei faʻaliliuga;
  • E i ai le leaga faʻaiʻuga o aafiaga o le siosiomaga faʻafitauli i totonu o le Faʻafitauli ua saunia lona faʻatinoina peʻa faʻatinoina e tulafono feterale;
  • O le le mautonu o le tagata talosagaina o le vaega o loʻo talosagaina poʻo fanua na faamaonia e le teritori fuafuaga ma faʻamaumauga o faʻamaumauga, fanua malupuipuia fanua na faʻavaeina.

  • Fuafuaina o meatotino o tagata tau fanua: Tali i mataupu taua uma

Faitau atili